想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

same here,用盡所有方法,红d,cb,先生维他命,拜黄大仙,金花娘,四面佛,preceed,睇中醫,食添寶方,做了笫三次iui,全部都係試呢一年內的事!
又唔可以同人講,唉

大宅

樓主你試下放鬆心情丫, 今次唔好成日check住紅d, 見到開始有拉絲先check and do, 有拉絲先do一次, 紅d深粗前及變淺後各一次, 又或者一見拉絲就隔日do, 睇下會唔會好d.

我由阿仔5個月大時開始造人, 做到佢而家18個月剛剛先中第2胎. 不過我玩紅綠d都係呢幾個月既事, 開始玩時成日同老公講要開工, 果時連續do幾日都唔中, 岩岩果個月我無同佢講開工, 淨係自己知要開, 咁就中左. 仲有我今次只check左幾日紅d, 排完之後臨due day前幾日先再開始check, 無之前咁緊張, 我覺得心態都好有影響, 你試下放鬆d啦.

祝早孕!

大宅

引用:Quote:原帖由 dadach 於 14-08-05 發表詩妹

原帖由 詩嵐 於 14-08-05 發表
多謝你記得我啊!
你最近好嘛?
還在等待中,今日子宮非常唔舒服,9號due date 、差不多來m、勁唔舒服。

複式洋房

努力

大宅

引用:Quote:原帖由 詩嵐 於 14-08-05 發表多謝你

原帖由 dadach 於 14-08-06 發表
還在等待中,今日子宮非常唔舒服,9號due date 、差不多來m、勁唔舒服。
可能唔嚟呢,祝福你

大宅

我上年年尾結婚, 老公一直對生B 都說順其自然. 但我30了, 剛生了的所有朋友都說, 要生要快D手, 如果唔係冇得生, 攪到我壓力好大. 最近3,4個月我先開始夾時間Dodo, 原來要BINGO一D都唔易, 好多時DODO的日子, 不是就到period, 就是剛錯過了, 又或者老公唔知(我冇話佢知, 因為覺得為左有bb先do, 好假, 怕佢唔開心), 掛住去打機瞓覺.

我今日DAY40了, 未來m, 昨天睇醫生驗左都係冇, 醫生說11/8 覆診再驗下. 開左d 葉酸俾我. 我都有d 緊張. 近日注意了飲食, 吃多些蔬菜, 繼續做yoga 同瞓多d. 盡量叫自己放鬆d!

我都明白知道"又冇" 個種失望和失敗感. 但都盡左方法, 就不要怪自己或對方. 有冇下一代都可以生活得好開心. 要保持心境開朗, 不要太集中生仔生仔!

加油!

ddaa  非常同意!成日諗會SAD  發表於 14-8-6 15:25

大宅

引用:Quote:原帖由 dadach 於 14-08-06 發表還在

原帖由 詩嵐 於 14-08-06 發表
可能唔嚟呢,祝福你
多謝,希望唔黎係有b 啦,我都祝福你快些有b

大宅

引用:Quote:原帖由 詩嵐 於 14-08-06 發表可能唔

多謝,希望唔黎係有b 啦,我都祝福你快些有b
如果你9號唔嚟緊係有b啦
我就。。。唔強求喇,等個天安排啦!

別墅

我只努力了幾個CYCLE,但因為年齡開始大,有無得生都未知,就算想做人工受孕又話要等照輸卵管...。

老爺又心急,經常問有咗未? 都好灰心,好氣餒.....>.<"

大宅

引用:Quote:原帖由 dadach 於 14-08-06 發表多謝

如果你9號唔嚟緊係有b啦
我就。。。唔強求喇,等個天安排啦!
我都好想,我想強求,都強求唔到啦,反而你仲有機過我,
我曾經試過2年停經,一個月唔黎,等,等,
二個月,太辛苦就去中醫,西醫,乜都睇過,話唔知咩事,果時結果要成日食通藥,打通經針,食中藥。

男爵府

回覆:Tsang@pig 的帖子

Check 咗精子未

大宅

引用:Quote:原帖由 詩嵐 於 14-08-06 發表如果你

我都好想,我想強求,都強求唔到啦,反而你仲有機過我,
我曾經試過2年停經,一個月唔黎,等,等,
二個月,太辛苦 ...
畢竟已經六年,我想強求都無用,
齊齊等緣份到吧,加油!
期待9號收到你嘅好消息

大宅

引用:Quote:原帖由 dadach 於 14-08-06 發表我都

畢竟已經六年,我想強求都無用,
齊齊等緣份到吧,加油!
期待9號收到你嘅好消息
我都希望你有好消息,不過我就算好好彩有,都無咁快可以開估,除非已來m

大宅

引用:same here,用盡所有方法,红d,cb,先生维他

原帖由 gigi12345 於 14-08-06 發表
same here,用盡所有方法,红d,cb,先生维他命,拜黄大仙,金花娘,四面佛,preceed,睇中醫,食添寶方,做了 ...
係架!身邊d朋友個個都好易中咁,根本吾明我地做咁多野都係吾成功咁

大宅

引用:樓主你試下放鬆心情丫, 今次唔好成日check

原帖由 vickypang 於 14-08-06 發表
樓主你試下放鬆心情丫, 今次唔好成日check住紅d, 見到開始有拉絲先check and do, 有拉絲先do一次, 紅d深粗 ...
我都明!好多jm都係話放鬆就bingo
其實我頭7個月我都好放鬆架,係好順其自然架,紅d,中醫同体溫都無架!都個吾得!

係今年1月至而家先做唒呢幾樣!

我會學下放鬆既啦,多謝你意見

大宅

引用:Quote:原帖由 詩嵐 於 14-08-06 發表畢竟已

我都希望你有好消息,不過我就算好好彩有,都無咁快可以開估,除非已來m
9號唔嚟,唔可以即刻驗?

大宅

引用:我上年年尾結婚, 老公一直對生B 都說順其自

原帖由 cindyhct 於 14-08-06 發表
我上年年尾結婚, 老公一直對生B 都說順其自然. 但我30了, 剛生了的所有朋友都說, 要生要快D手, 如果唔係冇 ...
你講得好岩!!!

我無責怪我老公架!只係責怪自己,係咪因為自己身體吾好,搞到生吾到!!

大宅

引用:我只努力了幾個CYCLE,但因為年齡開始大,

原帖由 Wing2186 於 14-08-06 發表
我只努力了幾個CYCLE,但因為年齡開始大,有無得生都未知,就算想做人工受孕又話要等照輸卵管...。

老爺又 ...
係啦!呢d無形壓力,好辛苦!不停問,認真好煩

大宅

引用:由上年5月開始無避孕,已經努力左14個cycle

原帖由 Tsang@pig 於 14-08-05 發表
由上年5月開始無避孕,已經努力左14個cycles, 紅d, 体温,check子宮,check輸卵管,照卵子,睇中醫,拜神, ...
Me too,不過我仲耐啦…3年喇,真係想放棄

大宅

引用:Quote:原帖由 pigpeppapig 於 14-08-05 發

原帖由 Tsang@pig 於 14-08-05 發表
係呀,基本上我日日都聽到有關生bb既事,所以好難吾唸,好難放鬆到

題外話:有時聽到已生左b既媽媽呻生b既 ...
Me too,聽到呢啲真係會火都嚟架

首頁

尾頁

跳至