自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

現年57歲的一代樂壇天后林憶蓮 (Sandy) 神隱3年,幾乎絕跡娛樂圈,對上一次公開露面已經是在2020年出席內地某直播活動。她的粉絲和不少網民都關心她的近況,希望可以再次一睹她現場演唱的風采。去年12月,林憶蓮終於開設官方IG帳號,2日內總共發出9個帖文,剛好拼成一個九宮格,是林憶蓮以長髮示人,托腮微笑的照片。她更寫上:「好久不見,timeflies... It's me...remember? #回憶總是溫柔的 #我是林憶蓮不是始皇帝!」令樂迷更加期待她復出。林憶蓮前日(7日)官方IG帳號。

(IG@sandy_lam_official)林憶蓮以長髮示人,托腮微笑。林憶蓮這個帳號亦有積極更新,跟大家分享她的最新動向。昨日(12日)年初三她就連出3個post兼IG story上載了她演出前的綵排照,以及穿上大牌紅色歌衫演唱的照片。她留言寫道:「感謝我的團隊,久違了的感覺。」林憶蓮的時裝設計師好友Kurt Lam就分享了他與憶蓮當晚的合照,為大家送上新年祝福。然而憶蓮的髮型、妝容和服裝,整個造型卻令一眾網民驚呼:「大崩壞」、「幸好還認得出Sandy 的歌聲!其他就….」、「(大)媽呀!」、「接受唔到」、「時裝車禍」、「呢個紅衣人係林憶蓮😱??我唔信囉」

***快將登六...夫復何求?

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

睇佢日本啲相無咩變

伯爵府

回覆樓主:

佢同關淑怡啲歌越聽越有味道
唔係一般流行曲可以做到

子爵府

櫺囹桼 發表於 24-2-19 07:28
現年57歲的一代樂壇天后林憶蓮 (Sandy) 神隱3年,幾乎絕跡娛樂圈,對上一次公開露面已經是在2020年出席內 ...

美魔女,無特別扮後生都靚

珍珠宮

現年57歲的一代樂壇天后林憶蓮 (Sandy) 神隱3年,幾乎絕跡娛樂圈,對上一次公開露面已經是在2020年出席內 ...

最後一張化妝化到唔同咗樣

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

Yeah! 我鍾意林憶蓮呀!

la_source    發表於 24-2-19 10:07

伯爵府

回覆樓主:

得一張相係正面

大宅

邱悠月 發表於 24-2-19 07:46
佢同關淑怡啲歌越聽越有味道
唔係一般流行曲可以做到

我覺得好可惜係我年少不知憶蓮好,貿然回首她已老!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我鍾意佢啲歌, 但今次個妝和服裝唔掂, 個妝好似化到唔同咗樣!

大宅

回覆樓主:

好想睇佢演唱會!
我覺得佢係上一代最能保持實力嘅女歌星!
又覺得佢同恭生分手係佢「神隱」嘅原因之一!

大宅

mickeyeva 發表於 24-2-19 08:37
我鍾意佢啲歌, 但今次個妝和服裝唔掂, 個妝好似化到唔同咗樣!

畢竟50頭同50尾嘅年齡事實係好大變化……

男爵府

polliebb 發表於 24-2-19 07:46
睇佢日本啲相無咩變

到! 還是那麼美笑容甜美 就快登6零膠樣
attach0/tmp/phpKEtEgb

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我至愛的林憶蓮!睇視頻, 佢初二係澳門的演出, 歌聲沒變, 但呢個造型俗不可耐, 原來設計師叫 Kurt Lam, 永不錄用吖唔該 佢之後去京都玩, 淡妝先係憶蓮。
attach0/tmp/phpAFXUMw

大宅

紅衫麻麻地,佢唔扮仲好睇,自然好多

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

林憶蓮年紀大左唱歌比後生更好,證明佢keep 住鑽研歌藝

子爵府

憶蓮,我每次聽佢一些歌曲,就不自覺的流眼淚,所以要me time 先會聽

伯爵府

回覆樓主:

仲有佢跳舞都好好睇架

伯爵府

fivebeanrice 發表於 24-2-19 10:08
仲有佢跳舞都好好睇架

瘋了

象牙宮

57歲的 林憶蓮 (Sandy) 神隱3年,出來搵食。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

佢已經係天后級

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊