美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

減齡達人勳章

有無人好似我咁,做咗好多facial, 試過好多機,去過好多美容院,付出咗好多錢,塊面都係咁,唔覺有咩改善?

做完手上果d 人手facial course 同fotona, 我都係揾間平平地$500/次果d美容院,簡簡單單一個月左右去休息一次算喇。

做過:
Beauskix Excel V x 5次 (剛完成)
Beauskxn Fotona x 13次 (做咗9次)
A妹 pico combo x 1次

仲有d細美容院做過無針埋線,RF. 以上全部都完全唔見效果,都做到無哂心機,唔想再繼續。

係咪淨係我1個係咁??

子爵府

kekawai 發表於 21-6-18 16:14
有無人好似我咁,做咗好多facial, 試過好多機,去過好多美容院,付出咗好多錢,塊面都係咁,唔覺有咩改善? ...

你想改善咩先
我做 excel v 我覺得幾好,真係無咁紅

禁止訪問

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

我想膚色均匀d, 鼻翼微絲血管唔好咁明顯,同埋虎紋淡d (塊面已經無咩肉).
做facial, fotona, excel v都改善唔到頭2樣

禁止訪問

男爵府

減齡達人勳章

ChuBobobob 發表於 21-6-21 16:57
咁其實你應該係做thermage 喎

thermage係咪淨係針對塊面無肉既提升去虎紋?

禁止訪問

子爵府

減齡達人勳章

同感

大宅

kekawai 發表於 21-6-18 16:14
有無人好似我咁,做咗好多facial, 試過好多機,去過好多美容院,付出咗好多錢,塊面都係咁,唔覺有咩改善? ...
BeauskXX出名係用勁機但打既度數好低....係平但唔好
做過佢地兩次冷凍溶脂,無料到我去Thailand做一次都keep到一年,係佢到做兩次一D效果都無
我而家係第二到做,次次都有效。大公司有時未必好,細公司都係要慢慢搵
努力

禁止訪問

男爵府

減齡達人勳章

Livingcc 發表於 21-6-22 11:33
美容院做過無針埋線,RF---呢D機冇用係好正常,就算有用都係KEEP1-2個月

做完無針/RF, 即時都唔覺有效,可能要前後影相對比至睇得出掛。
我防曬有做足,每日都搽50度,去迪士尼/沙灘/海洋公園 戶外一定搽防曬+ 帽or擔遮!
每晚搽完routine保養,再全面搽多層B5 防冷氣抽乾添~

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

減齡達人勳章

oliverkkk 發表於 21-6-22 12:05
一係買機試自己日常keep下先,

會r, 拎做機+facial既錢試下自己做

伯爵府

2024勳章

Jm做rf想改善咩問題先?要對證下藥喔

大宅

我嗰間細舖做咗好幾年喇!又冇你的情況喎!我就通常一個月兩次,我都keep到!你之前間美容院會唔會用平嘢啊!其實我覺得美容師用心做又淨好遠!

男爵府

減齡達人勳章

mmickey 發表於 21-6-22 13:29
我嗰間細舖做咗好幾年喇!又冇你的情況喎!我就通常一個月兩次,我都keep到!你之前間美容院會唔會用平嘢啊 ...

我之前做開都$700-800/次 全人手facial, 用LRB果類牌子。
但疫情後轉左手,要我俾$3800 買2次facial, 至俾我用埋餘下4次未做既facial (否則就正價計,4次當4個格仔同我做1個facial) .
咁我就俾左$3800 當買6次facial. 而家呢間係用made in usa/ swiss既不知名品牌!

大宅

kekawai 發表於 21-6-22 14:06
我之前做開都$700-800/次 全人手facial, 用LRB果類牌子。
但疫情後轉左手,要我俾$3800 買2次facial, 至 ...

比我如果真係無效果我寧願轉美容院!

大宅

mmickey 發表於 21-6-22 14:41
比我如果真係無效果我寧願轉美容院!

我通常做面都係做Aqua peel先再做韓國或者瑞士品牌的飛do!有時又會做下laser禁囉!so far 都keep到

大宅

Livingcc 發表於 21-6-22 11:48
冷凍溶脂好似係冇得較細個度數, 所以未必關事
做一次keep到一年? 應該就唔會, 做過冷凍都知一個位起碼都要 ...
你都好在行WOR係Thailand到係診所做既,同醫生都有講解過一年一次就KEEP得到啦
如果連醫生都信唔過,我相信應該無公司信得過囉

首頁

尾頁

跳至