自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

美國流行樂壇天后Taylor Swift即將於本周六(2日)起於新加坡國家體育館舉行6場騷,作為巡唱中唯一的東南亞站,天后駕到立即帶動新加坡旅遊業,有報道指屆時超過30萬名來自新加坡鄰近國家的粉絲將專程前來捧Taylor場。

有來自菲律賓首都馬尼拉的一名應屆畢業生Ingrid Delgado表示已買飛睇3月4日那場騷,她呻難找到一家經濟實惠的酒店。其中當地有兩間五星級酒店受訪時透露演唱會期間的住宿需求急升。亦有酒店睇準「Taylor演唱會熱」而以Taylor的歌曲名字來推出3種不同價格的住宿組合,其中最貴的《「THE WILDEST DREAMS」組合》 ,除了包括3 晚4人享用的尊貴豪華套房住宿之外, 還有4張最貴等級「VIP 1」門票及專屬禮包,此外還有巡唱官方周邊商品以及名廚 Wolfgang Puck 獨家定制 的4 人餐,還有豪華轎車往返演唱會場地接送等服務。雖然要5萬坡紙(約29萬港元), 但3月1日至11日的組合套票已一早售罄。

酒店分級收錢之外,Taylor的新加坡騷票價亦分15種價錢,由最平88坡紙(約510港元)至最貴「VIP 1」的1,228坡紙(約7,122港元),單是VIP都分6種,那最貴的「VIP 1」主要包甚麼,「VIP 1 」全名是「It's Been A Long Time Coming套票」,除了於最前排地下的門票之外,還有附送獨家VIP產品,另有巡唱VIP版環保袋、襟針、貼紙、明信片套裝、紀念珍藏門票、VIP吊牌證等。此外,新加坡航空和馬來西亞航空公司方面亦表示,前往新加坡的航班需求有所增加,但無法確定是否完全是因為「Taylor效應」。

珍珠宮

2024勳章 畀面勳章

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係識做生意

珍珠宮

LedTV 發表於 24-2-28 12:40
真係識做生意

好過放煙花

珍珠宮

同樣係旅遊業
呢啲套票又無尊貴既人話貴
香港位置就係咁尷尬
常被自己人踩多腳

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大聲公 發表於 24-2-28 12:50
好過放煙花

一定啦
成件事又腦好多

我自己咪因為Taylor Swift 係日本開演唱會而專登飛去睇
睇2場演唱會
最終住左5晚
至少留日消費左6日

唔係即日走唔過夜

但係我就唔會專登去日本睇煙花或者睇無人機表演

大宅

回覆樓主:

真係好多人俾得起去睇

侯爵府

香港:放煙花吸特種兵客

珍珠宮

LedTV 發表於 24-2-28 12:55
一定啦
成件事又腦好多

唔會專登去日本睇煙花或者睇無人機表演

珍珠宮

LedTV 發表於 24-2-28 12:55
一定啦
成件事又腦好多

負責管理新加坡體育城、成功洽談這次演唱會的活力加冷體育管理公司(KASM)主席麥友仁2月23日講述爭取到這次演唱會的經過,包括早在2023年初赴美磋商,也就是在Taylor Swift確定國際巡迴演唱會行程前。

珍珠宮

ensureyip 發表於 24-2-28 12:55
香港:放煙花吸特種兵客

特種兵客, 笑死我

男爵府

回覆樓主:

無興趣睇,廢事失憶
attach0/tmp/phpxvKixi

瑪瑙宮

大聲公 發表於 24-2-28 12:58
負責管理新加坡體育城、成功洽談這次演唱會的活力加冷體育管理公司(KASM)主席麥友仁2月23日講述爭取到這 ...

佢仲要接管左呢個體育城一個月就已經起行啦喎
呢啲咪做實事

珍珠宮

bobolwb 發表於 24-2-28 12:55
真係好多人俾得起去睇

俾得起而且認為係物有所值

侯爵府

大聲公 發表於 24-2-28 12:58
負責管理新加坡體育城、成功洽談這次演唱會的活力加冷體育管理公司(KASM)主席麥友仁2月23日講述爭取到這 ...

被問到盛事未見大型演唱會,楊潤雄稱會積極爭取國際知名歌手來港表演,惟笑言:「有啲人話『你打個電話去畀個歌星』……香港嘅或者可以,世界級嘅我連佢電話都未必搵到。」他又反問何不把資金投放在本地歌手身上,強調「使每一筆錢都要對香港有整體利益喺到」

本地歌手,唔知佢想請中年好聲音,定鏡呢

珍珠宮

LedTV 發表於 24-2-28 13:01
佢仲要接管左呢個體育城一個月就已經起行啦喎
呢啲咪做實事

呢D先可以搞旺經濟, 佢唔係白逗人工

伯爵府

ensureyip 發表於 24-2-28 13:04
被問到盛事未見大型演唱會,楊潤雄稱會積極爭取國際知名歌手來港表演,惟笑言:「有啲人話『你打個電話去 ...

佢又幾有自知之明喎

男爵府

回覆樓主:

我唔認為政府即使銀蛋攻勢會夠新加坡爭,人地背後勢力同坡國友好,可能連條橋都係背後勢力諗埋添

珍珠宮

被問到盛事未見大型演唱會,楊潤雄稱會積極爭取國際知名歌手來港表演,惟笑言:「有啲人話『你打個電話去 ...

強調「使每一筆錢都要對香港有整體利益喺到」如果放煙花同無人機=對香港有整體利益

瑪瑙宮

呢啲咪視野窄囉
香港本身都已經有搞緊本地歌手演唱會㗎喇

成效點啊?
吸引到幾多外地遊客嚟香港睇香港歌手演唱會?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊