懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

請問曾經小產過的媽媽,你地是食葯還是做手術的? 要等幾耐才再次有BB!

剛小產完, 心情很差, 想快D再有BB!

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ahotcchan 發表於 13-8-12 13:51
請問曾經小產過的媽媽,你地是食葯還是做手術的? 要等幾耐才再次有BB!

我食藥自已痾出黎的!
跟住睇左半年中醫調理身體,頭4個月我同老公無行埋,等佢復原好d,

跟住試左兩個月就再有左了!

男爵府

引用:請問曾經小產過的媽媽,你地是食葯還是做手

原帖由 ahotcchan 於 13-08-12 發表

睇情況。。。我自己係week 13 冇,bb唔細而且由發現到手術只係2 日,bb 仲痴得好實。。。所以醫生話唔好藥流。。。
我手術前有塞藥,主要幫助bb 同 子宮分離,亦因為咁所以其實唔係好傷。。。
一個月後黎返m, 而家已經有第二個小寶貝。。。
傷心固然之,但要handle 好小產後既情緒。。。唔係好易影響下次懷孕。。。
加油呀!

大宅

回覆:小產過的媽媽

同你分享,希望可以比你希望啦!更好的禮物好快來架!

24/12/2012醫生話要排期做人工流產
1/1/2013在政府塞藥排出,三星期都未清惡露。
23/1/2013 開始發炎,痛到行唔到去私家做吸宮手術。
23/2/2013 第一次小產後m
21/3/2013 係我呢胎的lmp!! 醫生話因為吸宮好乾淨,容易著床…… 現在20w了!BB沒有受影響。
24/12/2013 預產期 (一年後的禮物!)

大宅

引用:同你分享,希望可以比你希望啦!更好的禮物

原帖由 正太2011 於 13-08-12 發表
同你分享,希望可以比你希望啦!更好的禮物好快來架!

24/12/2012醫生話要排期做人工流產
補充:我有睇中醫調理的,睇左兩個幾月

大宅

回覆 ahotcchan 的帖子

好明白你感受, 我自己小x過2次. 第一次(上年4月)係bb冇左心跳, o個時大約8-9wk. 要真係好似坐月咁休養左成個月, 身體先復原... 但之後試左好耐都唔得......

第二次(今年3月), 完全冇為意m遲左, 諗住check bingo時發現見紅, 見倒驗孕棒positive, 即係有左, 瞓極床最後都係救唔返.之後平常心咁過左2個月. 5月尾發現有左, 而家14wk.

我o既經驗話我知心急真係唔得, 要先好好調理好自己身子先, 慢慢再試. 我好明白你感受, 冇左好想快d再有. 不過為左自己同小寶寶著想, 最好係等自己身體完全康復, 咁個bb都健康d ! =) 希望你早日再bingo!!

珍珠宮

自然排出,一年後再有

複式洋房

我上年10月做刮宮
今日照到BB 6weeks ,仲聽到心跳聲,好開心

大宅

12w塞藥,因為個胎唔大。一晚后排清晒,唔使覆診,惡露一個月左右乾淨晒。跟住第一次m到。之後睇中醫調理一年,今年阿囝出世,而家4個幾月喇!自己調節好心情,養好身體再努力啊!

大宅

我8週流產,自然排走,
之後來經3次就中獎,
囝囝2歲多些了

^^阿囝2011年6月6日出世啦~

禁止訪問

大宅

引用:回覆+ahotcchan+的帖子好明白你感受,+我自

原帖由 bbnboot 於 13-08-12 發表
回覆 ahotcchan 的帖子

好明白你感受, 我自己小x過2次. 第一次(上年4月)係bb冇左心跳, o個時大約8-9wk. ...
我啱啱8week,無左心跳,醫生今日俾左藥我食,但我想聽日揾多個醫生confirm,望住粒藥好耐我都唔敢食,驚醫生斷錯症。

我知小產要好似坐月咁調理,但番工點可以唔掂生水唔沖涼唔洗頭?有無過來人可以講下?

傷心中。

複式洋房

回覆:ffaye 的帖子

今年3月尾,自然流產(6w左右),
我無刻意坐月因要返工,但有睇中醫調理。
五月頭黎番m,就bingo左,宜家14w 啦!

放鬆心情,個人開心啲!
祝你順順利利

子爵府

我7月11做完手術,依家等m到,應該11月會再試試……

男爵府

我8.1手術,依家調理身體,等年尾再功課

別墅

我上年5月照唐氏知道無咗心跳,之後10月再有11月又小產,今年5月有咗而家13wk, 以我嘅經驗,大約來m2次就可以開工,不過要好好調理囉,太心急都唔好

別墅

我9w冇左心跳食藥流產~~~今日覆診醫生話清晒唔使再覆診~~~開始中醫調理~~~

別墅

多謝大家, 現在心情大致平靜, 希望身體可以快d好番, 再努力過!

大宅

回覆 lovenambb 的帖子

我係遲你一日做手術,7月12都係等緊M到, 黎左之後就會開工,
我有睇開中醫,話我身體已經冇哂事。

別墅

回覆 yuki_donut 的帖子

但我聽d媽媽講, 最好過咗2次 period 先開工會好D!
大家一齊加油!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至