論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

你家賓姐睇完個單新聞有咩反應

大宅

佢話政府就係咁無用,d警察就係咁衰,又無膽又低能,咁多機會都唔去救人,佢都喊,話d人死得好無辜,佢話而家全世界都知道政府同警察係幾差。唔同香港的警察,菲d警察唔係去保護市民。

呀姐仲嘆氣話而家更加無人去菲律賓,d人民生會比現在更慘。

原帖由 snow228 於 10-8-25 11:28 發表
你家賓姐睇完個單新聞有咩反應

珍珠宮

原帖由 chuenma 於 10-8-25 11:45 發表
佢話政府就係咁無用,d警察就係咁衰,又無膽又低能,咁多機會都唔去救人,佢都喊,話d人死得好無辜,佢話而家全世界都知道政府同警察係幾差。唔同香港的警察,菲d警察唔係去保護市民。

呀姐仲嘆氣話而家更加無人去菲律賓,d人民生會 ...

咁佢地就要更加生性, 更加努力工作啦, 唔好再做特種工人.

複式洋房

回覆 1# snow228 的文章

啱啱睇新聞,見到有菲律賓警員喺架旅遊巴前笑住咁影相留念,真係越睇越激動,正垃圾。

複式洋房

My maid also said, "That's Phillipines! A lot of bad and stupid polices."

伯爵府

原帖由 APPLEFUFG714 於 10-8-25 12:01 發表
啱啱睇新聞,見到有菲律賓警員喺架旅遊巴前笑住咁影相留念,真係越睇越激動,正垃圾。

點只係垃圾,正pk!

水晶宮

Same comment as yours maid.
And 2 more, 'We are Philipine, but we will not believe Philipine police.' ' Police here can save people, but police there cannot.'
佢都覺得自己國家的警察有問題, 好無奈果d就係佢哋的警察.

原帖由 AliJasEd 於 10-8-25 12:19 發表
My maid also said, "That's Phillipines! A lot of bad and stupid polices."

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢都有唔開心呀,問我佢地真係死在呀

大宅

佢話佢地d警察係咁架, 馬尼拉好危險, 同埋話個司機同槍手應該係同黨, 佢都好唔開心.

男爵府

我家賓姐都話佢好憎佢地個政府.

男爵府

我個係bunbun,睇完都若無其事,好似睇完戲咁.....真係不知所謂

男爵府

原帖由 APPLEFUFG714 於 10-8-25 12:01 發表

唔祗. 啲學生都係咁. 所以話, 菲律賓啲人質素就係咁. 唔係睇低佢地, 係為呢個國家可憐.

子爵府

令bun開先話個槍手crazy
後來話 police crazy
佢同佢家人都好不滿 D police

今朝我將訪問陳先生嘅內容講比佢知
佢雙眼通紅不語

男爵府

我地講咗佢聽,佢就一齊坐低睇咗一陣新聞,跟住(大約9點)就話佢要返房瞓嘞。之後再冇提過呢單新聞。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 TVb08 於 10-8-25 14:36 發表
我個係bunbun,睇完都若無其事,好似睇完戲咁.....真係不知所謂

100% same

伯爵府

原帖由 Onlok 於 10-8-25 21:35 發表

100% same

我個見我不停哭,連問都無問,佢地真係不知所謂!

大宅

我菲傭感到好shameful, 佢話自己國家實在可恥,佢同丈夫聯絡過,丈夫同d仔都好憤怒,感到好難過。自己身為國民都以呢個廢總統為恥,佢唔應該笑住講呢件事。佢話自己國家好差好失敗,班廢警平日只係飲酒,所以又肥又唔識用槍。佢話對住TV見個警察一聽到槍聲就驚到走都走唔切,佢係非常憤怒。佢話點解咁多女人要出黎打工,係總統只係希望人民唔反佢,國家係唔洗發展進步架!好可悲。

我見工人都係好心痛菲國之恥呀!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我個姐姐識聽廣東話,所以一路睇一路閙一路陪我喊!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

我家姐姐都係咁, 仲一邊話佢地d警察好多時仲衰過d賊
原帖由 emt1314 於 10-8-25 22:19 發表
我個姐姐識聽廣東話,所以一路睇一路閙一路陪我喊!

首頁

尾頁

跳至