2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

我依家應該係7w 幾, 好想去做facial 呀, 但係又唔知做唔做得???

男爵府

我都好想去ar, 因為額頭爆左d暗粒, 但如果做應該要做全人手唔可以做機.
2nd baby, Dec. 2014

大宅

我之前就見人話唔可以做機....但係按肩頸得唔得呢???

抱抱娃娃  都好似唔係好得, 但去到又唔做機, 又唔按肩頸好唔抵!  發表於 11-8-16 16:28

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有冇去做facial 呀?

之前有人話最好唔好

龍馬精神.......

男爵府

畀面勳章

最好唔好做, 因為 facial 用的產品都唔知道有什麼 chemical..
d 商人為了 save money, 什麼都做得出~
而且按犘都唔好, 因為太多穴位, 按了不知道的穴位, 唔知對個胎有冇影響~

抱抱娃娃  咁我地唯有忍一忍啦!  發表於 11-8-16 16:28

子爵府

引用:我之前就見人話唔可以做機....但係按肩頸得

原帖由 babyec 於 11-08-16 發表
我之前就見人話唔可以做機....但係按肩頸得唔得呢???
好似只能按面

大宅

我現在已經好似一個鄉姑咁樣衰, 成日唔舒服, 又頭暈, 完全冇心情扮靚, 有時照鏡見到自己個樣都想嘔 不過我會忍住唔做facial, 起碼等BB 四、五個月大先!

禁止訪問

男爵府

回覆:有冇去做facial 呀?

我照去呀!星期日先做完facial,做埋肩頸按摩!面有做導入機啊,同埋蒸面。我冇諗過點解唔做得啊,做完真係好舒服!而家已經咩都唔做得啦,悶到我... 做facial可以順便瞓個靚覺!

子爵府

引用:我照去呀!星期日先做完facial,做埋肩頸按

原帖由 iczzzz 於 11-08-16 發表
我照去呀!星期日先做完facial,做埋肩頸按摩!面有做導入機啊,同埋蒸面。我冇諗過點解唔做得啊,做完真係 ...
肩頸有d穴位如果按會引起宮縮既

男爵府

好媽媽勳章

去做之前記得同做facial 個個人講聲...我上胎到8個月我都依然會去做facial 到九個月真係唔可能平訓成粒鐘...所以先唔去...但係唔可以做機...唔可以按肩頸...一定要全人手...咁就最安全...同埋盡可能唔做美白...因為美白多數有d 特別既物質...

順帶一提...有bb 唔好搽暗瘡膏...因為佢入面有一種物質係對bb 做成傷害...以我記憶係會有缺憾...所以一定唔可以用...因為你唔知佢入面有咩成份...

哈哈

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我而家個樣係超樣水...頭髮又醜但又唔可以整...塊面又有暗瘡..仲要唔帶con帶眼鏡...真係超樣衰

男爵府

我都有去倣facial....keep住個樣要見人...

大宅

上星期三做左一次, 個額頭又係爆晒蒼, 唔知想點

男爵府

畀面勳章

sa80 發表於 11-8-17 10:40
上星期三做左一次, 個額頭又係爆晒蒼, 唔知想點

我額頭都生左好多粒粒......反而我什麼都冇揸, 好似自己退左小小.......揸左野, 仲谷多幾粒出來...

大宅

我個美容師就話做得....話佢識就住喎....唉...點好

大宅

minna_minna 發表於 11-8-17 13:13
我額頭都生左好多粒粒......反而我什麼都冇揸, 好似自己退左小小.......揸左野, 仲谷多幾粒出來... ...

有D只係谷到好紅, 但gi唔到野.... 好樣衰呀~

男爵府

我一向都冇O係出面做FACIAL,通常只係買磨砂同埋泥做清潔,做完扶返個保濕MASK 就算,依家一星期做一次.
TOUCH WOOD 我未爆瘡...唔知係咪陀囡所以冇瘡 ??聽人講生囝皮膚差D,唔知有冇根據

男爵府

kkttssng 發表於 11-8-17 09:16
我而家個樣係超樣水...頭髮又醜但又唔可以整...塊面又有暗瘡..仲要唔帶con帶眼鏡...真係超樣衰
...
依家已經唔可以帶con? 但我照帶喎!

男爵府

babyec 發表於 11-8-17 13:14
我個美容師就話做得....話佢識就住喎....唉...點好
佢做呢行梗係咁講啦!

首頁

尾頁

跳至