自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

每晚訓覺都比樓上嘈醒,長期被樓上戶主搞到無覺好訓,自己一唔夠訓就壓力好大。樓上11-12am訓之前好鐘意大力拍門,大力行來行去,一係拿波子彈地幾下,一係就急步走黎走去。忍左佢好幾年,最離譜係佢工人姐姐抹窗成盤倒水落嚟。一直口頭投訴,但物管唔知點解次次幫樓上講好說話,原因係樓上對夫婦同物管比較熟,加上佢地細佬住隔離座,覺得我個單位故意投訴。有一晚訓到最Lum ,拍門嘈醒我,佛到有火忍唔住出信向物管投訴兼錄音。明明唔係我錯,點解家長放任小朋友唔理?明白小朋友因為疫情冇得去玩,好慘,但你可以上去自己個天台跑來跑去。大佬,比你樓下個單位教好訓好唔好

禁止發言

子爵府

咁似我以前樓上個家人既

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

jjlovecc 發表於 22-3-7 18:20
每晚訓覺都比樓上嘈醒,長期被樓上戶主搞到無覺好訓,自己一唔夠訓就壓力好大。樓上11-12am訓之前好鐘意大 ...
可能上面住左係

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我樓下都係超嘈,近半年先搬來,真係好痴線,我都有小朋友,但主要玩樂地方鋪得好厚墊
---生命無價,請支持領養---

男爵府

香港人都要雜居免不了鄰居噪音 唯有戴耳塞 門窗用隔音綿
無師自通,每天追求神蹟,鎮守潮汐,戒財色名食睡。無所從來,亦無所去。

侯爵府

回覆樓主:

樓上每晚11pm開始室內踏跳做運動
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

男爵府

回覆樓主:

我樓上晚晚11點幾就唔知整乜阻膠野..又揼野又拖枱櫈..行路又boom boom 個細傻都唔知有冇5尺5行路都嘈到死!整到2點幾..一般都1點走唔甩!
依幾日就好清靜,因為個女人中左!得返中年婦人+老公!後生撤退晒!夜晚靜到好似死晒咁,清靜晒
真係唔想咁黑心!疫情死左兩個最嘈既後生就一天光晒!

公爵府

加埋而家好多停課停工,啲人作息時間亂晒籠,
前兩日樓上兩個顛仔(小學生)先半夜打籃球。

公爵府

除左忍都無咩做到,
雖然我好想打佢父母,都唔知點樣教仔架

子爵府

我樓上呢一年來都係咁發出噪音,近期凌晨三點到六點鑚檣,又掉波子,又揼檣,我今日先至打管理處,但係佢話幫唔到我,因為佢上到去聽唔到噪音,叫我報警。

男爵府

每晚訓覺都比樓上嘈醒,長期被樓上戶主搞到無覺好訓,自己一唔夠訓就壓力好大。樓上11-12am訓之前好鐘意大 ...

我樓上同你完全一樣,只是倒水改為掉煙頭,彈煙灰
eva

男爵府

好媽媽勳章

pat89 發表於 22-3-7 23:03
我樓上呢一年來都係咁發出噪音,近期凌晨三點到六點鑚檣,又掉波子,又揼檣,我今日先至打管理處,但係佢話 ...

我都有呢個情況 , 日日全天候唔知拖行乜膠野,個天花嚮過不停,我都唔知可以點做….管理處又話室內好難管….

男爵府

回覆樓主:

物管做嘅都好有限,樓上果戶真係玩起野上黎,就算報警都無用,只要上去果刻無嘈就無野做到最多都係出告示

民房

pat89 發表於 22-3-7 23:03
我樓上呢一年來都係咁發出噪音,近期凌晨三點到六點鑚檣,又掉波子,又揼檣,我今日先至打管理處,但係佢話 ...

未必係正樓上,所以管理員聽唔到躁音

珍珠宮

我地樓上都係甘
報過警父母都係唔教

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

唔明喎, 佢半夜拍你門嘈醒你?佢細佬住隔離座關咩事?你真係好大壓力

大宅

未必係正樓上,可能樓上隔離都未定架
我有間屋,2個親威住左幾年好自律唔跳繩唔唱K,但樓下成日投訴話有噪音,後尾親戚搬走左丟空左1年,依然成日俾人投訴有噪音…..管理員都唔多理佢地

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

無計!依家好多小朋友成日係屋企好無聊,我d小朋友都系!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我自己都有小朋友,我非常唔認同小朋友因為無得出去,就代表要喺屋企跑跑跳跳,作為家長,唔好將歪理合理化。

我樓上三件12/10/8,成日尖叫之後就跑,一係就跑樓梯...

首頁

尾頁

跳至