自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

請問級十至十五,老師話band 1a, 自行冇乜機,大抽獎如果黑仔係唔係都會落空band 1a ? 應該點佈署?謝謝

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

大抽獎只有band 1,唔會細分band 1ABC咁去分來抽!只要係band 1,都有機會派到band 1A嘅中學

子爵府

solim 發表於 23-12-3 13:10
請問級十至十五,老師話band 1a, 自行冇乜機,大抽獎如果黑仔係唔係都會落空band 1a ? 應該點佈署?謝謝
...

大抽獎完全靠運。你成績band 1a都有機會抽中band 1c,人地成績band 1c都有機抽中band 1a。如果要安全就自行一間band 1a,一間band 1b?

子爵府

lojo11 發表於 23-12-3 13:22
大抽獎只有band 1,唔會細分band 1ABC咁去分來抽!只要係band 1,都有機會派到band 1A嘅中學
...

請問有聯繫band 1a都係睇運氣?

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

睇間小學以往派位,如果熱門小學級19-15已經叻啦,既然已經係b1,自行唔理ABC,一定先揀自己同仔女心儀,到左大抽獎時係第三志願揀1C,第五、六時揀間2A墊底。

子爵府

自行一定要揀入咗唔後悔的
同埋考慮埋校網band 1位夠唔夠
真係1A扣門有競爭力

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

solim 發表於 23-12-3 13:34

有聯繫就唔同,睇以往派到去咩名次,如果係within個名次range,咁應該穩陣

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

抽獎次序係
1. 甲部全港一齊抽band 1到2到3
2. 乙部聯繫生band 1抽後band 2抽(band 2都可抽聯繫)
3. 乙部非保留位,自己區抽(一樣1到2到3)

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lojo11 發表於 23-12-3 13:45
有聯繫就唔同,睇以往派到去咩名次,如果係within個名次range,咁應該穩陣
...

聯繫位係抽,唔係按成績派

水晶宮

自行都未開始,已經擔心抽獎?

王國長老

1314625 發表於 23-12-3 13:52

Plan自行時唔諗抽獎至攪笑
如果自行太保守,抽都無得抽到時喊都無謂

子爵府

1314625 發表於 23-12-3 13:52

係呀,要諗自行搏兩個定一間band1a

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

solim 發表於 23-12-3 13:10
...

幾多人呀?咁前都驚唔穩陣

子爵府

Charlotte_mom 發表於 23-12-3 13:47
聯繫位係抽,唔係按成績派

請問搏兩間band 1a 係唔係太進取?

水晶宮

solim 發表於 23-12-3 13:59

如果你屬意係b1a就兩間都博b1a, 自行可不用太保守。如果唔係你太保守,喺自行已經入左b1b, 然後發現名次低過你小朋友抽到入b1a, 我驚你後悔自己太保守

子爵府

pomanlife 發表於 23-12-3 14:00
幾多人呀?咁前都驚唔穩陣

驚運氣唔好號碼在後抽唔入

王國長老

solim 發表於 23-12-3 14:04
請問搏兩間band 1a 係唔係太進取?

答唔到你,要睇自己同對手實力
建議問問老師,前届師兄姐相約排名嘅戰鬥力如何

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Charlotte_mom 發表於 23-12-3 13:45
抽獎次序係
1. 甲部全港一齊抽band 1到2到3
2. 乙部聯繫生band 1抽後band 2抽(band 2都可抽聯繫)

請教一下有啲官小聯繫庇記啲位,呢個唔明咩玩法?

公爵府

2024年龍年勳章

solim 發表於 23-12-3 17:59

坦白講級10-15自行B1a有啲(emoji)⋯⋯
有冇特異功能?
簡單睇如果頭10有同學選同一間,
人哋機會一定大個你小朋友,
不過如果無B1b心水好鍾意,
咁就搏下囉!
唔得都有個大抽獎機場,
好過入咗間唔鍾意嘅B1b.

彩鑽殿

solim 發表於 23-12-3 13:59

有啲區內b1a 自行唔會收返區內嗰啲,話抽獎實派到,所以你都係要了解左先,之後再諗舖排

首頁
12345...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊