自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我不看東張, 因為BK我認識到何伯事件. 看了那些對話, 何伯也說出他的”需要” --- “她照顧我無微不至”, 而新何太也說, “只要他有給我飯吃我便會繼續照顧他”.

不過阿太你說的飯太貴了吧?

何伯和二仔住, 阿仔有理他, 但何伯想要的是”照顧他”, 是更密切的關係, 不是阿仔或已婚另居的眾子女能俾到.

何伯如果要sex, 他可出去叫滿足需要, 守了九年寡, 現在才出事, 問題在哪裏?

新何太在訪問很快便說出”我和他發生了關係”, 這可能是東張剪接的效果, 但某程度除了新何太的照顧好, 發生了關係也是重點, 何伯某程度都算是有承擔和負責任的人.

問題是想取走100萬定期是未結婚之前, 取不成後才結婚, 居心可測.

如果細女真的貪阿爸的錢要食咗佢, 其他幾個兄姐實不放過細女, 所以我會信仔女那邊.

我想知阿伯在咁短的時間點解咁信呢個街巿婆? 佢有無去老人中心玩吓, 有班長者friend? 還是長期”獨”居, 無乜朋友, 遇見這個口甜舌滑女人, 傾囊而出------感情, 精神+金錢, 與仔女決裂和自殺都在所不惜?.

寂寞真的會殺死人, 寂寞蒙蔽人的雙眼, 寂寞使人極度不理智, 判斷嚴重錯誤. 我們可能會笑阿伯, 鬧個女人, 如果女人中年獨身有一點點錢, 何嘗沒有這些被騙的風險? 只是騙徒是網上”外籍機師”, 也不會蠢到請傳媒為自己爭取利益罷了.

阿伯, 你要小心D, 如果大錢到你新老婆手, 可能有天你睡醒她便拿離婚申請書請你簽名, 配以一大堆理由, “你仔女不接受我”, “我很倦”, 之類, 你再食多一堆藥自殘都無用了.

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

長期飯票
白飯任裝
大胃王上電視

水晶宮

蝦米豬 發表於 24-5-11 15:20
我不看東張, 因為BK我認識到何伯事件. 看了那些對話, 何伯也說出他的”需要” --- “她照顧我無微不至”, ...

都唔止bk,好多度都講阿伯,唔知幾時停

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

好多人都怕寂寞,阿伯明就唔會攪到今日咁。

伯爵府

我想知阿伯在咁短的時間點解咁信呢個街巿婆
寂寞真的會殺死人, 寂寞蒙蔽人的雙眼

完全唔關事
男人就係咁, 只要有一個外表性格啱心水既女人接近, 就會被迷暈

唔關寂寞事, 唔關經濟條件事, 唔關男人性格、能力、道德觀事
只要係男人, 就會同何伯一樣

睇下陳文深就知, 有家庭、證券公司董事、月/星期收入過百萬、有社會地位
一樣比個夜總會大陸女人搞到神雲顛倒

仲有好多中迷暈計既國家領導、專家, 有錢人、才子。
無數咁多例子已經講到明, 男人無一樣係例子

男人就係咁
係上帝規定既

子爵府

我不看東張, 因為BK我認識到何伯事件. 看了那些對話, 何伯也說出他的”需要” --- “她照顧我無微不至”, ...

某程度上東張都極無品

成件事只係阿伯想指控細女私自攞走聯名戶口d錢, 本來就唔需要何太的出現

但因為唔夠娛樂性, 就刻意引導式將個重點移去段婚姻度

伯爵府

qpalzm 發表於 24-5-11 15:46
某程度上東張都極無品

成件事只係阿伯想指控細女私自攞走聯名戶口d錢, 本來就唔需要何太的出現

流量時代
流量=錢, 流量=權力, 流量=浩召力, 流量=主宰世界 (呢個唔係誇張, 而家社交媒體已經用黎改變社會如論, 從而影響國家同權力)

炒熱話題就係全世界所有人所有機構既目標

你改變唔倒流量力量既本質
呢個歪風一日都唔會改變

公爵府

2024年龍年勳章

約略睇咗啲
對我嚟講,不就是一個相對而言有點錢的老人,跟一個中年?女人
以及老人子女之間的破事
可能重點只係因為女的屬新移民???

否則,呢類事件應該不值得討論咁耐
又或者大家都好無聊

珍珠宮

以為樓主自己想找一位類似何伯

瑪瑙宮

BKFinder 發表於 24-5-11 15:56

靠呢度就识到?

水晶宮

網傳開始話何伯同新何太未紅之前都唔係咩好人,一個招積得戚,另一個日日喺街市搵老襯獵物,都唔知真唔真

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

「如果女人中年獨身有一點點錢, 何嘗沒有這些被騙的風險? 只是騙徒是網上”外籍機師”, 也不會蠢到請傳媒為自己爭取利益罷了」

呢啲cases, 有受害人上東張呀

水晶宮

Cheddar85ang 發表於 24-5-11 16:00
網傳開始話何伯同新何太未紅之前都唔係咩好人,一個招積得戚,另一個日日喺街市搵老襯獵物,都唔知真唔真
...

昨日有JM po何生新何太真面目,覺得呢個description 無錯喎

各取所需,不過性價比不高

水晶宮

kwokdicken 發表於 24-5-11 15:45
我想知阿伯在咁短的時間點解咁信呢個街巿婆
寂寞真的會殺死人, 寂寞蒙蔽人的雙眼

男人天生係情聖,負責播種?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

20162016 發表於 24-5-11 15:35
都唔止bk,好多度都講阿伯,唔知幾時停

身邊朋友冇人提,又冇睇東張,都係上bk至知,根本唔駛睇片,靠睇各jm帖經已估到來龍去脈

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

capricornbb 發表於 24-5-11 16:11
男人天生係情聖,負責播種?

男人係靠下半身思考

水晶宮

goldpiglet 發表於 24-5-11 15:23
長期飯票
白飯任裝
大胃王上電視

珍珠宮

減齡達人勳章

BKFinder 發表於 24-5-11 15:56

睇題目我都以為樓主或佢朋友想在BK搵阿伯做伴侶

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

錢到手, 一定變前夫了.
何伯, 前車之鑑呀, 佢嘅前夫, 身份証到手, 下場可憐了.
如果新何太唔係為錢, 你可以向細女每月要2萬元生活費, 不用交租, 你的生活應該好有保障.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

2024年龍年勳章

阿伯嘅需要照顧係生理上果一種
Minniemouse:-P

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊