親子旅遊

跳至

首頁
12345...51

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

我改左機票加左一日呀~~
24/12 中午機, 6點先到仁川機場, 之後租egg , (訂SEOULEASY 車機場接送) 到 Seoul Tower Ville Guest house Myeongdong , 之後去換錢. 晚餐 (**全州中央會館石鍋伴飯或順風烤肉) (行夜街東大門)

25/12 我join左間旅行社 滑雪一天團. 包車接送,滑雪工具,雪褲,滑雪全天,回程於東大門下車,晚餐過東大門陳玉華雞鍋, *** 搵左個正地方, 晚餐後去FOUR SEASON WATER PARK SPA 溫泉.

26/12 EVERLAND 玩一天 (有jm 問點去,我響上找資料,我響明洞住. 坐地鐵去江南站,約33分鐘,之後坐5002號巴士直接去愛寶,約50分鐘車程)
** 地鐵用T-money 1150won ,巴士響網上搵資料話2100won 唔知有無錯,供參考
DINNER 回到明洞

27/12 早上 ,Trickeye特丽爱3D美术馆,行弘大,
午餐梨大芝士石鍋飯"棒" ,行梨大. 去CAFE DRAMA影韓服, 3點-4點左右去新沙 BANANA TREE 下午茶, 下午行街....晚餐新村八式烤肉-首爾站LOTTE MART SHOPPING.

28/12 早上 纛島漢江公園玩雪兜, 午餐鷺梁津海鮮市場, SEAFOOD ,
下午行南大門, 晚餐南大門舜天王豬腳店,行東大門

White Festival
地址:首爾特別市廣津區紫陽4洞纛島漢江公園
開放日期:每年十二月十八日至翌年二月廿日
門票:每位KRW8,000(約HK$56)
開放時間:每日上午九時至晚上六時
網址:www.supiapark.com
交通:前往地鐵7號線Ttukseom遊樂場站2號出口,徒步三分鐘可達

睇尼度介紹

http://www.wretch.cc/blog/judyer1010/17315903

http://www.visitseoul.net/cb/article/article.do?_method=view&art_id=59665&lang=cb&m=0003001006004&p=06

29/12 早上郵票博物館 ,中午午餐明洞餃子店,行明洞,
1600左右首爾塔. 泰廸熊博物館
晚餐未諗 (**夜晚可能睇亂打秀,明洞20:00場,未決定)

30/12 去南怡島,小法國, 晨靜樹木園一天

31/12早機走. (訂SEOULEASY 車接機場)

lucky25  thanks.  發表於 14-1-22 10:09
ManPL  泰廸熊博物館--> 執左, 樓主要睇睇使唔使改行程.  發表於 13-12-23 12:43
angelfan07    發表於 13-11-5 09:13

珍珠宮

好媽媽勳章

http://www.smrt.co.kr/program/cyberStation/main2.jsp?lang=c1

有用中文地鐵圖.按入你出發站,想到既站.會立刻顯示車程時間,那個站要轉車,坐幾多個站同幾錢.十分好用

coylo    發表於 14-10-29 13:01
coylo    發表於 14-10-29 13:01
SawMo  GOOD  發表於 13-11-8 11:15
AK+BB    發表於 13-10-19 15:54

珍珠宮

好媽媽勳章

http://cn.konest.com/contents/coupon_list.html

優惠卷連地圖, 好易去, 連樂園入場都有優惠, 3d館又有,記得download黎用

badguy333    發表於 14-10-20 15:47
carmen1904  多謝分享  發表於 13-12-4 08:12
tiffanylmc    發表於 13-11-7 16:05
AK+BB    發表於 13-10-19 15:55

大宅

畀面勳章

裝 "SUBWAY" APPS, 都可以睇到在那裡轉車, 要搭幾耐車, 不過係英文版. 另外, 在地鐵內都有教點轉車, 只要自己有少少概念, 去到地鐵站都有清楚指示.

EVERLAND 架 5002 都可以用 T MONEY, 會有優惠.

男爵府

引用:+http://cn.konest.com/contents/coupon_li

原帖由 maggielau0705 於 13-09-14 發表
http://cn.konest.com/contents/coupon_list.html

優惠卷連地圖, 好易去, 連樂園入場都有優惠, 3d館又有, ...
感謝呀,等我先試下跟你整理下路線圖。
還有,請問我見JM話shopping唔好行明洞,東大門,改行梨x,(唔記得)同泓大比較多衫同精品睇嗎?地方名唔太記得

珍珠宮

好媽媽勳章

carol-rol 發表於 13-9-14 14:57
感謝呀,等我先試下跟你整理下路線圖。
還有,請問我見JM話shopping唔好行明洞,東大門,改行梨x,(唔記得 ...

係梨大. 新村. 近弘益大學站, 去3d館要響弘益大學站出.所以去完3d館我先去行街, 地鐵圖有顯示

珍珠宮

好媽媽勳章

TIN_C_C 發表於 13-9-14 14:49
裝 "SUBWAY" APPS, 都可以睇到在那裡轉車, 要搭幾耐車, 不過係英文版. 另外, 在地鐵內都有教點轉車, 只要自 ...

我print左基本我自己要到的主要地方點坐車,坐幾號線,同埋點轉, 坐邊個方向,唔洗到時再花太多時間搵.

EVERLAND 架 5002 都可以用 T MONEY, 會有優惠--->所以我會到左之後去G25 便利店買,

用T MONEY比較方便~~ 我仲PRINT左坐機場巴士優惠卷~~

伯爵府

回覆:maggielau0705 的帖子

我好想去,但公司仲未請到假

男爵府

引用:Quote:carol-rol+發表於+13-9-14+14:57+感

原帖由 maggielau0705 於 13-09-14 發表
係梨大. 新村. 近弘益大學站, 去3d館要響弘益大學站出.所以去完3d館我先去行街, 地鐵圖有顯示 ...
明白,等我今晚整理一下,幾時要租定wifi蛋? 機場攞難唔難找到?

珍珠宮

好媽媽勳章

carol-rol 發表於 13-9-14 15:25
明白,等我今晚整理一下,幾時要租定wifi蛋? 機場攞難唔難找到?

我見要響機場租定, 我有個網,可SEND MAIL 去預約,可用英文,

http://roaming.kt.com/renewal/chn_s/wibro/rental.asp 尼間,預訂好到機場取.

http://www.zaiseoul.com/

另外尼個都有好多優惠卷同介紹

洋房

OiOiBB: 我都是plan跟Xmas一家人 去韓國5\6天遊自由行,你的行程也啱我及我也想帶2個小朋友去滑雪。還有我尙未Book酒店,可否給我Book房資料呢?

男爵府

請問在哪裡book滑雪一天團?但我只係想去影下相見識下

大宅

Can you provide me your information about 間旅行社: 滑雪一天團? Is it expensive? Thanks!

珍珠宮

好媽媽勳章

maurice_fc 發表於 13-9-14 17:08
Can you provide me your information about 間旅行社: 滑雪一天團? Is it expensive? Thanks!
...

唔貴. 包曬都係600蚊左右一天~

天賜小公主  can you PM me? thx  發表於 14-9-9 16:42
bbsheri  can u pm me? thx  發表於 14-1-9 22:18
vickyman  可以sd資料比我呀!謝謝!  發表於 13-10-31 19:26
Ching_Mammy  可以send information 比我嗎?  發表於 13-10-23 15:06
lucky25  請問可否比些資料我呀.  謝謝.  發表於 13-9-18 12:07

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

請問 join 左邊間旅行社 滑雪一天團 ? 有無網址 . tks !

珍珠宮

好媽媽勳章

我PM左比你地參考,我都未跟過,不過睇到好多人BLOG介紹咋

WCMUI  我都想要資料,可以PM我嗎?  發表於 13-9-16 16:53

大宅

你地係邊到BOOK 機票及酒店? 如果依家先BOOK 是否太遲?

大宅

回覆 WCMUI 的帖子

agoda and price line.

男爵府

其實我想問下, 係咪小童未夠 6 歲, 搭 MTR & 巴士 都唔洗比錢嫁?

珍珠宮

好媽媽勳章

WCMUI 發表於 13-9-16 16:59
你地係邊到BOOK 機票及酒店? 如果依家先BOOK 是否太遲?

我上星期響網自己訂機票, 住宿我選擇民宿,自己SEND MAIL訂.去到先付款~~

我坐濟洲航空公司,平價航空公司, 出24去29返,中午機去,早機返, $6300連稅一大一小~

25號出發見無位. 26好像仲有

首頁
12345...51

尾頁

跳至