嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛知道左係孖胎, 個肚會唔會到後期勁重呢??

別墅

恭喜恭喜!!歡迎來到孖B Group
是呀,個肚會比單胎媽媽大的。會辛苦一點,但辛苦得開心

禁止訪問

畀面勳章

別墅

回覆 lamng0514 的帖子

恭喜恭喜lamng0514 ,你太太幾多week呀?

禁止訪問

畀面勳章

回覆:SunshineTan 的帖子

大宅

我都就黎7weeks了, 一齊加油!

大宅

回覆 回覆:lanmas的帖子

係呀…五個月坐車已經有人讓座…七個月已經好似單胎生得咁

複式洋房

回覆:孖胎個肚係咪會大得好快?

我依家16 週已有人讓座了~~
好似人地五個月咁

大宅

我由28週左右已經開始比人問係咪就生得喇到臨生果陣個肚肚好重呢

複式洋房

I am now 13.5 week tummy size has grown but not very obvious. And i dun think any of my colleagues (those who dunno i am preg) found out that i am preg. Usually my tummy grow much bigger st night after meal.

大宅

醫生同我講話害喜既辛苦係會打孖黎.........不過暫時我都係好食得同訓得, 成日頭暈暈, 但未有嘔過, 你地係咪咁架?

大宅

引用:醫生同我講話害喜既辛苦係會打孖黎........

原帖由 lanmas 於 12-02-25 發表
醫生同我講話害喜既辛苦係會打孖黎.........不過暫時我都係好食得同訓得, 成日頭暈暈, 但未有嘔過, 你地係 ...
我21wk啦,very lucky 無嘔過

大宅

我依家差不多七個月,出街都有人問係唔就生得...但孖仔其實各自只有1KG,醫生話最好出世時各自有2.5KG才理想,即係話個肚仲有1.5倍漲大的比例,我想最後兩個月個肚真係會好大好重...

禁止訪問

男爵府

引用:我現在25週,個肚已41吋,好重呀!行路要慢

原帖由 Pennypm 於 12-02-25 發表
我現在25週,個肚已41吋,好重呀!行路要慢慢行!
哇! 你對仔仔一定好大啦! 我對b生個陣38wk都係40吋咋! 不過好似32週己經39吋, 之後向上下澎脹, 狂爆肚紋

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Pennypm+於+12-02-25+發表我

男爵府

而家返左工, BB埋身少左, 奶量開始跌, 公司個環境就算泵奶都會緊張, 放鬆唔到.
泵奶加埋以前D冰奶, 都夠佢地5餐人奶消耗好耐. 同以前一樣臨過夜個餐餵奶粉, 任佢地食飽D, 如果解凍左人奶食唔曬我會好心痛.
呢個星期六日餵返密左, 3小時一次埋身, 希望奶量加返...

男爵府

我果時兩個月似5個月,5個月似8、9個月,7個月人人問BB係咪生得,36週6生得入院老公話似暴龍

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

我而家17周都有31"腰,連親戚都以為有5個月大

複式洋房

我上個月生左啦,生之前一晩,有47吋,大孖6磅,細孖5磅半。最後一個月,行唔到。

首頁

尾頁

跳至