2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

洋房

bb成日嘔奶,一日一定會嘔一至兩次,點算好呀!打左ar都會嘔,唔知其他bb會唔會呢?超擔心。

別墅

回覆:crystal201003 的帖子

我都係呀~不過都無辦法,已經見怪不怪,要做嘅都做晒~

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:bb日日都嘔奶

我個B都係。有時仲夾雜左白色細細片既野

洋房

回覆:manyi1986 的帖子

你bb都係日日嘔奶嗎?你有冇bb睇醫生呢?我带左bb睇醫生話佢多風,所以會嘔,我都唔知點解決d風,er左都嘔,唉!

別墅

每次返健康院醫生都有睇,之前黃,入左醫院都有睇,每次食奶分2次,掃風都有er,er完再掃多15分鐘,再抱30分鐘,一放床即嘔,不過醫生話係回奶唔係嘔wo~要等佢大d個胃發育得好d先唔會回奶wo

別墅

每日都有3餐會回奶,份量都有半安嫁,你呢?

大宅

畀面勳章

回覆 manyi1986 的帖子

我之前都係分2次,依家3次,就冇事喇!!你試下得唔得,話我知!!

大宅

我B都係,餐餐都嘔小小奶,有時有痰添

別墅

回覆:kissbabylove 的帖子

好呀~等我試下先~

洋房

回覆:kissbabylove 的帖子

我個囡太喉琴了,我都係分2~3次,但佢成日想食,發晒脾氣。動來動去,想唔嘔都幾難。

別墅

我個BB 都係㗎,已經掃風啦,差唔多餐餐都回奶/嘔奶,因為佢成日伸高隻腳,唔嘔都難!

侯爵府

我B仔都係甘..............
I never mind the rain from the sky, as long as I have the sun in your eyes~

禁止訪問

大宅

我bb 26日人仔,宜家飲4安,3個鐘一次,又無乜嘔過奶wo,有時吾er都吾會嘔。會吾會係奶樽問題呀?我用dr brown,我覺得幾好wo

大宅

今日買咗個nuk 試下,希望好d

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我B女都係,無論有冇掃風,無論掃風後再抱幾耐,最後結果都係嘔奶~~
神是信實的!

大宅

引用:我bb+26日人仔,宜家飲4安,3個鐘一次,又

原帖由 leefun123 於 13-06-21 發表
我bb 26日人仔,宜家飲4安,3個鐘一次,又無乜嘔過奶wo,有時吾er都吾會嘔。會吾會係奶樽問題呀?我用dr br ...
我bb 6weeks+ 都係用緊dr. brown奶樽,有同感,好多時一坐起身已經自己er啦!甚少嘔奶,我覺得奶樽好緊要。同埋,bb依家食4oz, 食咗差不多2oz時,我會幫佢掃風先,先再餵...我諗咁樣可以減低嘔奶情況

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

除左有風, 医生話餵得過量都會嘔奶.

每歺奶量最多係: 150ML X (BB體重) / 7. 例如BB重4KG, =150X4/7 = 85ML (3OZ)

洋房

回覆:ilovechokchok 的帖子

甘我都去買Dr.Brown既奶樽試下先,我都有比佢食左2oz就掃風先架!仲要隔15mins先比佢再飲,但都會嘔。

洋房

回覆:wmkcnw 的帖子

我阿B就係重4kgs,我之前比佢飲120ml架!不過見佢嘔而家都唔比佢飲甘多,而家飲100ml

首頁

尾頁

跳至