懷孕前後

跳至

首頁
12345...37

尾頁

別墅

沉晚發現bb已沒心跳,醫生給我3個方法
1)自然流出
2)食藥逼佢出黎
3)刮宮
可否提供意見?

我好迷惘,我只想找個方法要較徹底及對日後懷孕影響最低。

醫生話1)及2)都唔知要等到幾時先流出黎,同埋可能排得唔清,3)我又擔心會傷子宮影響日後懷孕。

我喊了一晚, 瞓醒張開眼,眼淚會自然流出黎。好難過之餘,我好驚,沉晚做檢查,要塞好多野入去睇,我已無左bb,但之後仲要面對一連串身體既難受。

請提供你們的意見,謝謝。

男爵府

引用:沉晚發現bb已沒心跳,醫生給我3個方法1)自

原帖由 kevinpak117 於 13-10-26 發表
1)自然流出
2)食藥逼佢出黎
我做過刮宫。。。
其實你week 數幾大?我由於發現bb 冇已經13 week(足13 week ),而且bb 走左2 日就發現,醫生話食藥難d 辛苦d, 所以做手術。
而家手術前會塞藥,令bb 同子宫分開。。。所以同以前夾硬刮出黎已經唔同。。。
而如果你同我一樣,子宫壁比較厚,手術影響唔會大!
我手術後黎左3 次m 就bingo, 而家7 個月啦!

男爵府

1)自然流出
2)食藥逼佢出黎
而且手術。。。訓醒就冇事,自己排心理陰影可能仲大

大宅

1)自然流出
2)食藥逼佢出黎
我10 weeks 都係停了心跳。醫生都係比三個我㨂:

1. 自然流我不建議,學樓上講你唔知等到幾時。不過醫生講咁樣係對身體及子宮最少傷害。因為係你自己身體調節出來,99%清乾淨。
2. 我㨂塞藥(不是食!!) 正常要三個鐘塞一次,塞咗之後會見紅及好似M來的痛。我塞一次已經出來,不過要睇你幾week, 我覺得size 越大會耐D。呢個方法不傷及子宮內膜,醫生話M來之後又可以開工造人。
不過有可能自己排唔乾淨,要返做手術,機會大約20%, 不過我排完之後姑娘話其實好多都可以排清。
3. 刮宮手術醫生話會傷及內膜,影響日後懷孕機會,我冇做。呢個方法冇咁痛,你會係麻醉方法下進行。不過呢個係需要比較長時間復原。

我睇二個醫生都叫我塞藥,因為怕影響子宮內膜,醫生話內膜有損傷就好難懷孕。

別墅

回覆:小產

8 weeks 4days now...

大宅

3. 將痛楚減到最輕。個procedure其實不到15mins,而你亦不會有太痛既感覺。

大宅

我今年1月中也試過塞藥排出,當時係17週幾嘅孖B,
e生話塞藥對大人減少身體傷害,而我亦成功排清,3個cycle之後就bingo,
加油,保重身體

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我個有三個同事都係做刮宮, 一個半年後有咗, 現在已K3, 一個一年後有咗, 現在已K2, 一個已生了2個[3年抱兩], 其實刮宮唔危險, 同埋切底D, 你去私家做啦, 聽同事話 萬鬆D... 不要唔開心, 會過去的.... 不過你真的有心想要, 做完手術後, 一定要好好補身調理, 好似坐月咁燉多D野食+睇中醫, 好快可以生第二個拉! 加油呀!

別墅

剛剛簽紙了,執筆簽落去嗰一刻我忍唔住又喊,好似證實左佢已不存在,佢要真正離開了。

複式洋房

回覆:kevinpak117 的帖子

不要難過太奈,我昨天都塞藥排了出來,打算過幾日去私家照下,如清晒就找中醫條理,打好基楚下次再努力。
情緒對你復完形響好大,冷靜收拾心情為作好準備!
可以的話要好似生完咁坐月

禁止訪問

別墅

加油,support you always

子爵府

畀面勳章

引用:剛剛簽紙了,執筆簽落去嗰一刻我忍唔住又喊

剛剛簽紙了,執筆簽落去嗰一刻我忍唔住又喊,好似證實左佢已不存在,佢要真正離開了。

...
1 我就唔建議,我試過1, 果時傻到諗會唔會過一排發現bb無事,但事實係個幾星期都無動静,個死胎在肚感覺好似計時炸彈
2 同 3 我會選3, 真係瞓醒就無事,但一定要去私家做,我在威記做就出事了,刮唔清要再刮

大宅

回覆:243shan 的帖子

刮宮.之後休息幾個月,bb好快回來,要喊就喊,揾人倾訴,take care

別墅

做完手術了,喺手術室,我大哭,醫生問我係咪好驚,我話「我唔怕,我係心痛」,醫生話我好弱,聽朝再睇下可否出院

男爵府

引用:做完手術了,喺手術室,我大哭,醫生問我係

做完手術了,喺手術室,我大哭,醫生問我係咪好驚,我話「我唔怕,我係心痛」,醫生話我好弱,聽朝再睇下可 ...
而家好好休息。。。唔好諗啦。。。最緊要向前

男爵府

kevinpak117 發表於 13-10-26 19:51
做完手術了,喺手術室,我大哭,醫生問我係咪好驚,我話「我唔怕,我係心痛」,醫生話我好弱,聽朝再睇下可 ...

保重

複式洋房

我月頭都係,揀咗食藥,感覺無咁傷,我食藥當晚已經排咗組織,前日覆診都確定清晒,剛坐完月,食緊中藥調理,希望好快再有。你要好好休息,調理好身體,bb 好快會返嚟再搵你。

別墅

過左一晚,身體狀況及心理上都好左好多了。

今早姑娘拍我起身食早餐,食前去廁所,見到仲有流血,未止得哂。但就無乜點痛了。

醫生正巡房,陣間再問問幾時出院,我屋企人就想我留多一晚醫院。

複式洋房

回覆:kevinpak117 的帖子

我7月時都小產過!我B9week,我當時系做吸宮既!到現在都過左3個月了,身體上都冇咩野,都算健康啦!希望你都快D康復啦!我地一齊努力,我相信小B好快會翻黎我地到咖!

首頁
12345...37

尾頁

跳至