親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Want to go Kota Kinabalu, Malaysia,

Which hotels is better for a kid of 2.5 years old?

Many thanks.

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Want+to+go+Kota+Kinabalu,+Malaysia,Which

原帖由 HelloTiger 於 12-11-06 發表
Want to go Kota Kinabalu, Malaysia,

Which hotels is better for a kid of 2.5 years old?
star 新裝修有 slide,rasa 入啲出 downtown 食飯車費貴,但入面有紅毛腥腥。

男爵府

熱血金章 hashtag旅遊勳章

上年去沙巴住STAR,我兩個小朋友超鍾意個泳池滑條,日日都話想游水
佢最短那條滑條(下圖)都適合2歲半玩架! 另外那間未住過,聽聞佢個沙灘好正,但好似由機場坐車去酒店都成50min,好似辛苦d

大宅

Definitely Tanjung Aru. Rasa Ria is too far from airport and town. What you have in Rasa Ria, you have at Tanjung Aru too, such as beach, lush gardens, tropical environment etc. I stayed in Rasa Ria two years ago with my twins (were around 2 at that time) and spent so much time and money travelling in taxi for dinner, because dining options at Rasa Ria are limited and expensive. By the way, all the nature activities at Rasa Ria are not free of charge and are quite expensive. Nonetheless, Rasa Ria is a very beautiful resort.
This Xmas, I will go to Kota Kinabalu and will stay at Tanjung Aru.

男爵府

我都想知呢2間有咩分別?

同埋 rrr 隻猩猩係咪日日都出黎陪你玩呢?
free of charge?

thanks for sharing

大宅

回覆 waiwaikelly 的帖子

Rasa Ria 隻紅狸狸唔會出黎同人玩, 你要先參加佢地個生態tour (HKD350+ 一個人, 兩年前$) , 先睇一段約20MINS的VIDEO, 跟住由GUIDE帶入樹林睇狸狸, 個人覺得唔值
Rasa Ria 同 Tanjung Aru 的主要分別 :

1. TA 係市區 10mins 到機場, 10mins到加雅街 (主要食野)及其他出名食肆同shopping centre, 10mins 到 jesselton point (出島的碼頭); 而RR在郊區, 45mins 到機場 (同時要考慮 kk搭的士係幾貴的)

2. TA 個SWIMMING POOL 新裝修, 有如一個水上樂園, 而RR的pool 就無咩特別, 只有一個好細的slide

RR所謂的海景房, 除非佢比到最高O個層同靠邊的你, 否則個海景都比樹蔗sai, 唔值比多幾百蚊

男爵府

liliana 發表於 12-11-8 11:25

Rasa Ria 隻紅狸狸唔會出黎同人玩, 你要先參加佢地個生態tour (HKD350+ 一個人, ...
THANKS for SHARING

想問問唔係 RASA RIA 遠d嗎? 但佢去機場 10mins?

liliana  Thanks! 已改.  發表於 12-11-8 15:05

王國會長

王國會長

liliana 發表於 12-11-8 11:25

Rasa Ria 同 Tanjung Aru 的主要分別 :

1. RR 係市區 10mins 到機場, 10mins到加雁街 (主要食野)及其他出名食肆同shopping centre, 10mins 到 jesselton point (出島的碼頭); 而TA在郊區, 45mins 到機場 (同時要考慮 kk搭的士係幾貴的)

2. RR個SWIMMING POOL 新裝修, 有如一個水上樂園, 而TA的pool 就無咩特別, 只有一個好細的slide

你係咪將RR 同 TA 調轉左?
1. TA 才在市區10mins 到機場 ....
2. TA 個SWIMMING POOL 有幾條slide, 仲幾長下喎...

liliana  Thanks! 已改.  發表於 12-11-8 15:05

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:liliana+發表於+12-11-8+11:25+回覆+

原帖由 waiwaikelly 於 12-11-08 發表
THANKS for SHARING

想問問唔係 RASA RIA 遠d嗎? 但佢去機場 10mins?
Rasa 起碼 75 分鐘

大宅

引用:我都想知呢2間有咩分別?同埋+rrr+隻猩猩係

原帖由 waiwaikelly 於 12-11-08 發表
我都想知呢2間有咩分別?

同埋 rrr 隻猩猩係咪日日都出黎陪你玩呢?

想清靜D度假feeI就RRR,2人世界hea下就几正,3餐都唔會出去食架啦,因為車費都几貴,個海滩就靚個Star嗰個好多,D沙好似粉咁幼。同小朋友就Star適合D,熱鬧D同好玩D,8月份同6嵗囝囝去過,頭3晚RRR,跟住2晚Star,都OK几開心,不過比我再同囝囝去會選Star5晚。你可以兩間都試下, 2晚RRR, 3晚Star會好D。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:+本帖最後由+liliana+於+12-11-8+15:04+編

原帖由 liliana 於 12-11-08 發表

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

請問這家酒店有那種房可以2大2細(11歲以下)入住1間房的?

大宅

hoteltravel.com 做緊特價!

喵喵喵  謝謝報料,我訂左一月份比agoxx平左三舊水一晚,仲係seaview添。  發表於 12-11-12 12:55

男爵府

liliana 發表於 12-11-9 17:24
really 邊間呀?

可唔可以比條 link黎睇睇

THANKS

liliana  就係 hoteltravel.com  發表於 12-11-12 11:17

瑪瑙宮

好媽媽勳章

waiwaikelly 發表於 12-11-9 17:52
really 邊間呀?

可唔可以比條 link黎睇睇

唔知係唔係呢個 web ...... 不過我見都唔平 lor

http://www.hoteltravel.com/cn/malaysia/sabah/shangri_la_tanjung.htm

瑪瑙宮

好媽媽勳章

liliana 發表於 12-11-9 17:24

我是但 click nov 既平日去 .... 都要 hk$ 28xx , 係未我攪錯呢 ???

王國會長

王國會長

cara0335 發表於 12-11-8 16:26
想清靜D度假feeI就RRR,2人世界hea下就几正,3餐都唔會出去食架啦,因為車費都几貴,個海滩就靚個Star嗰個 ...

去沙巴唔出去食好浪費, 佢其中最吸引就係市區美食, 今次我去都係住4晚STAR, 老虎蝦, 石班...

公爵府

好媽媽勳章

回覆:Shangri-La 's Tanjung Aru or Rasa Ria Resort

"star" fullname係咩?

瑩瑩老豆  Shangri-la Tanjung Aru  Resort  發表於 12-11-10 18:04

別墅

There are a lot, just depends on your budget

珍珠宮

引用:"star"++fullname係咩? +

原帖由 phoebepanpan 於 12-11-10 發表
"star" fullname係咩?
Shangrila's Tanjung Aru Resort & Spa

首頁

尾頁

跳至