跳至

首頁

尾頁

大宅

好想帶BB去士多啤梨園, 有無南區媽咪想去呀? 請問有無Tour可以join?

禁止訪問

男爵府

我上個月去左錦田鄉村俱樂部o個個,有得燒野食同摘士多啤梨,仲有個好大既草地,都係同班朋友夾錢租車去,建議如果你到20人以上一齊去,租車方便好多,唔駛轉車又平d

別墅

好媽媽勳章

回覆 1# wingkuok 的文章

我又去! 20個大人好容易夠數。10個家庭已經夠人喇.期待!

大宅

攪啦攪啦, 我3大1小呀........

原帖由 wingkuok 於 10-1-22 10:36 發表
我上個月去左錦田鄉村俱樂部o個個,有得燒野食同摘士多啤梨,仲有個好大既草地,都係同班朋友夾錢租車去,建議如果你到20人以上一齊去,租車方便好多,唔駛轉車又平d ...

別墅

我都想join呀... 好似peak season係12月-4月,愈涷愈好架!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

但而家好似係無咩士多啤利la
而家錦田就轉左粟米tim la(上個月仲係士多啤梨)

別墅

好媽媽勳章

大家去以下website睇睇先, 好似大棠荔枝莊唔錯喎

http://www.yl.hk/taitong/index.htm

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章

我剛去完呢個, 平d啦~因為只你摘果d呀~不過如果你地想拎回家就好易難,要好好處理佢啦~呢間都好甜,有好多bee 呀~~

http://www.yl.hk/als/

大宅

好似幾好wor! 不過亞B得13月大,會否好辛苦? 你哋個個都係帶亞B去?

別墅

好媽媽勳章

回覆 1# 08hei 的文章

我一定會帶, 不過我b已經差不多20個月大,13個月亞b開始學行或者已經識行已經可以帶佢去見識下喇,亞b會好開心ga!

tabolau: 阿良都好似好多人去,不過聽講落車之後要行好耐至到, 係咪呀? 我全部都未去過,所以無所謂,因為亞仔可以自己行,我希望可以搵間方便d同多嘢玩d,等細d嘅bb多d嘢玩,你地決定,預我2A1B。 THANK YOU!

禁止訪問

睛靈勳章

禁止訪問

別墅

HIHI

我都想 join 呀..可以嗎??

幾時去呀???

別墅

好媽媽勳章

不如大家決定咗日子先呀, 大家年初三(16/2)得唔得呀?如果多人就租車去喇!
粉嶺定去元朗好呀?

五月mama 3A1B
tszfungmama 2A2B
牛奶糖4號 2A1B
Ivy230608 2A1B
Micleelee
applecarey
O8hei
fredacheung
flowerc9
請自行加上人數和欲參加的組別自行填上.謝謝!

大宅

或可以有以下選擇:

1)如果想便宜些,可以自行book車,但只限來回目的地,自行解決飲食問題。
2)可以找旅行社(如:發達行)tailor made一天行程。
3)嘗試找區議員/社會主任提議攪one day trip。

有其他意見嗎? 

原帖由 applecarey 於 10-1-27 10:09 發表
我都想join

預埋我丫

大家打算自己搞 or join tour??

大宅

年初三(16/2)...好提議!!

原帖由 ivy230608 於 10-1-27 10:54 發表
不如大家決定咗日子先呀, 大家年初三(16/2)得唔得呀?如果多人就租車去喇!
粉嶺定去元朗好呀?

別墅

好媽媽勳章

回覆 2# 五月MaMa 的文章

如果發達行(見以下條link)就要8:45係九龍塘,對於南區人好似太早同唔方便,
我個人就覺得租車自己去好d,如果去大棠好似有得BBQ的,睇下大家如何?
http://www.fth.com.hk/productdetail.php?pid=211

別墅

HEY
我岩岩打去問左初3"大棠"開左..可以去
我覺得大棠會好玩D..因為好似多野玩D
而且3歲以下唔駛錢入場,冇團體飛

良兄個到..打去得個講國語女人聽 ..話老細出左去,遲D先打去問!! 所以咩都未問到....

報告完畢..嘿嘿嘿

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章

原帖由 ivy230608 於 10-1-27 09:57 發表
我一定會帶, 不過我b已經差不多20個月大,13個月亞b開始學行或者已經識行已經可以帶佢去見識下喇,亞b會好開心ga!

tabolau: 阿良都好似好多人去,不過聽講落車之後要行好耐至到, 係咪呀? 我全部都未去過,所以無所謂,因為亞仔 ...

IVY230608,

果次都係朋友個老公車我地入去,不過我見旅遊巴可以停到架,不過良記只係摘士多啤利比較好d,如果大家都想一齊玩下,去大棠好好多,如大家都想去摘士多啤利的話才去良記啦!

首頁

尾頁

跳至