自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

假如比50k 一個月你,個grade係manager, 但你老細叫你企足8小時影印文件
而你本身有資深management 經驗,可以做到management 既野,但依加就要企係度影印,老細話你入黎乜都唔識,要由office boy 既工作開始做起
影印都影左半年。。

你接受嗎?有冇種覺得浪費左既感覺?
(不要諗以上真假,就代入去,你點諗?)

公爵府

小mama 發表於 22-10-12 16:11
假如比50k 一個月你,個grade係manager, 但你老細叫你企足8小時影印文件
而你本身有資深management 經驗, ...

我好樂意

BBG1    發表於 22-10-13 22:44
SiuBBee    發表於 22-10-12 16:40

大宅

回覆樓主:

非常歡迎

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

如果有management經驗又能做到野,咁有冇其他公司出得起呢個價錢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

歡迎

男爵府

睇$份上我OK

象牙宮

回覆樓主:

非常開心添,人工高工作無壓力

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

50k 係 HKD? 我OK㗎~

珍珠宮

cara.mak 發表於 22-10-12 16:16
如果有management經驗又能做到野,咁有冇其他公司出得起呢個價錢?

有,會比得更高,你會如何選擇?

珍珠宮

Lihoma 發表於 22-10-12 16:18
50k 係 HKD? 我OK㗎~

梗係hkd 你想yen?

翡翠宮

畀面勳章

唔係願意唔願意的問題,上司可以咁樣「善用」一個中級管理人員,根本係有心踢走佢,就算肯影印八小時都做唔耐。

我有朋友試過去一間大NGO做高級經理,佢上司係紅褲仔出身,學歷低過佢,應該係驚高層請朋友番黎係取代佢,咁岩當時有個project每日都有公眾黎報名,於是日日叫佢去做收銀,之後仲有好多小動作,總之就係想搞走佢。朋友做左三個月,都冇心機再做。
日日是好日

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

直頭荀工

後生就算影兩年印, 攞左年資, 儲下錢, 再慢慢搵份再高d 人工先走

中年既直頭可以享受人生

零食狂    發表於 22-10-12 16:34

伯爵府

正!50k影印工,我會好有heart

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

接受,何故唔接受?

大宅

回覆 小mama 的帖子

5 萭 1個月, 唔洗用腦, 做呀

公爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

每月50K, 我願意

伯爵府

虎到金來勳章

我一定制,出黎搵食都係為錢,又唔犯法,又唔危險,頂多企得耐攰d,老闆都唔介意用50k請個高層黎影印,我睇唔到要介意既地方

珍珠宮

竟然有啲咁傻嘅老細?$50K一個月齋影印?

珍珠宮

mother904 發表於 22-10-12 16:18
唔係願意唔願意的問題,上司可以咁樣「善用」一個中級管理人員,根本係有心踢走佢,就算肯影印八小時都做唔 ...

嗯,我都係咁諗個上司
好似好好人咁話驚你有壓力比啲輕鬆既你做,但企8 個鐘係唔停手,唔覺係對佢好
個上司攬實個ger 唔比佢去第二個project做野,直到大老細assigned 個ger 去第二個project,個ger 先叫有段時間做返自己
project 差唔多完,個上司又想搶返個ger 做影印

首頁
12345...10

尾頁

跳至