婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+oooCeciooo+於+14-04-21+發表

原帖由 Nancy00111 於 14-04-21 發表
你講得啱呀!四日咋,本來我日日谷奶,沖涼都流奶架!依家連谷既反應都無,阿b食完一邊平時都會飽,依家根 ...
咁你快啲返娘家啦,你留係道唔見得你62會珍惜

伯爵府

其實你返外家係唔會對唔住99和C6既,
因為以後你會俾99和C6見BB架嘛!
仲可以教BB要錫99添, 但62就忘記呢個人存在啦~
你而家唔養好身子, 點照顧BB呢~
BB健康長大才是你最終極目標, 無野可以阻礙你照顧BB......

男爵府

回覆:我懷疑自己有產後抑鬱

番自己媽咪到啦!影響自己心情,會影響上奶呀!等bb大啲,咪番去再幾日囉!bb重要呀!你62係咪野人來呀!咁樣都做得出!

好悶呀...

大宅

係啦,返媽咪度啦,再係咁落去真係抑鬱架喇~

男爵府

快快返啦。妳62顛顛地
做人,5好難为自己

水晶宮

咁嘅情況真係返阿媽度啦~~
都唔明你62係咩心態~~

子爵府

你留底就影響自己從而影響到BB,你走就最多係得罪6299,BB同6299邊個重要d,你識揀啦?

子爵府

其實我覺得無必要返男家住,比個B你6299玩,唔好理人點講,做番自己覺得開心既事就OK呀

複式洋房

回覆:Nancy00111 的帖子

為自己,為bb, 走啦

大宅

原本已經諗住星期二老公收工就反娘家,點知最后都係捱唔過,琴晚99竟然走去叫62唔好咁小氣,梗系俾62鬧啦!果陣我同老公及bb係房,我剛訓醒,聽到99喊晒,之后62叫我老公出去,叫我地搬,因為我同99侮辱佢,我果日講左句“你咁樣抱b我唔俾你抱”,跟住99接手抱起阿b,62話我地唔尊重佢侮辱佢,我老公咪話你要我搬唔係問題,但咁少事就嬲講出去都俾人笑啦!我係房即刻放低阿b,走出去想同62反擊,但老公阻止我仲喊埋,我果刻更加想講野,都未見過老公咁既樣,我咪出聲話句說話我講既,你唔鐘意可以同我講,我同你講對唔住,佢條友唔俾反應我,C6推我入房叫我睇住阿b,佢兩父子係咁嘈,
99:阿仔呢個始終係你爸爸,唔可以唔認佢
老公:我知佢係我爸爸呀!我夠係佢個仔
啦!入面果個係佢個孫呀!佢讓下人得
唔得呀!咁你依家想點呀?
99:爸爸你系咪想頭家散呀?好小事之麻,抱
bb係我,唔好攪d細既
62:依家佢侮辱我唔尊重我,我係咁架啦!想
大我唔洗旨意
期間99不停叫62算啦!
99:你要個仔搬,我洗唔洗呀?
62:你唔洗,我照顧你,我預左之后唔洗你地
養,唔洗旨意大我,算啦算啦!

續。。。

大宅

引用:原本已經諗住星期二老公收工就反娘家,點知

原帖由 Nancy00111 於 14-04-22 發表
原本已經諗住星期二老公收工就反娘家,點知最后都係捱唔過,琴晚99竟然走去叫62唔好咁小氣,梗系俾62鬧啦! ...
你62會唔會有老人病?連個仔都要鬧埋一份…c699企喺你嗰邊就得啦!難道99咁錫你,之後要教bb錫嫲嫲。返左媽咪度要休息夠食多啲野,等身體造多啲奶俾bb,等佢食到肥肥白白

大宅

引用:咁嘅情況真係返阿媽度啦~~都唔明你62係咩心

原帖由 dinosaurmum 於 14-04-21 發表
咁嘅情況真係返阿媽度啦~~
都唔明你62係咩心態~~
已反左阿媽度,琴晚老公同62炒大獲,62話我果句“你咁樣對阿b,我唔俾你抱”,係侮辱佢,唔尊重佢,要我地搬,其實本來好小事,我已經走出去話如果你介意,我可以同你講對唔住,我點知你介意呀!佢小氣攪到成家唔開心,99咪話佢攪散頭家,佢話由佢散喎!所以我已搬反外家

大宅

引用:Quote:原帖由+Nancy00111+於+14-04-22+發表

原帖由 Veronica_L 於 14-04-22 發表
你62會唔會有老人病?連個仔都要鬧埋一份…c699企喺你嗰邊就得啦!難道99咁錫你,之後要教bb錫嫲嫲 ...
今朝同99講我同阿b反外家,佢好唔捨得阿b,一講起阿b就喊,我都好心痛,但唔走點對落去呀!依家只不過反左去4日就攪成咁!其實呢4日我都系唔想99同C6唔開心,捱落去,其實第二日我已經有d頂唔順

男爵府

你62都好過份下wor,
返女家啦!

水晶宮

Nancy00111 發表於 14-4-22 14:06
已反左阿媽度,琴晚老公同62炒大獲,62話我果句“你咁樣對阿b,我唔俾你抱”,係侮辱佢,唔尊重佢,要我地搬 ...
你62係咪更年期啊??一般男人唔會咁小氣同咁難頂~~

JFL  Agree  發表於 14-4-23 00:38

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

返女家啦,同奶奶解釋返啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

引用:Quote:原帖由+Veronica_L+於+14-04-22+發表

原帖由 Nancy00111 於 14-04-22 發表
今朝同99講我同阿b反外家,佢好唔捨得阿b,一講起阿b就喊,我都好心痛,但唔走點對落去呀!依家只不過反左 ...
你99好好

大宅

返女家!唔好理人!最緊要自己身體。

水晶宮

一句講晒~~快走!

大宅

引用:Quote:Nancy00111+發表於+14-4-22+14:06+已

原帖由 dinosaurmum 於 14-04-22 發表
你62係咪更年期啊??一般男人唔會咁小氣同咁難頂~~
62係份人太執著,做任何事都系自己啱,其實大家都覺得好小事,佢仲要話“我當無左個仔,你搬啦!”老公最介意呢句,為左我一句,連個仔都唔要,我心諗你想無左個新抱,唔系仔,只不過講唔出口,講真99得一粒仔,又對我地咁好,無左個新抱同個孫,佢好傷心,再無左個仔,佢會崩潰,所以我同阿b走,老公都唔會走。

首頁

尾頁

跳至