婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:我的大洗奶奶

伯爵府

你99智障,你c6更智障, 禺考到極點, 個阿媽要咩比咩, 咁簽嗰個又系你c6咩野唔想個阿媽唔開心, 咩都簽,第時個b出世,個阿媽話阿b出世地方唔夠大大,睇中層樓,唔通又簽呀,睇黎99需要通知唔應該亂買野,你c6更要教導佢唔好亂咁簽野呀

kalonice   講得太好!!!!  發表於 13-12-29 16:12

複式洋房

回覆 Nancy00111 的帖子

你叫你C6打去cut 咗無線嗰個LA, 而家有D乜鬼冷靜期, 新簽應該可以cut, 係你C6簽, 你叫佢打LA, 到時有人嚟拆, 你咪話唔知呢?要問吓C6。
又或者答佢:上次你話以為免費至裝麻, 之後話要$178/月, 你叫我哋取消GA, 咁C6咪打去取消lor

水晶宮

其他事件唔知詳情,
但今次,好明顯係你99無知喎.佢以為唔洗錢嘛.佢知道要比錢,都話cut啦.只係你C6簽左份約,cut唔到姐.
你都話,62知,都唔會比裝.
簽約既係你C6呀,點解佢唔stop 99呀?

男爵府

買部ipad比佢煲劇好過啦!

男爵府

你c6 都有責任,無理由咩都由得佢

男爵府

引用:Quote:原帖由+阿流+於+13-12-28+發表99定c6

原帖由 Nancy00111 於 13-12-28 發表
係99先攪笑,我初初都以為係c6,點知問下佢話諗住睇下咩黎
應該

大宅

算啦!啱啱佢兩母子傾反琴晚既問題,我C6係驚佢下次又係咁,屋企無人咪仲死,賊都放埋入黎啦!99又喊晒話下次唔會咁蠢開門,話依家百七蚊買個教訓,C6講原來個sales開住個錄音機同我99傾計,依家d sales咁都得,我C6打去話未過冷靜期,想cut,佢話你comfirm晒d資料,又安装左,冷靜期即時失效!唉!百七蚊當出少次街食飯啦!
其實我第一次出post,都係想呻下,多謝各位回應

男爵府

+3金熱血

應該有個function叫做parental control,係防止小朋友看色情片和買任何收費項目。要有密碼才可買/看到。set 咗咁99就不可買電影。一到期就Cut咗佢拉開。祝你好運

男爵府

引用:應該有個function叫做parental+control,係

原帖由 onebadfish 於 13-12-28 發表
應該有個function叫做parental control,係防止小朋友看色情片和買任何收費項目。要有密碼才可買/看到。set ...
parental control 啱樓主用

kalonice    發表於 13-12-29 16:14

侯爵府

你奶奶真係
通常d阿媽只會幫仔女慳錢&儲錢。

louisachausw  通常。。。  發表於 13-12-29 11:59

大宅

你奶奶真係

珍珠宮

親子王國15週年勳章

蠢中極品

大宅

我都想問,我和c6共比15000 99, 其中4000比佢出糧比工人,
她只負責食和日用品
家有99,62, 工人, 2個小朋友, 和我同c6。
係不係都不夠?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我都想問,我和c6共比15000+99,+其中4000比

原帖由 jessylaw1314 於 13-12-28 發表
我都想問,我和c6共比15000 99, 其中4000比佢出糧比工人,
她只負責食和日用品
家有99,62, 工人, 2個小朋友, ...
睇你奶奶點買送

珊瑚宮

畀面勳章

引用:我都想問,我和c6共比15000+99,+其中4000比

原帖由 jessylaw1314 於 13-12-28 發表
她只負責食和日用品
家有99,62, 工人, 2個小朋友, ...
包唔包其它開支??如水,電,煤,管理費呢?如果唔包的話$11,000除30日,即係每日三百幾蚊買餸比5大1細,咁就要睇妳99點買餸。

大宅

回覆:小可愛11 的帖子

雜費c6交, 她持的是不甩交雜費

大宅

其實你老公做左佢嬅個仔咁耐應該知佢如果要收費就唔簽呱,老人家比人氹兩氹唔清楚好正常,仲你老公以唔落佢面為由都好牽強下啫!另外佢地點消費都係佢嘅事,只要佢地自己負責就得,你地比5000做家用不算多不算少,但比得就唔好管人點洗,佢地無必要為下一代儲錢而慳自己。

大宅

引用:佢係見d餸佢覺得新鮮就買,唔會諗屋企有無

原帖由 Nancy00111 於 13-12-28 發表
佢係見d餸佢覺得新鮮就買,唔會諗屋企有無位擺,我知佢為屋企好,但次次都食唔晒,擺到爛,太浪費

...
佢缺乏判斷同自制能力

大宅

引用:回覆+Nancy00111+的帖子你叫你C6打去cut+咗

原帖由 奶奶珠 於 13-12-28 發表
回覆 Nancy00111 的帖子

你叫你C6打去cut 咗無線嗰個LA, 而家有D乜鬼冷靜期, 新簽應該可以cut, 係你C6簽, ...
其實呢啲公司真係兇下佢就搞掂,可以試下

首頁

尾頁

跳至