自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

是否可以到期前打電話去 agoda俾錢,咁就會計番訂房時顯示個港幣價錢? 因為試過pay later俾錢時個匯價超差。

子爵府

回覆 ahmama 的帖子

唔會計你返當日訂個日既銀碼,你邊日打上去比,CS就會比當日匯率既港紙你,你覺得貴,可以唔比,等到真正扣數個日先比,但比幾多,就到時扣左你先會知

大宅

2024年龍年勳章

係咪一定要打上去?我見有個”pay now” 制,但㩒咗入去,又叫你寫credit card details, 好奇怪

水晶宮

poohpooh1668 發表於 23-7-10 14:52
回覆 ahmama 的帖子

唔會計你返當日訂個日既銀碼,你邊日打上去比,CS就會比當日匯率既港紙你,你覺得貴, ...

打上去cs個匯率會唔會同銀行相差好遠?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

ahmama 發表於 23-7-10 14:33
是否可以到期前打電話去 agoda俾錢,咁就會計番訂房時顯示個港幣價錢? 因為試過pay later俾錢時個匯價超差 ...

apps到睇返訂單,有d可以自己即時比錢
打電話去cs到扣數貴d嫁。
attach0/tmp/php5GSRnW

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

tonglingi 發表於 23-7-10 15:36
係咪一定要打上去?我見有個”pay now” 制,但㩒咗入去,又叫你寫credit card details, 好奇怪
...

入完信用卡就即時扣數,我之前試過。

大宅

2024年龍年勳章

yuensiu 發表於 23-7-10 18:29
入完信用卡就即時扣數,我之前試過。

我之前”pay later”已經入咗credit card detail, 咁我現在㩒pay now, 都要再入過card detail 嗎?thx

珍珠宮

tonglingi 發表於 23-7-10 18:45
我之前”pay later”已經入咗credit card detail, 咁我現在㩒pay now, 都要再入過card detail 嗎?thx
...

珍珠宮

是否可以到期前打電話去 agoda俾錢,咁就會計番訂房時顯示個港幣價錢? 因為試過pay later俾錢時個匯價超差 ...

你預貴5%左右

水晶宮

MissMaMa 發表於 23-7-10 18:47
你預貴5%左右

貴5%是指 (a) 未到deadline提前俾錢, 還是(b) 到deadline agoda 扣數?

珍珠宮

ahmama 發表於 23-7-10 19:55
貴5%是指 (a) 未到deadline提前俾錢, 還是(b) 到deadline agoda 扣數?

兩者冇分別,就算外幣匯率跌,Pay later 都比即時付款貴5%

複式洋房

MissMaMa 發表於 23-7-10 20:02
兩者冇分別,就算外幣匯率跌,Pay later 都比即時付款貴5%

請問係咪係即時付款最優惠? thx

珍珠宮

happy444 發表於 23-7-10 21:01
請問係咪係即時付款最優惠? thx

即時付款一定平過稍後付款, 不過要留意一點 ,透過不同方法進入Agoda, 房價會不同。 我剛剛訂聖誕 兩晚酒店, 用唔同方法進入, 價格都 唔一樣, 試咗四個方法,已經有四個價錢 ,真係要小心格價。
attach0/tmp/phpj9sDkF
attach1/tmp/phpgywadH
attach2/tmp/phpd1QL5I
attach3/tmp/phpMHQqYK

男爵府

2024年龍年勳章

佢哋有時房價仲貴過酒店官網訂。我搵酒店,價錢再入去會不斷升值

珍珠宮

ahmama 發表於 23-7-10 19:55

可以睇下Agoda 的條款,有提到點解5%
attach0/tmp/phplVYXYQ

複式洋房

MissMaMa 發表於 23-7-10 21:33
即時付款一定平過稍後付款, 不過要留意一點 ,透過不同方法進入Agoda, 房價會不同。 我剛剛訂聖誕 兩晚 ...

多謝你通知我, 你意思係指手機apps同埋 網頁唔同價錢?

珍珠宮

貝_貝 發表於 23-7-10 21:35
佢哋有時房價仲貴過酒店官網訂。我搵酒店,價錢再入去會不斷升值
...

如果貴過官網或其他網站,就唔用佢訂,總之要格價。你提到最後一點,的確係會發生

珍珠宮

happy444 發表於 23-7-10 21:46
多謝你通知我, 你意思係指手機apps同埋 網頁唔同價錢?

以唔同方法入 Agoda,例如直接用 Agoda app,以信用卡連結進入,以不同格價網站進入,以Google 入,以KOL 連結入。。。用手機有時自動跳去App,所以要Check 埋網頁版。

複式洋房

MissMaMa 發表於 23-7-10 21:51
以唔同方法入 Agoda,例如直接用 Agoda app,以信用卡連結進入,以不同格價網站進入,以Google 入,以KOL ...

明白, Agoda都好複雜喎, 咁請問有冇其他book房嘅app 好啲

珍珠宮

happy444 發表於 23-7-10 21:53
明白, Agoda都好複雜喎, 咁請問有冇其他book房嘅app 好啲

訂慣就唔會複雜,反而係有驚喜,有時可以平幾百一晚! 除左Agoda,我都會用Hotels ,Expedia ,Trip,永安,Booking,不過多數係Agoda 最平,有時係Hotels 同Trip 最平, 總之邊度平就去邊度訂

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊