自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

睇咗網上食評,見到係荔枝角工廠大廈有隱世餐廳叫Monster Kitchen,所以就趁朋友生日慶祝黎試下!點知真係超級失望。今次我地一行6人去晚餐慶祝,坐低驟眼睇餐牌,主食啲價位由八十幾至百六左右,似乎不貴,但所有麵包、餐湯、飲品等都要另外加錢…
價錢不突止,百幾蚊一碟意粉,細碟到女仔食都嫌少,真係兩啖可以食晒,一般正常人真係可能食兩三碟先飽,仲有個慢煮豬(emoji),等都等咗起碼成個鐘,真係夠哂慢煮~食落一啲都唔嫩又唔香,反而好似一舊好韌嘅叉燒咁...仲要好多筋又多肥膏,淨係切都切到手軟,幾個朋友都係夾硬食到一半真係頂唔順放棄咗,其實另外仲有幾樣嘢食,不過不失就唔重點講喇,不過最精彩部份都係個生日蛋糕,一早擺低咗蛋糕喺餐廳,打算比個驚喜比朋友,點知上蛋糕嘅時候個蛋糕竟然融咗同塌咗落嚟,最初都以為係自己攞嚟嘅時候整到咁,點知食落去發現完全唔凍,所以肯家係餐廳嘅雪櫃唔夠凍或者無放入雪櫃,搞到蛋糕融咗,但個員工最初一口咬定話唔知蛋糕係咪原本就係咁,想將責任推番落我地度,到我同佢哋講個蛋糕係完全唔凍,佢先話唔收我哋切餅費,錢事少,但到最尾一直都冇向我哋道歉,亦都冇任何賠償,個蛋糕係朋友親手整嘅心血,即使係一早塌咗,都唔會係融晒同完全常溫,本身諗住慶祝搵個好食嘅地方先黎,點知食到咁嘅一餐,真係超級超級失望,絕對冇下次!

珍珠宮

所以話我唔支持小店都係咁話
小店十有八九中伏
好日唔開單,開單夠佢地食一星期

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

不瘦降巫女 發表於 24-4-6 14:02
睇咗網上食評,見到係荔枝角工廠大廈有隱世餐廳叫Monster Kitchen,所以就趁朋友生日慶祝黎試下!點知真係 ...

唔會信食評 好多都係假嘅 同淘寶好評一樣

子爵府

你連開兩個post響晒名寫食評
不如你去openrice寫啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

有無相?

珍珠宮

2023年兔年勳章

睇咗網上食評,見到係荔枝角工廠大廈有隱世餐廳叫Monster Kitchen,所以就趁朋友生日慶祝黎試下!點知真係 ...

珍珠宮

回覆樓主:

有相睇好d
我請人食生日飯唔會試新餐廳,我會揀我去過好多次都覺得好的餐廳

子爵府

回覆樓主:

基本上都一定唔會在工廠大厦食肆進食,主要一嚟食水水箱基本設備根本不是為食肆設計,還未計大厦喉身老化問題。

伯爵府

回覆樓主:

有冇牌?
荔枝角有d工廠大廈入面d食市只服務大廈客戶,外人唔可以食,佢可能違規

侯爵府

回覆樓主:

人多唔敢去打手小店探秘

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

算啦樓主!!而家喺香港食嘢,好多遭遇都係預咗㗎喇!!!

男爵府

BK Milk勳章

yk2 發表於 24-4-6 14:43
基本上都一定唔會在工廠大厦食肆進食,主要一嚟食水水箱基本設備根本不是為食肆設計,還未計大厦喉身老化問 ...

對對!!聽好多人講工廠大廈都唔敢煲水飲,一開出嚟啲水沉澱咗好多黃色嘅微細物。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呢啲所謂嘅隱世小店10間有8間都有伏,最離譜一次試過間有幾百個好評嘅,啲食物唔夠熱,啲蝦係霉嘅,仲要好貴⋯

珍珠宮

呢個故事教訓你,
一, 唔好太信食評;
二, 同朋友慶祝生日, 搵間食過靠得住; 試新嘢就留俾自己去試伏, 而唔係叫一大班朋友去試伏;
三, 下次想搵間好食嘅, 上嚟BK問下有冇推介, 香港大把好嘢食, 識搵自然食得好.

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

我都試過幫襯小店然後中伏
食物又差,態度又差

之後都唔信食評,亦唔會幫襯咩小店

水晶宮

yurijm 發表於 24-4-6 14:03
所以話我唔支持小店都係咁話
小店十有八九中伏
好日唔開單,開單夠佢地食一星期

有啲小店的生意手法真係劣質。

水晶宮

charlieXD 發表於 24-4-6 15:57
我都試過幫襯小店然後中伏
食物又差,態度又差

大型連鎖店未必話好好,但至少啲野大集團,有一定水準。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

樓上餐廳未必間間得
荔枝角上樓果啲試左好多間, 試過有間春雞餐得半隻收150, 完全冇肉食, 意粉又係得兩啖

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

多謝樓主,我差 d 就做咗苦主

伯爵府

信過很多食評,
然後中過好多伏,
所以而加都盡量少出外食飯。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊