跳至

首頁

尾頁

男爵府

卓卓mami,
唔洗客氣啦!!你個仔有無成日唱住果首表演歌呀?我個女成日唱住呀!!我成日聽到佢唱'a-le-lu-ah....', 好攪笑!!!
禁快又一年!都有D唔捨得間學校!

聽日見啦!!

原文章由 Duckmum 於 08-7-4 13:01 發表
泳喬媽, 我係卓卓媽, 我昨晚先發現阿仔書包有相卡係喬喬送的, 謝謝你呀.

明天結業禮見啦

男爵府

Hi Shany,
原來你個女無讀拿?好耐無見,所以都唔知道。
好彩我個女又ok....touchwood!! 無咩病痛!!
其實真係要D家長自律D, 小朋友病就唔好返學,如果唔係就真係麻煩!!一個傳一個!

原文章由 shany 於 08-7-4 12:53 發表
hi~梗記得~不過我12月就冇讀啦,因為我轉咗am class之後,有個同學仔長期病(勁多痰,有咳&有鼻涕)佢冇睇醫生,仲日日返學,我怕咗佢,因我個女都俾佢野到幾次,返一兩日就病幾日,所以索性退學唔返囉!!
...

大宅

hi muichujamie

我囡囡都係 將會讀創價... 上午班, 你呢 ?

原文章由muichujamie 於 08-6-27 12:27 發表
好啦!!Congratulations!
仲記唔記得我呀?你地17號會唔會去冒險樂園呀?
我個女將會讀創價呀!

大宅

hello jannyw

我囡囡都係 將會讀創價... 上午班....   eee.. 唔知會唔會同班呢 ?

原文章由 於 08-7-3 23:56 發表
我仔仔讀 創價 am

[ 本文章最後由 AnitaHo 於 08-7-5 11:33 編輯 ]

男爵府

我個女係p.m. class

原文章由 AnitaHo 於 08-7-5 11:29 發表
hi muichujamie

我囡囡都係 將會讀創價... 上午班, 你呢 ?

洋房

我個讀朗思國際幼稚園,上年讀幼兒班,今年上k1......

大宅

.............

ccmching,

係呀, 好方便呀! 尋日做左校服.

亞女派左你媽媽上次大"彈"個間.... 但我地都係想一試... 嘻嘻! 亞女全班16個女仔有6個會入呢一間, 我諗都係一個紀錄.

亞女幼稚園結業, 請看這裡. www.stsalumni.com

你幾時翻黎呀? 我搵工呀, 有無介紹呀?

原文章由 ccmching 於 08-6-21 05:06 發表
咿! 好方便接送嗟

[ 本文章最後由 nicolemummy 於 08-7-15 06:43 編輯 ]
津小生及非牟利幼稚園園生的窮媽媽! ;)

大宅

咿! 我都唔記得我媽媽有大彈過邊間學校呀不過nicole好醒目,入邊間學校都係會好掂o既

您女幼稚園結業相=》超多人呀! 睇唔到nicole喔!

講起影相就激c人,之前講過厘到UK影相好多禁忌,唔可以隨意影,學校亦因此唔係好願意搞大型拍照,真係要影的話就要攞到所有小朋友家長同意書先至可以安排。 我剛剛才反映比學校nursery manager,話如果有一張同學大合照,好過我乜都無齋講希仔向厘邊讀過o羊書、d同學係點樣、諸如此類。。。,第時返香港申請入學我唸方便d嘛! E+除了學費單,乜都無

原文章由 nicolemummy 於 08-7-15 06:37 發表
ccmching,

係呀, 好方便呀! 尋日做左校服.

亞女派左你媽媽上次大"彈"個間.... 但我地都係想一試... 嘻嘻! 亞女全班16個女仔有6個會入呢一間, 我諗都係一個紀錄.

亞女幼稚園結業, 請看這裡. www.stsalumni.com

...

大宅

是教堂斜對面個間修院學校 ;)

亞女係結業相裡面厘埋左. 你點這相最右手邊就圈左佢出黎.

咁你係唔係識個位校長?

另外, 你個邊咩都無. 係架. 我個陣嚮加拿大畀亞女讀暑期班, 又係咩都無. 所以我留住d學費收據..... 不過, 都無用過佢地...

原文章由 ccmching 於 08-7-16 18:28 發表
咿! 我都唔記得我媽媽有大彈過邊間學校呀不過nicole好醒目,入邊間學校都係會好掂o既

您女幼稚園結業相=》超多人呀! 睇唔到nicole喔!

講起影相就激c人,之前講過厘到UK影相好多禁忌,唔可以隨意影,學校亦因此 ...

[ 本文章最後由 nicolemummy 於 08-7-17 22:46 編輯 ]

大宅

哦! o禁您咪聽我媽咯! 佢講緊好大可能是幾十年前她對于間學校的印象:;pppp: 好多野都變嗮
相最右手邊=》等我再睇睇先
識個位校長 我唔識喔

原文章由 nicolemummy 於 08-7-16 19:11 發表
是教堂斜對面個間修院學校 ;)

亞女係結業相裡面厘埋左. 你點這相最右手邊就圈左佢出黎.

http://lh3.ggpht.com/nicolemummy/SH9aIZcObJI/AAAAAAAAC8o/tl-ipMDgmjA/hiding2.jpg?imgmax=912

咁你係唔係識個位校長?
...

大宅

.

你不是KINDER師姐嗎?

亞仔pre-nursery完結了. 你之前問過我d書本. 你要唔要呀? 好可愛的. 你會唔會返黎讀kinder? 還是小學才回來?

原文章由 ccmching 於 08-7-19 22:29 發表
哦! o禁您咪聽我媽咯! 佢講緊好大可能是幾十年前她對于間學校的印象:;pppp: 好多野都變嗮
相最右手邊=》等我再睇睇先
識個位校長 我唔識喔

...

[ 本文章最後由 nicolemummy 於 08-7-21 20:45 編輯 ]

別墅

上星期五收到民生書院通知,收咗謙謙,九月份謙謙會轉去民生書院幼稚園讀了。
「你若聽從耶和華─你神的誡命,就是我今日所吩咐你的,謹守遵行,不偏左右,也不隨從事奉別神,耶和華就必使你作首不作尾,但居上不居下。 」(申命記28:13-14)

男爵府

大廚勳章

我因為要搬去東涌, 所以要迫住要同阿仔轉校, 現在仲未搵到, 因為我想同阿仔讀返幼兒園.

別墅

阿仔會讀黃埔譚歐陽少芳紀念幼稚園am班
:-D 8-) :-? :-P :-P

大宅

仲未知,答唔到您

原文章由 nicolemummy 於 08-7-21 20:20 發表
你不是KINDER師姐嗎?

亞仔pre-nursery完結了. 你之前問過我d書本. 你要唔要呀? 好可愛的. 你會唔會返黎讀kinder? 還是小學才回來?

首頁

尾頁

跳至