自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

2023年兔年勳章

親人兩次預約咗睇私家專科醫生,醫生兩次都唔依時間見病人,問職員又唔肯講清楚要等幾耐,結果要等成兩三個鐘,人都癲。開藥又開得少,頻頻要返去覆診,真缺德,唔會再去。病人睇醫生就預咗要咁樣浪費生命?

珍珠宮

Subconscious 發表於 23-1-30 18:16
親人兩次預約咗睇私家專科醫生,醫生兩次都唔依時間見病人,問職員又唔肯講清楚要等幾耐,結果要等成兩三個 ...

大把 食飯遲到,高高在上
#但都有好多好醫生既

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

最討厭這些醫生

水晶宮

回覆樓主:

係好討厭,好多有名氣的醫生都係咁。當年我生小朋友,每個月去check一次,次次都要等個幾兩個鐘,根本唔係有突發嘢搞到遲到,係慣性唔尊重病人。唔肯等,咪睇第二個lor。

複式洋房

Subconscious 發表於 23-1-30 18:16
親人兩次預約咗睇私家專科醫生,醫生兩次都唔依時間見病人,問職員又唔肯講清楚要等幾耐,結果要等成兩三個 ...

而家d醫生好廢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

频频覆
係未穩定?
吾想等咪搵其他

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我睇開嘅專科,護士係每5分鐘就約booking,咁有咩辦法唔洗等吖!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我曾經睇牙醫都係要約時間,但多等二小時多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

如果係私家專科, 不如考慮轉醫生。

大宅

我都唔會睇呢啲醫生,幾有名氣都係咁話。

珍珠宮

lojo11 發表於 23-1-30 18:30
我睇開嘅專科,護士係每5分鐘就約booking,咁有咩辦法唔洗等吖!

5分鐘咁顛, 起碼都十五分鐘啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我都好有疑問,明明係預約既,次次都要等咁耐?當日都知唔會準時既,叫人遲一個鐘至返等少一個鐘都好吖,又唔可以離開,同埋每個症預鬆少少時間唔得咩!

Subconscious    發表於 23-1-30 22:55

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

saladhk 發表於 23-1-30 18:32
5分鐘咁顛, 起碼都十五分鐘啦

有啲十分鐘一個appointment

但前面有病人多野問,或有procedure 要做如ultrasound,抽針,其實十分鐘係睇唔晒一個症

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

大部份專科醫生都要等(預約時間多等一小時)
如果你搵到一個專科醫生唔使病人等,請返上來講大家知,謝謝

水晶宮

angelfan07 發表於 23-1-30 18:44
大部份專科醫生都要等(預約時間多等一小時)
如果你搵到一個專科醫生唔使病人等,請返上來講大家知,謝謝 ...

我同我工人都睇過痔瘡,分別係睇李x 雯同林x 倩,兩個都係外科專科,兩個都係去到15 分鐘有得睇。

newuser    發表於 23-1-31 01:39

侯爵府

為咗錢,係咁。

珍珠宮

pomanlife 發表於 23-1-30 18:43
有啲十分鐘一個appointment

但前面有病人多野問,或有procedure 要做如ultrasound,抽針,其實十分鐘係 ...

政府醫生就得, 私家起碼要15至20分鐘。

大宅

個職員唔係唔肯講清楚要等幾耐,係佢根本唔知,作為員工點敢日日問住醫生幾點返到

首頁
12345...6

尾頁

跳至