夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

如有,可分享分享;
如冇……感覺如何?

男爵府

佢係宣佈結婚,再後補求婚。。都算係開心啦
世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

大宅

回覆 Hinhinphoebe 的帖子

有!!咁都真係好開心嘅...
我很幸福,因為有你!

大宅

回覆:Hinhinphoebe 的帖子

因為有BB問老公要唔要、晤要就分手、但老公屋企就話要結左婚先生BB、所以算係半奉子成婚!但老公都有係電話度問我願唔願意嫁比距!

大宅

回覆:Hinhinphoebe 的帖子

我係同c6訂完酒席(話龍年多人結婚要早啲訂酒席喎),佢之後先補返求婚:;pppp:
果陣都無得say no 啦,你話我c6幾醒

別墅

引用:我係同c6訂完酒席(話龍年多人結婚要早啲訂

原帖由 Lamsonbb 於 13-09-10 發表
我係同c6訂完酒席(話龍年多人結婚要早啲訂酒席喎),佢之後先補返求婚
果陣都無得say no 啦,你話 ...
我而家就好似冇得say no 咁,佢老豆係咁叫我哋快啲,c6又唔求婚,都唔知點咁,又講晒買樓等等嘅問題,尋晚我終於忍唔住同佢老豆講:唔好再問我,你個仔都冇求婚,咁我都唔知點覆你好……
佢老豆同我講……係啱就結啦,你估真係拍戲咩……我答唔到佢咀,無言……

大宅

引用:Quote:原帖由+Lamsonbb+於+13-09-10+發表我

原帖由 Hinhinphoebe 於 13-09-10 發表
我而家就好似冇得say no 咁,佢老豆係咁叫我哋快啲,c6又唔求婚,都唔知點咁,又講晒買樓等等嘅問題,尋晚 ...
佢老豆太恨飲新抱茶
講哂買樓啲野姐,未買嘛,同男友講下佢老豆同你講呢啲野,
暗示下叫佢快啲求婚

別墅

引用:Quote:原帖由+Hinhinphoebe+於+13-09-10+發

佢老豆太恨飲新抱茶
講哂買樓啲野姐,未買嘛,同男友講下佢老豆同你講呢啲野,
暗示下叫佢快啲求婚 ...
明示,暗示都試過……
唔係諗住hea過就算呀……

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

引用:Quote:原帖由+Lamsonbb+於+13-09-10+發表佢

原帖由 Hinhinphoebe 於 13-09-10 發表
明示,暗示都試過……
唔係諗住hea過就算呀……
佢一日未求婚,一日都唔好比佢覺得你嫁硬比佢:;pppp:
我c6就係咁,訂哂酒席覺得我走唔甩,求婚只係表面工夫,循例做下咁。。。

別墅

我地係..共識會結婚...之后佢再求婚..

伯爵府

回覆:你c6有求婚嗎?

冇囉。講起我都慶慶地

話說我地去朋友婚宴,新娘拋花球,隻衰公走去搶,跟住當住全世界求婚。幾日後我問返佢係咪認真,佢竟然答搞氣氛

我嬲到想分手,過左幾日佢去我家食飯,無啦啦同我爸媽提親,話我地會結婚,我都比唔到反應佢,冇理由係我屋企人面前拒絕佢,唯有話係

LHLMother    發表於 14-7-18 14:27
wcpcelia    發表於 13-9-11 10:29

男爵府

有呀,雖然我地都有晒共識,仲book了影pre-wedding,但我同佢講如果佢個proposal唔ok,我唔嫁比佢,之後佢好努力plan了,都幾surprised.

別墅

引用:Quote:原帖由+Hinhinphoebe+於+13-09-10+發

佢一日未求婚,一日都唔好比佢覺得你嫁硬比佢
我c6就係咁,訂哂酒席覺得我走唔甩,求婚只係表面工夫 ...
Okok!我都唔係要佢是鬼旦咁囉!佢老豆仲同我講拍戲:;pppp:一生人一次,咪拍一場囉!有咩所謂

男爵府

我都唔知叫有定無。

本來行下婚展睇下pre wedding相,咁人地有 pre wedding+big day 8折,問我地join 唔join,咁咪join囉。人地問幾時big day要mark低,咁我地開始諗呢個問題,佢話不如3月,咁咪卜埋其他野囉。

之後我開始日哦夜哦佢未求婚,加“解釋”佢知,結婚要求婚架,求婚既“道具”有鮮花啦、鑽介啦...
佢話得得得,一定補返...
上年我生日佢卜左機票同我旅行,諗住都求婚啦,點知個悶人竟然響機場臨上機前,俾左隻鑽石介子我“生日禮物+求婚禮物呀,你...要唔要個盒?”
:;pppp:

咁我好冷靜咁“解釋”佢知,無花噃?!佢仲係成舊木咁!
去到目的地,我叫佢買個蛋糕俾我收貨算啦!

男爵府

畀面勳章

冇呀!!!!!
我叫左佢都冇做~但係我地結左婚囉:;pppp:

男爵府

結婚果日,班姊妹知佢hea爆求婚,接新娘時咁咪迫佢跪

大宅

有呀!訂左酒席,仲未同家人朋友講我地要結婚,我仲以為佢唔會求婚,點知佢安排左個勁surprise 既求婚dinner !

複式洋房

au.ting 發表於 13-9-10 10:40
因為有BB問老公要唔要、晤要就分手、但老公屋企就話要結左婚先生BB、所以算係半奉子成婚!但老公都有係電話 ...

很多女性不接受係電話度問

大宅

回覆:kkee002004 的帖子

冇話接晤接受、我老公開頭話唔想要、因為我地2個岩開始4個月好多野都未準備好!我要求要BB距要求結婚、一人一次!當打和!

首頁

尾頁

跳至