夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

我bf 3萬 
我就 萬4   
草$$結婚中...

伯爵府

交18,000蚊稅有5萬一個月??

其實18K養一頭家都幾忟, 同埋你人工同老公差不多, 一唔做個分別都幾大架!

原文章由 小艾美 於 08-2-17 23:00 發表
18000稅.咁你老公一個月起碼有5萬啦....唔使做都得啦..

伯爵府

好媽媽勳章

有無唸過其實唔做嘢留在屋企會好悶o家, 初時或者會幾過穏, 唔駛早起身, 去行街, 但係一耐咗, 街又行到悶哂, 悶打比老公佢又嫌煩, 無錢駛時仲慘, 最麻煩係比99覺得自已係駐米大虫, 靠佢老公 (因為睇見我99成日彈佢d孫身抱就知啦), 總之三思而後行啦!

或者你試吓攞兩個星期大假, 睇吓work 唔 work 囉!

其實好唔好"草"返個錢, 反正今日唔知聽日事, 女人有個錢係好d o既.

複式洋房

我2萬,我男朋友2萬7...但都好似唔夠用....

我地明年結婚....

我有同佢提過,我婚後唔想做....

但佢話要等佢搵多2萬先....

因為先 COVER 到我的支出,因為我係大洗怪....

即係呢一世都要繼續做....

大宅

想改善我地同雙方屋企生活質素, 買一層好d 既樓

搵幾多都唔夠

目前家庭收入係六萬
但要負擔三頭家

目標係月入十萬

複式洋房

我都係目標十萬,現在尚久二萬啦

原文章由 小小太陽 於 08-2-18 11:49 發表
想改善我地同雙方屋企生活質素, 買一層好d 既樓

搵幾多都唔夠

目前家庭收入係六萬
但要負擔三頭家

目標係月入十萬

複式洋房

你無細路, 又唔做野, 好悶嫁.
搵多個錢傍下身啦!

複式洋房

我地兩公婆搵超過十萬一個月,搵得多咪又洗得多囉。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 小艾美 於 08-2-17 22:58 發表
當然唔係而家唔做,我都知而家唔做一定唔得...
諗住過幾年....生埋bb我怕冇錢要做野.
如果有埋b,唔使工人,要供樓8k,一個月2萬5人工得唔得呢....

小艾美: 2萬5梗係夠喇, 我老公搵1萬5千, 供樓 7千幾, 保險 1千幾, 有個仔4歲半, 剛剛好夠咯, .....

禁止訪問

大宅

原文章由 熱情火火 於 08-2-19 12:24 發表
我都曾經好似你咁諗, lazy唔想做, 有一日放大假, 我在家扮家庭主婦, 成日都著得求其, 妝都冇化, 4點鐘諗煮乜野dinner, 6點半煮好, 諗住平時c6呢個時間返, 點知果日佢OT, 咁就等la, 等到8點, 佢先返, 果刻覺得做家庭 ...

一模一樣!!!

放大假, 覺得自己好頹, 突然同c6距離大左

真係寧願返工好過....

洋房

依家 c6 月入7萬, 我4萬, 但係我都要做野
因為唔想同佢交侍我買咩d 用d 咩食左d咩 做facial !!!!:;pppp:

我要比家用我阿媽, 過時過節都要比ga~ 唔想x大手板問c6 攞錢!!

雖然我份工好悶, 不過我都會做落去!
依家無小朋友, 讀下書lor~ 無咁悶!

禁止訪問

別墅

好羨慕你哋呀, 你哋人工咁高咁有錢!!!

洋房

我地都無車, 唔想waste d 錢花費太多, 最多好lazy 時搭下taxi!(有小朋友可能會買la)

唔會食貴野~ 出街食得係五六十蚊一餐

男爵府

原文章由 TurnmeOn 於 08-2-19 15:25 發表
我地都無車, 唔想waste d 錢花費太多, 最多好lazy 時搭下taxi!(有小朋友可能會買la)

唔會食貴野~ 出街食得係五六十蚊一餐

咁應該慳到唔少錢!

大宅

原文章由 minipooh 於 08-2-19 15:19 發表
好羨慕你哋呀, 你哋人工咁高咁有錢!!!

me too~
睇完後覺得自己好無用.搵得少!

大宅

樓主妳咁高人工.唔駛愁錢而生活先係最開心! 要養人仔妳同c6呢個人工先夠架~

另外我講下我 : 我搵得少.但我一定要做.要養人仔麻.
我都好想睇住仔仔成長.但係我老公叫我唔好做野.幫手睇住仔仔成長,但講明一個仙都唔比我,叫我自己搵份高薪既part-time搞掂.咁"荀"既野我接受唔到bor

我一定唔會唔做野.又無錢,又會脫節.比c6睇小,c6又唔會比零用我,所以我要不停咁儲起d私己.我無樓主及咁多位姊妹咁好彩.搵得咁多.c6仲要加了人工都話唔比我知.好正常我都唔會比佢知我出bonus,你做初一,我做十五 男人信唔過!

[ 本文章最後由 kantanjin 於 08-2-19 16:39 編輯 ]

公爵府

畀面勳章

個個都搵咁多
[img][/img]

男爵府

原來bk有好多令媽同令太都好有$$$

首頁
12345...6

尾頁

跳至