2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日36w3d去照ultrasound, BB 5磅11安士, size ok 嗎?? 各位jm, 請問你地bb幾重呀?

大宅

引用:今日36w3d去照ultrasound,+BB+5磅11安士,+s

原帖由 ilovechokchok 於 13-04-20 發表
今日36w3d去照ultrasound, BB 5磅11安士, size ok 嗎?? 各位jm, 請問你地bb幾重呀?
我36w3..bb 7磅1安士““算大b..其實輕吾緊要!!最緊要健康““出左世好快追返

複式洋房

回覆:36w3d, BB 5磅11安士, 會過輕嗎??

我亞b都好細呀36week3day得5.06磅咋,醫生叫要再休息多d

複式洋房

36w6d, 5.9lb

大宅

回覆:ilovechokchok 的帖子

同我B一樣重,醫生話中碼偏細,可以食重番多DD野

大宅

回覆:36w3d, BB 5磅11安士, 會過輕嗎

36w3d都係得5磅8。醫生話細size。冇咩可以做。。出世過6磅都唔係問題

大宅

我35w3d 5lb5oz,都驚細呀

侯爵府

無問題啊,我第一胎出世時得5磅8,但好健康,好少病......
I never mind the rain from the sky, as long as I have the sun in your eyes~

男爵府

34W 4磅12安,中細碼醫生話冇問題

大宅

yenchan102 發表於 13-4-20 07:47
同我B一樣重,醫生話中碼偏細,可以食重番多DD野

咁我地要一齊加油啦!!

大宅

miuho813 發表於 13-4-20 04:04
我亞b都好細呀36week3day得5.06磅咋,醫生叫要再休息多d

我都好多時間休息, 同埋近兩星期日日都食兩隻烚蛋 + 一杯奶, 你都要加油!

大宅

happily119 發表於 13-4-20 10:22
36w3d都係得5磅8。醫生話細size。冇咩可以做。。出世過6磅都唔係問題

...

其實醫生都話正常, 唔洗擔心, 係我見ultrasound d相show bb size細左 2w, 所以有d唔開心..
醫生都有講其實阿b大細視乎佢早出世定遲出世

大宅

多多綠茶 發表於 13-4-20 13:15
無問題啊,我第一胎出世時得5磅8,但好健康,好少病......
聽到你咁講安心好多, 最緊要佢健康同少病

大宅

我個係頭細2週。。肚同腳都啱週數。但醫生話睇唔到頭有咩問題。。磅數我就唔多擔心始於計返出世點都會有6磅up。希望佢出嚟前個頭仔大返啲喇

大宅

回覆 ilovechokchok 的帖子

唔好太擔心啦,我36w1d 照Ultrasound 仔仔得5.06磅咋! 頭同肚size好標準, 係隻大脾骨短拖低晒個磅!你都有5磅11,好過我!

大宅

引用:Quote:happily119+發表於+13-4-20+10:22+36

原帖由 ilovechokchok 於 13-04-20 發表
其實醫生都話正常, 唔洗擔心, 係我見ultrasound d相show bb size細左 2w, 所以有d唔開心..
醫生都有講其實 ...
我同你—樣,琴曰照,36W2D,都係5lb 10,(相都係寫34W5,細左1週幾,我又輕左6磅。仲要醫生話我呢幾曰會生。現在唯有食多d野:;pppp:

大宅

我上星期36w,bb 5lb15

別墅

我37週,得4磅幾,醫生話細兩個星期,但各方面都健康,2週後再去照如果個b無大到就要催生。

複式洋房

昨日照35週4,6.5磅,頭大兩週,大頭B

大宅

我今日34W2D,BB5磅10安士

首頁

尾頁

跳至