婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+babi_wingshuen+於+14-03-09+

原帖由 Nancy00111 於 14-03-09 發表
有時真係想貼錢送瘟神,日日聽佢吹水認叻,但自己已經俾左錢阿媽煲,依家走去買十張卷俾佢去認叻,好唔憤氣 ...
錢係其次,要你媽咪幫佢煲咁辛苦,淡气點吞得落

侯爵府

回覆:我真係頂我62唔順!!!

係咁送名貴野俾主席,小心俾人話行賄。

乜個主席咁貪心

8-)

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

十斤?

大宅

引用:十斤?

原帖由 falalala 於 14-03-09 發表
十斤?
無聽錯係十斤拎去派街坊,我心諗拎都拎死你啦!唔洗你錢都唔係咁充大頭鬼呀!你估d薑好平呀!

大宅

熱血勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+gina_JR+於+14-03-09+發表攞

仲要話自己送禮唔可以失禮,真係救命!無樣野佢自己俾錢既,所以從來唔知價,拎盒乾瑤柱去送禮,仲話cheap ...
攞人哋啲嘢去送都仲話係cheap,有本事就咪攞嚟送!

大宅

其實我諗就算依家俾佢派完,人地俾阿B既利是佢都袋埋㗎啦!

大宅

熱血勳章 畀面勳章

引用:其實我諗就算依家俾佢派完,人地俾阿B既利

其實我諗就算依家俾佢派完,人地俾阿B既利是佢都袋埋㗎啦!
但妳真係打算俾咁多佢派…?
BB啲利是,妳唔諗就算啦…咁應該會好啲嘅!

大宅

引用:Quote:原帖由+Nancy00111+於+14-03-09+發表

原帖由 gina_JR 於 14-03-10 發表
但妳真係打算俾咁多佢派…?
BB啲利是,妳唔諗就算啦…咁應該會好啲嘅!
佢琴日話要十兜,唔係十斤喎!咁我同阿媽講啦!(因為我都唔知一兜有幾多)阿媽話十斤同十兜根本無分别,一兜都成斤啦!一舊薑已經成斤啦!叫我問清楚佢洗唔洗派咁多呀?話人地保安收薑醋就見得多,保安派薑醋就真係少見!
我諗住聽晚同佢講煲得廿斤,你拎左一半,朋友親戚探我,坐月補身唔洗食呀!叫佢拎少d,最多俾幾張餅咭佢派咋!

大宅

熱血勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+gina_JR+於+14-03-10+發表但

原帖由 Nancy00111 於 14-03-10 發表
佢琴日話要十兜,唔係十斤喎!咁我同阿媽講啦!(因為我都唔知一兜有幾多)阿媽話十斤同十兜根本無分别,一 ...
直接了當同佢講煲唔到咁多啦!又唔係佢煲又要同人派街坊,果堆三姑六婆連妳兩公婆係邊個又唔會知…善堂咩?乜都又派又送,痴線!

子爵府

引用:Quote:原帖由+Nancy00111+於+14-03-10+發表

直接了當同佢講煲唔到咁多啦!又唔係佢煲又要同人派街坊,果堆三姑六婆連妳兩公婆係邊個又唔會知…善堂咩? ...
咪係囉,唔好比佢派,話女家煲嗰啲食得7788,自己唔夠食,求其買幾張卷佢換左派比人

子爵府

引用:Quote:原帖由+Nancy00111+於+14-03-10+發表

直接了當同佢講煲唔到咁多啦!又唔係佢煲又要同人派街坊,果堆三姑六婆連妳兩公婆係邊個又唔會知…善堂咩? ...
同意, 話呀媽煲唔到咁多, 佢要派叫佢自己煲

大宅

引用:Quote:原帖由+gina_JR+於+14-03-10+發表但

原帖由 Nancy00111 於 14-03-10 發表
佢琴日話要十兜,唔係十斤喎!咁我同阿媽講啦!(因為我都唔知一兜有幾多)阿媽話十斤同十兜根本無分别,一 ...
其實同佢講多都side氣,比一大兜佢叫佢自己分比人,佢問你攞咪話冇,仲想要就比錢嚟幫佢再煲(佢肯比咪攞啲錢佢買卷換比佢),你唔比佢都冇計架!

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

叫佢自己去鴻福堂買卷
話依家煮唔切架啦

大宅

總之男家有男家煲,女家有女家煲,唔夠就求其買現成,我62果邊又係咁黑人憎,已經冇煲,我媽見係自己女至幫我煲,我老公拎啲返工派,點知拎返62屋企食飯就好抽起啲,又話冇乜薑,仲話幫我買薑喎,我多能謝你呀幫我買,請問邊個賠返啲時間俾我媽?我好能嬲,直頭叫我老公買現成,仲重新一次男家有男家煲,女家有女家煲,係佢唔煲就冇可能拎女家啲薑醋去派佢啲朋友

真係好不知所謂!!!

男爵府

求其買5張卷比佢打發佢就算啦, 阿媽煲嘅心機唔係比佢充大頭鬼, 睬佢都傻~

大宅

引用:總之男家有男家煲,女家有女家煲,唔夠就求

原帖由 Y.W.L. 於 14-03-11 發表
總之男家有男家煲,女家有女家煲,唔夠就求其買現成,我62果邊又係咁黑人憎,已經冇煲,我媽見係自己女至幫 ...
我叫阿媽唔洗再煲,62我求其俾d佢派得啦!我阿媽反而叫我唔好咁衰,由佢拎,最多煲過,依家我又唔係生好多個,咪掃佢興,我咪話佢要黎派街坊之麻,加上佢根本唔知一兜有成斤重,是但分夠十兜俾佢得啦!99都話62都唔知派唔派得晒,無謂為左佢煲過,又要晒心機晒時間,但我阿媽堅持話煲,叫我算,同99講反媽咪話煲,佢話俾反錢又叫我算!但我真係唔順62呢d老憑同唔洗錢任攞既作風,真係想問下佢知唔知十斤要幾錢呀!

大宅

引用:Quote:原帖由+Y.W.L.+於+14-03-11+發表總之

原帖由 Nancy00111 於 14-03-11 發表
我叫阿媽唔洗再煲,62我求其俾d佢派得啦!我阿媽反而叫我唔好咁衰,由佢拎,最多煲過,依家我又唔係生好多 ...
啲人真係當自己大佬咁,不過有今次一定有下次。。。

大宅

引用:Quote:原帖由+Nancy00111+於+14-03-11+發表

原帖由 Y.W.L. 於 14-03-11 發表
啲人真係當自己大佬咁,不過有今次一定有下次。。。
我都知,但依家個個叫我俾佢拎,我仲係度拗,攪到我好小氣咁!係唔憤氣呀,但個個都話開心事由佢!唉。。真係貼錢趕瘟神!!!

複式洋房

又唔洗佢出錢出力
派就佢派 面就攞到足
仲要有錢落袋(=回禮利是)
佢都好着數啫:pppp:

水晶宮

佢要派咪叫佢自己煲囉.男家唔煲冇所謂,但唔好要求女家煲埋俾佢派囉

首頁

尾頁

跳至