自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

真正賤格, 坐監佢應得

旺角「初凝.芝茶」2名女東主2月煽惑他人違反防疫規例,呼籲他人不要接種疫苗和虛報疫苗副作用等一同被控。
2人今早於西九龍法院各承認作出一項或多項具煽動意圖的作為罪,案情指店舖社交媒體共有9組煽動性陳述,曾揚言「『唔做檢測咪唔會確診』,萬一真係『確診』,最愛『美心』」。

https://std.stheadline.com/realtime/article/1850170/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E6%B6%89%E5%91%BC%E7%B1%B2%E4%BB%96%E4%BA%BA%E5%8B%BF%E6%8E%A5%E7%A8%AE%E7%96%AB%E8%8B%97%E7%99%BC%E5%B8%83%E7%85%BD%E5%8B%95%E8%B3%87%E8%A8%8A-%E8%8C%B6%E5%BA%972%E5%A5%B3%E6%9D%B1%E4%B8%BB%E8%AA%8D%E7%BD%AA%E4%B8%8B%E5%8D%88%E5%88%A4%E5%88%91

珊瑚宮

回覆樓主:

結果:判囚6個月及7個月

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220628/bkn-20220628134323761-0628_00822_001.html

一罐可樂    發表於 22-6-28 23:14

珍珠宮

淨係呢兩句都足夠反映其人格有多低同黑

「『唔做檢測咪唔會確診』,萬一真係『確診』,最愛『美心』」。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

除左恭喜佢真係唔知講咩,入去可能找到同一物種圍爐,確是倍感安慰。

男爵府

白毛毛 發表於 22-6-28 17:42
淨係呢兩句都足夠反映其人格有多低同黑

「『唔做檢測咪唔會確診』,萬一真係『確診』,最愛『美心』」。

寫到咁, 律師都救佢唔到, 最多叫佢認罪減刑

侯爵府

回覆樓主:

壞晒腦

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

cbeyond 發表於 22-6-28 17:34
真正賤格, 坐監佢應得

旺角「初凝.芝茶」2名女東主2月煽惑他人違反防疫規例,呼籲他人不要接種疫苗和虛 ...

曾揚言「『唔做檢測咪唔會確診』,萬一真係『確診』,最愛『美心』」

yc唔係個個衰格,但呢兩個真係好賤格。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

弱智到無話可說

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

壞人有惡報

伯爵府

痴得緊要

男爵府

自作孽

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

國家垃圾。。講多句都費事!!

侯爵府

回覆樓主:

佢要隱喻,又想d yc睇得明,佢唔咪覺得法官唔明嘛
8-)

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

案情指,25歲被告侯穎欣和21歲被告林宛宜自2020年於旺角中心1期營運「初凝.芝茶」,去年9月成為登記東主,並設有Facebook 專頁及Instagram 帳戶,2人管理後者,侯另管理前者,截至2022年2月23日Facebook 專頁有80個讚好,Instagram 有2296個關注者。便裝警員今年2月24日到場購買飲品後,獲發號碼膠牌上有二維碼連接到店舖Instagram帳戶。警員同日其後分別於店舖及一荃灣單位拘捕2人。

有錢開店
搞到要結業又入獄
知驚未?

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

自作孽,罪有應得

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

Onlok 發表於 22-6-28 17:56
曾揚言「『唔做檢測咪唔會確診』,萬一真係『確診』,最愛『美心』」

yc唔係個個衰格,但呢兩個真係好賤 ...

黃唔緊要,最衰係心腸惡毒

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

goldpiglet 發表於 22-6-28 23:00
案情指,25歲被告侯穎欣和21歲被告林宛宜自2020年於旺角中心1期營運「初凝.芝茶」,去年9月成為登記東主, ...

成本唔駛多,行轉旺角一街都係,呢代後生似乎好搞呢類小型飲品店,可能成本低又可以做下老板

珍珠宮

果然yc都是衰格

男爵府

nobodyfool 發表於 22-6-28 23:08
黃唔緊要,最衰係心腸惡毒

但我所知所識所見的黃都99%心腸惡毒.
時時刻刻咒國家,咒政府,咒警察,咒內地人,.....

首頁

尾頁

跳至