0-6個月

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

阿b依家25日人仔,飲奶ok快手(2 oz半10分鐘攪點),都算易'or'氣(有時飲完奶坐直都已經'or'咗),便便正常,但成日放屁。咁算5算能恩5啱佢食

大宅

回覆:飲能恩既媽咪傾傾

能恩ok架,起碼唔使煩感敏同便便問題

大宅

回覆:愚妹妹 的帖子

我個女食得好好!

複式洋房

姑娘話 成日放屁, 代表D 腸有郁.

我個囡食, 2-3 日先一次便便, 但有屁放

男爵府

我嗰囡都係食能恩, 每朝一次大便, 但 d 屁同 d 便便好臭

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

引用:我嗰囡都係食能恩,+每朝一次大便,+但+d+屁

原帖由 catcatyu 於 11-12-08 發表
我嗰囡都係食能恩, 每朝一次大便, 但 d 屁同 d 便便好臭
阿b 既便便同屁都好臭,所以佢5啱飲,但話便便正常就ok。攪到我都5知啱5啱飲

洋房

我BB都食緊,仲有幾日滿月,佢每日都有一次便便,d屎同屁確實好臭,但好多人話係咁家喎

男爵府

引用:Quote:原帖由+catcatyu+於+11-12-08+發表我

原帖由 愚妹妹 於 11-12-08 發表
阿b 既便便同屁都好臭,所以佢5啱飲,但話便便正常就ok。攪到我都5知啱5啱飲 ...
我之前打過去能恩問佢哋個營養師, 佢話係D 屁同便便臭係正常wor, 因為佢哋將呢隻奶粉中嘅旦白質成分解咗才可以變為低敏配方(大約係咁上下), 所以係會臭 d.

公爵府

引用:Quote:原帖由+愚妹妹+於+11-12-08+發表阿b+

原帖由 catcatyu 於 11-12-08 發表
我之前打過去能恩問佢哋個營養師, 佢話係D 屁同便便臭係正常wor, 因為佢哋將呢隻奶粉中嘅旦白質成分解咗才 ...
明啦!5該晒

複式洋房

哈哈...我個囝都係飲能恩, 超多屁...又好臭...不過e+成3日先有便便...
我都無轉.....

大宅

畀面勳章

我個囡最初食A+, 食三餐噴三餐, 又起粒粒無便便, 但轉左能恩一日一次便便, 塊面無曬粒粒, 係多屁放, 掃風都掃到

複式洋房

我個女又係屎屎勁臭!諗梗係咪唔啱,原來大家都係咁我都放心啲!佢一開始又係食A+,但好易嘔,飲能恩掃風好快er!! 便便2日一次勁嘅。

大宅

便便臭有好處,可以即刻幫佢換片

公爵府

引用:便便臭有好處,可以即刻幫佢換片 +

原帖由 Kalama 於 11-12-10 發表
便便臭有好處,可以即刻幫佢換片
哈哈...又係喎!但阿b一日都要便便2-3次(顏色正常),我成日諗飲奶都咁多便便,第日食埋其他嘢咪仲勵害

子爵府

我仔仔都係食能恩,佢就黎滿月啦,而家四個鐘一次,每次五安。但次次食完都好似唔飽咁,我唔敢再加啦,驚食滯佢

別墅

想問下bb一日幾多次便便先正常~見你地話一日一次~但我囝囝依家個零月~佢差吾多餐餐都有便便

公爵府

引用:我仔仔都係食能恩,佢就黎滿月啦,而家四個

原帖由 毛B 於 11-12-11 發表
我仔仔都係食能恩,佢就黎滿月啦,而家四個鐘一次,每次五安。但次次食完都好似唔飽咁,我唔敢再加啦,驚食 ...
4個鐘5 oz又叻喎!阿b聽日滿月,我都想隔4個鐘1餐(佢依家3個半鐘食3-4 oz, 視乎佢心情),隔耐d 5駛咁忙,同埋想佢快d介夜奶。

公爵府

引用:想問下bb一日幾多次便便先正常~見你地話一

原帖由 ml9067 於 11-12-11 發表
想問下bb一日幾多次便便先正常~見你地話一日一次~但我囝囝依家個零月~佢差吾多餐餐都有便便

...
我之前問過e生,佢話便便顏色正常同冇柯水,一日至少6條片片就ok. 但餐餐食完都便便咪好忙囉

別墅

回覆:愚妹妹 的帖子

係啊~我都覺幾忙下lo~佢真係餐餐都有便便~我通常係佢食奶前換片~食完奶奶就有便便~有時d便便仲要分兩次~換完過一陣又有便便la~

子爵府

引用:Quote:原帖由+毛B+於+11-12-11+發表我仔仔

原帖由 愚妹妹 於 11-12-11 發表
4個鐘5 oz又叻喎!阿b聽日滿月,我都想隔4個鐘1餐(佢依家3個半鐘食3-4 oz, 視乎佢心情),隔耐d 5駛咁忙, ...
阿b比較大食,所以食到五安囉,同佢較四個鐘一次都較左幾日先得,我阿b仲有幾日都滿月喇^^

首頁

尾頁

跳至