自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

洋房

早排因性格不合分左手,拍左9個月,好掛住佢,當時係我提出,因為我感覺到佢唔太愛我但都有keep住揾我,分前一晚傾電話我隨口問下佢人工佢就講咗啲好難聽嘅說話,佢唔鍾意我問太多同亦都好少問我,但我當時真係冇惡意,其實唔止一次,我哋成日因大大小小嘅事嘈交。我承認自己有錯,成日好緊張同驚青,我好想同男朋友有多啲交流同講自己野,但我感覺到分前幾個月佢唔係咁care我,已經變心,好傷心同衝動下就同佢爆左大鑊,兩日我冷靜返同佢解釋返但佢都唔接受,最後真係講左分手兩隻字,佢亦都話唔夠愛我所以唔肯退讓。理性上好明呢段感情已經結束,唔想浪費時間,以佢咁倔嘅性格亦都唔會揾返我,但感性上我放唔低,呢段時間日日都喊,好彩wfh冇俾同事sense到我因情緒而影響工作。仲有其他野,我乜都做唔到日日喊,好傷心走唔出呢個陰影,好掛住佢當初追我同一齊嘅時光,睇返相更泣不成聲,但同時我分手因為佢講嘢好hurt,佢話我哋唔夾,我唔聽佢講,但我知道返返轉頭就算佢肯我會好低微,將來都會俾佢大男人食住。今次係我初戀,傷心到裂開好痛,好想搵返佢但以後一定低聲下氣,到時肯定會更傷,點算好😭唔好意思,打左好長,冇其他人可傾訴所以上黎,好冇揾返佢講對唔住,雖然機會好微

男爵府

佢擺明唔鍾意你 唔好委屈自己 男人的心根本勉強唔到 搵個第二個啦
男人覺得女人冇挑戰性和實際作用就不會放在眼內 一係upgrade自己啦

純陽之道,神光萬里,追求神蹟,風雲雷電晴雨,隱居深山,十方宇宙,天磁地極,當值人間。

公爵府

唔愛你,你做乜都無用,
無謂搞cheap自己。
男人.......越送上門越唔珍惜。

水晶宮

畀面勳章

祝你找到更好

子爵府

你同佢講對唔住都冇用!佢都承認話唔夠愛你?你越搵佢佢就越討厭你!

子爵府

L_Love 發表於 22-4-10 19:51
早排因性格不合分左手,拍左9個月,好掛住佢,當時係我提出,因為我感覺到佢唔太愛我但都有keep住揾我,分 ...

講到明唔夠愛你,做乜都冇用

子爵府

如果個男人糸愛你,好快已經將自己所有野同你分享,幾多錢人工都吾講得~吾好哂時間系佢度,努力去揾 mr right 好過~加油

男爵府

回覆樓主:

咁委屈嘅愛情要來做乜?拍拖都咁樣對你,結咗婚仲有好日子過嗎?低三下四的感情亦唔會長久。

公爵府

牛年勳章

L_Love 發表於 22-4-10 19:51
早排因性格不合分左手,拍左9個月,好掛住佢,當時係我提出,因為我感覺到佢唔太愛我但都有keep住揾我,分 ...

治療情傷係有個過程,呢段時間係辛苦啲痛啲,但就越要警惕自己,下次要慬慎揀一個愛你同適合你嘅人,唔好痴心錯付,浪費精力時間!

祝情傷早日康復!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

大宅

一世嫁唔出,都唔好委屈向男人乞求愛。

男爵府

回覆 L_Love 的帖子

擺明性格唔夾,勉強冇幸福
sweetapplebb

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

留番啲尊嚴比自己啦

洋房

多謝大家,俾遺棄嘅感覺好傷心好傷心,肚餓但食唔落,對眼腫左,諗住出街分散下精神,不過唔爭氣喊到去後巷抹眼淚鼻涕。屋企人唔知。打左段嘢出嚟有少少relax左

男爵府

回覆樓主:

9個月感情唔算耐,不如放手啦,睇得出佢唔太愛你,就算佢今次肯同返你一齊,好快都會再分手,不如搵過個愛你嘅男人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

愛一個
上一課
下回知道有乜可以進步
今次時間可以冲淡
裝備好自己

男爵府

回覆樓主:

搵第二個愛妳嘅人好過啦!

子爵府

L_Love 發表於 22-4-10 20:18
多謝大家,俾遺棄嘅感覺好傷心好傷心,肚餓但食唔落,對眼腫左,諗住出街分散下精神,不過唔爭氣喊到去後巷 ...

唔啱就要分開!喊一陣好喇唔好難為自己!祝福妳下一個會更好

男爵府

鐘意就追返佢啦,問心如果你好鐘意佢,肯定會遷就到對方

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

9個月正常係熱戀期
但竟然經常鬧交
不合就分吧
好過浪費時間

你係咪好年輕?

遲下多d戀愛經驗就唔會好似而家咁架喇
唔洗因為一個唔愛你既男人喊到死去活來

男爵府

RE: 分手想復合,好掛住佢

L_Love 發表於 22-4-10 20:18
多謝大家,俾遺棄嘅感覺好傷心好傷心,肚餓但食唔落,對眼腫左,諗住出街分散下精神,不過唔爭氣喊到去後巷 ...

下一個講啱條件先投資感情 唔駛蝕本蝕得咁傷 搵個啱你level的男人啦
純陽之道,神光萬里,追求神蹟,風雲雷電晴雨,隱居深山,十方宇宙,天磁地極,當值人間。

首頁
12345...7

尾頁

跳至