美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前日日口罩, 就搵左間等離子PLASMA facial 做完幾好
暗粒解決左 ,
仲單次比
唔洗有壓力

有無人都做緊等離子PLASMA facial ??

我做左幾間 , 單次比, 無join course

紫黑色果部唔痛
金色果部痛痛地

但只係我個人感覺

大宅

dada_88 發表於 20-10-15 15:15
之前日日口罩, 就搵左間等離子PLASMA facial 做完幾好
暗粒解決左 ,
仲單次比

我仔做左二次,打完塊面 鞋鞋地,第二日訓醒紅紅地,有待改善,因好多暗瘡及印

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

dada_88 發表於 20-10-15 15:15
暗粒解決左 ,
仲單次比

我見 L 有得做, 都想試下... 你去過邊間做? 你覺得做完有咩後果有咩效果 ? Thx !!

男爵府

chloe.k 發表於 20-10-18 23:31
我仔做左二次,打完塊面 鞋鞋地,第二日訓醒紅紅地,有待改善,因好多暗瘡及印
...

你個仔做主要係for暗瘡, 去印嗎? Thx !!

大宅

catcat2288 發表於 20-10-22 13:52

係呀,會甩小小皮,面都白淨左
好過之後好多

大宅

catcat2288 發表於 20-10-22 13:52

我仔做e 學板 ,唔知系咪呢部機黑色

大宅

回覆 chloe.k 的帖子

我上次果部紫黑色, 蛋形, 👍都幾好

男爵府

chloe.k 發表於 20-10-22 13:53
係呀,會甩小小皮,面都白淨左
好過之後好多

我冇暗瘡, 本身有打開 laser, 主要for 美白, 不過見 plasma 好似話可以改善膚質底層, 減少皺紋, 所以有興趣想試下

男爵府

chloe.k 發表於 20-10-22 13:55

你個仔做醫學板, 咁downtime 係咪會耐啲 ? 佢通常會红幾多日? 佢喺邊度打 ? 打一次幾多錢呀 ? 唔好意思, 咁多問題..... Many many thx !!!

男爵府

dada_88 發表於 20-10-22 18:20

我上次果部紫黑色, 蛋形, 👍都幾好

JM 請問你喺邊度打 ? 幾錢打一次呢?你覺得有咩效果? Thx !!!

大宅

catcat2288 發表於 20-10-22 19:39
你個仔做醫學板, 咁downtime 係咪會耐啲 ? 佢通常會红幾多日? 佢喺邊度打 ? 打一次幾多錢呀 ? 唔好意思, ...

2000 一次,上次見紅 三日 加有小小d 打痕咁,係佐敦 ,做完大概1 個半小時啩,敷面膜

水晶宮

chloe.k 發表於 20-10-22 13:55

2部Neogen (黑色Evo和白色Spa)我都做過,效果好好,又可以打眼部,我之前濕疹後d眼紋都打走哂,連濕疹都冇翻發,皮膚強健左,亦不再又乾又敏感,仲firm左。

大宅

回覆 catcat2288 的帖子

我了解左3間有1間朋友介紹 1380
1次
我覺得太貴

之後我去左另一間788 大概
眼面頸
2個頭

另1間就888

唔痛做果時
做完d紅痕都退左

做完之後搽野吸收左好多

我之前打pico傷左個底
之後做bellasonic 養反好個底

今次做plasma 等離子 我覺得好好, 唔傷
同埋 好明顯 口罩暗粒 粉刺 小左 好多好多

成個面色 白左, 但唔係假白果隻
係透亮

我而家搵緊有冇d單次比

唔洗join course ,安心d

但金色果部 我第一個頭覺得痛

但金色機有單次
大家有冇做開, 交換下資料

大宅

回覆 Elenalan 的帖子

我超同意你講呀做完真係好靚
同埋濕疹皮膚都做到
我自己係超敏感
試過紅曬果時去做
做完退左紅

我好鐘意呢個plasma等離子facial

但我見到好多部機都叫等離子
但有d叫plasonic, Plasmax 好多名

333s    發表於 20-11-28 21:52

大宅

做完搽野好吸收勁比水, 5日左右d皮膚發光
係底層靚出黎咁

大宅

我自己而家鐘意等離子好過bellasonic 同pico可能因為我之前打pico 傷左底層, 驚左

Bellasonic都係退紅保水, 我果時做bellasonic都好鐘意
但試左等離子 真係好好

科技真係成日都有新
所以我唔敢join course

但我1年前都買左bellasonic course, 而家做曬啦

所以我決定繼續搵等離子做
不過真係好多間都有 呢隻facial

水晶宮

dada_88 發表於 20-10-22 20:53

我超同意你講呀做完真係好靚

我用Neogen呢個英國牌子機,係氮氣等離子,其他機冇研究。
我做Neogen Plasma係會有downtime, 紅2~3日,再甩皮,到day 6~7就靚哂。不過我係打低能量,如果打中高能量,效果可比CO2 resurfacing laser (打凹凸洞, 去皺摺,tightening), 但downtime好長 (2wks~1mth), hk少人咁打,外國就比較多。

大宅

如果你做, 記得叫佢送埋眼同頸
因為我果時都有 做面 送埋眼同頸

大宅

哦,我做果隻就唔會紅2日,小小紅, 定會似敏感果隻紅?

我之前做部機叫plason poration
蛋型果部就做完即時退左紅
透過TDDS 等離子傳導技術
個美容師話吸收力多左60至200倍

但搽野真係吸收左好多

你果隻洗唔洗join course?
你而家幾耐做1次 ?
果時佢叫我2星期去1次
或者1個月

水晶宮

dada_88 發表於 20-10-22 21:16

哦,我做果隻就唔會紅2日,小小紅, 定會似敏感果隻紅?

Neogen Plasma係高能量機,同laser一樣唔可以打咁密,4~6星期打一次,皮膚改善了可再隔疏d。有開course亦有單次收費(但現在疫情和經濟大環境唔建議買course),平均~$2000up一次,視乎打咩部位,如果局部打高能量要醫生操作。我估同你打果d唔同,我打果部係medical grade, 治療性質。

首頁

尾頁

跳至