自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

話說娘家部洗衣機壞咗幾日,CS電話無人聽,叫留言但唔會覆,email 同樣無人覆,上FB睇,原來呢兩三個星期已經開始無人聽電話,部洗衣機明明有保養,依家要考慮比錢人整。 唔知有無人有同樣經歷?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

唉瘋 發表於 22-5-14 12:42
話說娘家部洗衣機壞咗幾日,CS電話無人聽,叫留言但唔會覆,email 同樣無人覆,上FB睇,原來呢兩三個星期已 ...
可能代理唔做,至電問下有賣呢個品種店舖

伯爵府

回覆 20150618bb 的帖子

好,試試先,唔該哂!

瑪瑙宮

話說娘家部洗衣機壞咗幾日,CS電話無人聽,叫留言但唔會覆,email 同樣無人覆,上FB睇,原來呢兩三個星期已 ...

买左几耐

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

舊氧開始寄信黎話架機已續約保養3次唔建議續保,就冇咗保養啦。可能架機試過2次入廠大修,膠邊都換過2次但整完後新膠邊好快黑晒(已經每次洗完抹乾)懷疑是但換個內胆送番黎。

珍珠宮

BK Milk勳章

係咪2565 6151?我4月頭同中都打過去,係會有人聽,不過真係要打好多日,不停咁打先有人聽

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

我用 Bosch ,其實都係西門子代理,我係網頁留左約維修,佢好快就打比我

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

fennieng 發表於 22-5-14 17:03
係咪2565 6151?我4月頭同中都打過去,係會有人聽,不過真係要打好多日,不停咁打先有人聽
...

之前疫情,網頁都寫提供有限度服務,上門果d 可能暫停左,而家唔知正常返未

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

剛剛買咗佢洗衣機,冇咗維修部

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有呀!11號有師傅上來,上門470
我5號打電話上客服。
15年買機,我以為條皮帶松咗,叫師傅換,但師傅問我開咩程式洗,聽後,話唔洗換,只係我咁多年都錯曬。最後俾2個月時間我,糾正後如果我依然堅持要換皮帶,下次上門唔收我470元

伯爵府

今日下晝終於收到電話,佢哋解釋因為之前疫情關係,工作受影響,最近先逐步回復正常,我估係電話都聽唔切,不過都要等星期三先有人上門。
多謝大家嘅回覆。

水晶宮

部機用咗幾耐?啲人又話西門子襟用

子爵府

lina9316 發表於 22-5-14 17:42
我5號打電話上客服。
15年買機,我以為條皮帶松咗,叫師傅換,但師傅問我開 ...

請問可唔可以講下正確程序?我屋企都係用西門子

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我唔知洗衣機型號同唔同,我一直都係按“混合衣物”嗰個程序,全程63分鐘,有時候我感覺放太多衣服,到高速脫水時,起動唔到,變咗慢速重新平衡返重量咁,所以我以為係皮帶鬆咗。但師傅話,因為全自動電腦程式,部機感覺到衣服擺放得唔均勻,就唔會執行高速轉動。
教我轉“全棉”,但我唔想洗120分鐘咁耐,就按多個“speed”,時間減半

伯爵府

20162016 發表於 22-6-8 12:38
部機用咗幾耐?啲人又話西門子襟用
兩年左右

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我到今時今日仲未打到啊

別墅

回覆樓主:

剛剛最近先找西門子維修雪櫃, 致電熱線都打咗幾次先找到人接聽, 電話就預約3日後安排人上門維修, 之後隔多3日就換過部全新俾我

男爵府

我上個月部西門子抽油煙機 ( 有自動清洗功能果部) 因轉吾到,用email 2日便有人覆,我港島區馮一,三,五到。我約了幾日便有師傅來整。原來是我用多了未溶梳化粉洗,所以吾轉。哥哥幫我免費洗機,服務很好。

珍珠宮

lina9316 發表於 22-5-14 17:42
我5號打電話上客服。
15年買機,我以為條皮帶松咗,叫師傅換,但師傅問我開 ...

麻煩可否提供維修部電話?

珍珠宮

信媽 發表於 22-6-9 08:36
我上個月部西門子抽油煙機 ( 有自動清洗功能果部) 因轉吾到,用email 2日便有人覆,我港島區馮一,三,五到 ...

麻煩可否提供email address ?

首頁

尾頁

跳至