自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有冇故事可以分享吓?

我覺得我身邊有野一直守護我

1)我床頭櫃有d 雜物,其中有手機&黑色陶瓷香薰機。早上電話鬧鐘響,我迷迷矇矇摸手機,望到有舊野好慢咁「放」落地,清醒過來見到係我個香薰機在地上,冇爛

應該係我掃跌左個香薰機,但天使幫我接住放落地

珍珠宮

回覆樓主:

2)行去搭lift, 行緊,就來到,未㩒制。
我冇㩒制之下,lift 門為我而開

珍珠宮

回覆樓主:

3)我部洗衣機要另外放好條喉入厠所放水 (洗衣機去水喉塞左廢事整)

唔放好條喉的話,洗衣機放水時就會一地都係水。

上次唔記得,等我醒覺時,洗衣機已經洗左好耐,比正常耐 。

正常係17mins 就洗完放水,我見13mins 部機仲洗緊

一定係天使幫我,否則一地水

珍珠宮

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

lingw. 發表於 24-5-12 20:54
呢種我經常受到照顧

YOGISOELMO    發表於 24-5-12 21:53

公爵府

唔知算唔算靈異,但覺得人係有氣運。。兩次車禍,一次比大巴追尾,我就咩事都無,好似有個氣場幫我頂住咁,但個司機就幾傷下。。再有一次係條路有油,開住車突然自動調頭,好彩後面無車,唔係就死得。。。。仲有兩件怪事,一件係半夜返屋企,見班人攞住個神主牌,唔知做咩。。再有一次,又係半夜,當時開電單車,見條路有6,7個盲佬,著曬黑衫,一個跟一個係路邊行,我望幾秒,一個轉彎就炒車。。。好彩又係無傷,只係擦親手爭

大宅

回覆樓主:

sorry, del

珍珠宮

加菲貓3 發表於 24-5-12 21:38
唔知算唔算靈異,但覺得人係有氣運。。兩次車禍,一次比大巴追尾,我就咩事都無,好似有個氣場幫我頂住咁, ...

有天使保佑你

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

有冇故事可以分享吓?

屋企個垃圾桶蓋成日都自己郁到响,我一望去佢就可以即停

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

當年新婚,去日本旅行,去到過山車面前,有個聲音同我講「唔好玩喇」,結果返香港後驗孕就有了。

珍珠宮

pomanlife 發表於 24-5-12 22:11
屋企個垃圾桶蓋成日都自己郁到响,我一望去佢就可以即停

換左佢

珍珠宮

ryan_mami 發表於 24-5-12 22:22
當年新婚,去日本旅行,去到過山車面前,有個聲音同我講「唔好玩喇」,結果返香港後驗孕就有了。
...

好神奇,咁真係冇玩?

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

lingw. 發表於 24-5-12 22:24
好神奇,咁真係冇玩?

冇玩到呀!因為把聲太清晰了

大宅

2024年龍年勳章

呢點經常性發生

見怪不怪

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有冇故事可以分享吓?

好多年前,去完洗手間,都未洗手,未沖廁所

水喉自己開左(係要扭開那種),即刻拉好條褲

叫醒其中一個家人入去幫我關水喉,跟住陪我洗手

以上係其中一個經歷
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

有冇故事可以分享吓?

我諗起好多年前一件案件,有1單案是姦殺夜深少女。有1個男在深夜的行人隧道專伏擊夜深回家的女仔。警方透過cctv鎖定人物成功拉了這變態男。有1段cctv影了其中一段,那天這變態男是準備犯案,在隧道中鎖定1位夜歸少女,但當少女經過變態男身邊,疑犯係冇作出任何行動。警方問點解,變態男答,因為他看見女仔身邊有1位穿白衫男士並不是單獨1人。 事後有搵到呢個女仔(我唔記得過程係點搵到)女仔話當日只有佢自己1個並無白衫男士陪佢。我都信有天使

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

我想等果架巴士,竟然2分鐘就到

侯爵府

2024年龍年勳章

加菲貓3 發表於 24-5-12 21:38
唔知算唔算靈異,但覺得人係有氣運。。兩次車禍,一次比大巴追尾,我就咩事都無,好似有個氣場幫我頂住咁, ...

神主牌同盲人都好驚wor

男爵府

回覆樓主:

好耐之前搬左去之前間屋,有一日執屋執到好倦,舖好床單後諗住攤係床度休息一陣,我好清楚我絕對冇瞓著,只係背向天攤係床度抖一抖,跟住立即有一隻(絕對唔係feel,係好真實)極冰凍嘅手揸一揸我腳肘位然後立即縮手,我成個人彈起身,然後立即望住床尾(空盪盪),差不多成十幾分鐘先回神落床飲杯水定一定。

男爵府

Sadness 發表於 24-5-12 23:38
好耐之前搬左去之前間屋,有一日執屋執到好倦,舖好床單後諗住攤係床度休息一陣,我好清楚我絕對冇瞓著,只 ...

但之後就無再發生過事?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊