自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

買了LG洗衣機約安裝甩底沒有人通知,打去hotline全日無人接,留言三個都無人覆,到晚上七點才通知話個師傅打我電話,個電話係停止服務,但送貨時又打到俾我,我全日開住部電話一直等個師傅通知時間,結果講大話,仲要好寸話最快三日後,之後再唔回覆任何野!差到極點!

用戶要求終止服務

牛年勳章

其實係 LG 股務差,送貨同安裝係兩班人,都係 LG 嘅!我上次追到勁嬲,追到夜晚先有師傅聯絡我,搵吓點解會咁難搵,原來佢手上張單個地址錯,又無寫我聯絡電話,我成部洗衣機喺門口等師傅嚟裝,佢甩底嘅話,我都唔知點處理部洗衣機
未經許可,請勿轉載

大宅

友和真係好唔掂, 聖誕節買左部洗衣機, 完全冇人會通知你幾時送貨, 要自己打去物流公司到跟進送貨及安裝. 物流公司打左好多次電話先有人聽, 又係送之前唔會聯絡你, 係自己不停打去問幾時送貨. 仲要講大話話之前一晚call過你, 打係冇人聽. 我係完全冇收過任何電話. 收到洗衣機後, 打去物流公司叫佢地安排人黎安裝, 物流公司話我地淨係負責收貨, 安裝你搵番客戶服務部. 最尾係自己直接打去Panasonic 度約師傅上黎安裝. 真係一肚氣. 友和收完錢就咩都唔會理. 下次唔會再幫襯. 服務態度差劣

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我又係聖誕訂咗部電視機,或4號送來,到今日都仲未有人話送貨,問客服話要延遲到18號,又冇人通知,真激氣上次訂咗個小電器又係咁,延遲又唔通知,以後都唔幫襯

大宅

謝謝報料

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

友和 walk in 買野即埸拎走,無問題,未試過訂貨,洗衣機安裝應該係 LG 負責,唔關賣家事,安裝師傅要小心,有可能用唔同既理由,要你加錢安裝,例如,話無隔氣

珊瑚宮

回覆樓主:

另外尋日睇耳筒,發現原來佢地係某大牌子既 dealer,官方有出佢地個名,即刻信心大增

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

YYYF 發表於 21-1-4 20:03
買了LG洗衣機約安裝甩底沒有人通知,打去hotline全日無人接,留言三個都無人覆,到晚上七點才通知話個師傅 ...

e+係邊間負責安裝先!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

但我買個3次KINDLE 都OK, 網上問客服都搵到人。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

伯爵府

YYYF 發表於 21-1-4 20:03
買了LG洗衣機約安裝甩底沒有人通知,打去hotline全日無人接,留言三個都無人覆,到晚上七點才通知話個師傅 ...

出名差

上年攪到喊咁滯,冇下次

珊瑚宮

回覆樓主:

不過咁多人話唔好,我都唔會博,又唔係同佢有親,大電器咪搞,iris ohyama d野,就可以諗下

伯爵府

大笨鐘 發表於 21-1-4 23:19
其實係 LG 股務差,送貨同安裝係兩班人,都係 LG 嘅!我上次追到勁嬲,追到夜晚先有師傅聯絡我,搵吓點解會 ...

LG服務又ok.係友和比錯資料又唔Follow.
唔通我地買完要自己找送貨和安裝,上次仲亂收錢,收左又話冇貨,又唔比新receipt,點保養?總之跟到喊

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

大笨鐘 發表於 21-1-4 23:19
其實係 LG 股務差,送貨同安裝係兩班人,都係 LG 嘅!我上次追到勁嬲,追到夜晚先有師傅聯絡我,搵吓點解會 ...
好彩無買LG早先因老人家想換電視,本來要LG

用戶要求終止服務

牛年勳章

manfatcentre 發表於 21-1-7 17:11
唔通我地買完要自己找送貨和安裝,上次仲亂收錢,收左又話冇貨, ...

我係經百老滙買嘅,友和就無經驗。我上次多得百老滙唔同部門嘅人幫我狂追,我覺得 LG 問題大 d。
未經許可,請勿轉載

用戶要求終止服務

牛年勳章

20150618bb 發表於 21-1-7 17:23
好彩無買LG早先因老人家想換電視,本來要LG

部機其實幾好用,係送貨同安裝麻煩。電視機就未用過 LG,我唔太鍾意 LG 電視顏色
未經許可,請勿轉載

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

manfatcentre 發表於 21-1-7 17:11
唔通我地買完要自己找送貨和安裝,上次仲亂收錢,收左又話冇貨, ...
友和的廣告........都幾多,成日上網都好多時走出來

複式洋房

peaceaa1122 發表於 21-1-7 16:43
e+係邊間負責安裝先!

LG負責安裝,友和經Agent聯絡LG果邊,師傅話唔知友和定Agent俾錯電話佢,我到見到張單真係寫錯電話,但佢哋俾運輸個電話號碼又啱

男爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

我買電子產品多數都係友和度買,因通常比出要大舖平少少,而你可以經email或登入佢個網站可以check到幾時有貨的,不過冇現貨的就要訂,通常都要2~3星期……

用戶要求終止服務

牛年勳章

YYYF 發表於 21-1-8 01:17
LG負責安裝,友和經Agent聯絡LG果邊,師傅話唔知友和定Agent俾錯電話佢,我到見到張單真係寫錯電話,但佢 ...

LG 安裝師傅嘅 agent 好有問題,比錯資料個師傅。上次我遇到嘅師傅安裝服務唔錯,仲細心講解,佢手上張單寫錯我地址,又無寫我電話。
未經許可,請勿轉載

首頁

尾頁

跳至