想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 starlight123 的帖子

咁你又可以放心,寶醫師啲國語講得都好標準,好易聽,而且佢哋打針食藥都會有張清單,你跟住做一定唔會有錯,再唔係咪用寫囉,一定溝通到。

大宅

pochaccoboy 發表於 15-7-9 08:49
我醫生話休息兩日就可以,我係吉隆坡做
好少聽BK JM係吉隆坡做ivf,可唔可以講多d資料聽下~
例如你係吉隆坡做ivf用左幾錢?你係邊度搵到吉隆坡ivf資料?飛過去要留幾多日?

別墅

引用:Quote:pochaccoboy+發表於+15-7-9+08:49+我

原帖由 mgitemj 於 15-07-17 發表
好少聽BK JM係吉隆坡做ivf,可唔可以講多d資料聽下~
例如你係吉隆坡做ivf用左幾錢?你係邊度搵到吉隆坡ivf ...
因為我老公係吉隆坡人,果邊有屋。我做嘅時候整個 IVF 馬幣一萬三,宜家一萬五。𣿬率約乘 2.05-2.5, 宜家𣾀率抵。
做 IVF 前檢血檢丁丁另計,做ICSI 加RM500, 比香港一定平,台灣就唔知。
佢有個婦科中醫 partner, 放胎前後可針灸,個人覺得有幫助,吉隆坡機票和住都應該唔貴。我好幸運,做了一次 IVF, 抽了十三粒,十粒受精,第一放了兩粒Day3Embryo,成功一粒,第二次醫生拎左3-4粒比佢大到DAY5, 剛放了一粒DAY5 Embryo 暫時,食緊中西藥安胎,下星期產檢

複式洋房

回覆:wai829 的帖子

你可以試下艾炙,我第4次移植才成功。

複式洋房

回覆:pochaccoboy 的帖子

恭喜!\'快做Jm!
可提供針灸資料嗎?
另外,你提及的dupston係咩尼架?有咩作用?

複式洋房

回覆:pochaccoboy 的帖子

快D分享bingo心得?

複式洋房

pochaccoboy 發表於 15-7-10 10:46
我 29/6 放 Day 5 雪胎,今日 due day, 應該 bingo 。我就分享下我兩胎的經過。我放胎前有 keep 針灸,放果 ...

可否pm你係邊度針灸呀?thanks!

複式洋房

Jennifercheung 發表於 15-7-9 10:55
試下浸腳同放胎後即日食菠蘿酵素

唔知菠蘿酵素係咪即係菠蘿酶?
我睇中醫話菠蘿酶喺去瘀血嫁喎!我黎經佢就會開俾我食,佢本身喺大陸做婦科西醫既。

男爵府

hoshine 發表於 16-5-30 19:14
唔知菠蘿酵素係咪即係菠蘿酶?
我睇中醫話菠蘿酶喺去瘀血嫁喎!我黎經佢就會開俾我食,佢本身喺大陸做婦科 ...

係,亦有治療輕度免疫力問題,多次不著床可考慮試下,國外醫生都有機會開架,當然你有擔心就先問下醫生

別墅

回覆:ivf失敗了,想兩個月後再放胎,應該睇中醫調理下嗎?

我也想去台灣ivf?請問是否去抽卵時越多越好?抽到的卵如果受精到,有多的可以雪住,留待下次不成功可以有胚胎下?咁放胚胎是幾時返台灣?因為要返工,不知道流程點,請指教

首頁

尾頁

跳至