自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問有冇JM 知道邊度有得買?
邊個牌子比較好?
Thx

伯爵府

虎到金來勳章

yy13 發表於 21-9-1 11:22
邊個牌子比較好?
Thx

我老公試過飲完無分別唔見得特別好左,要100%純車厘子汁我多數係吉之島買.
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

子爵府

hhmum 發表於 21-9-1 11:29
我老公試過飲完無分別唔見得特別好左,要100%純車厘子汁我多數係吉之島買.
...

唔好意思
請問你老公係咪都係因為尿酸高而飲?
飲咗幾耐都唔覺得好咗
另外有冇再食supplements?
Thx
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

珍珠宮

2024年龍年勳章

車厘子汁,含果糖,反而會加重尿酸,食車厘子supplement會好些。
因為大量服用果糖而造成大量的inosine產出,當他超過身體的代謝總量時,就會繼續轉為尿酸,於是,痛風的症狀就加重了。

子爵府

邊個牌子比較好?
Thx

我尿酸高飲左一年多

wcpcelia    發表於 21-9-3 10:30

珊瑚宮

回覆樓主:

同普通車厘子汁有無分
應該係呢一隻喎

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我屋企人飲余X生降酸保建茶, 我覺得上面既車里子汁好高糖份, 所以唔太建議飲

伯爵府

回覆樓主:

尿酸高係唔係可以飲貓鬚草
為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

珍珠宮

好媽媽勳章

珠豬媽 發表於 21-9-1 12:25
尿酸高係唔係可以飲貓鬚草

貓鬚草邊度買?請問點煲?家人剛發現痛風

伯爵府

虎到金來勳章

yy13 發表於 21-9-1 11:40
唔好意思
請問你老公係咪都係因為尿酸高而飲?
飲咗幾耐都唔覺得好咗

佢係有尿酸試過坊間好多配方,但都係久唔久就發作.因為佢唔鐘意飲水,叫佢飲杯水仲慘過行刑斟杯水比佢可以由朝早放到夜晚杯水都仲未飲
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

水晶宮

asd06 發表於 21-9-1 11:58
我尿酸高飲左一年多

我家老人都係飲呢隻2年了配合介晒所有老火湯,姑類,2年冇發作,2年前成日痛到叫救命好慘

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 珠豬媽 的帖子

子爵府

cbeyond 發表於 21-9-1 12:12
同普通車厘子汁有無分
應該係呢一隻喎

請問呢隻無糖可以喺邊度買?
Thx
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

子爵府

panda361 發表於 21-9-1 11:47
車厘子汁,含果糖,反而會加重尿酸,食車厘子supplement會好些。
因為大量服用果糖而造成大量的inosine產出, ...

請問有冇supplements 介紹?
我都喺iHerb 睇緊
Thx

侯爵府

邊個牌子比較好?
Thx
點解唔直接食cherry? 汁始終processed 過

珊瑚宮

yy13 發表於 21-9-1 13:49
請問呢隻無糖可以喺邊度買?
Thx

iherb

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

asd06 發表於 21-9-1 11:58
我尿酸高飲左一年多

呢款都是無糖。
各大超市,百貨,有機店都有售

子爵府

MrBeast 發表於 21-9-1 13:57
點解唔直接食cherry? 汁始終processed 過

會食
不過都想問多啲資料

子爵府

cbeyond 發表於 21-9-1 14:09
iherb

唔該晒

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

首頁

尾頁

跳至