想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:紫河車唔臭既,醫師會問你要邊隻,貴既唔苦

原帖由 bibilan 於 15-06-01 發表
紫河車唔臭既,醫師會問你要邊隻,貴既唔苦都唔臭,係平時開既藥先難飲過有紫河車既

...
我已經係貴個隻wo😢

大宅

虎到金來勳章

回覆:rodona333 的帖子

我既唔臭,味道接受到

大宅

引用:我既唔臭,味道接受到

我既唔臭,味道接受到
咁你都好,希望大家快D成功,可以不用飲啦!

大宅

虎到金來勳章

係吖,大家一齊努力

男爵府

回覆:沈醫師中藥難飲到嘔吐,有咩方法可以堅持

你要同醫生講,我上次完全飲完好辛苦,佢叫我加幾片薑就好好,你打去問醫生啦。

別墅

引用:我都試過飲完真係想嘔,又嘔唔出,果種先辛

我都試過飲完真係想嘔,又嘔唔出,果種先辛苦,後來我復診同距講,就幫我減藥分量,今日去完睇沈醫師,距話 ...
我剩係知道依一個星期好容易熱,同埋我上星期睇果時咁岩果日溫度升左叫我做功課,但我明明上個月尾先黎m點會依個月尾排卵,但醫師話照交功課先,叫我keep住個溫度,早幾日無啦啦有一下升得好高,之後又回復返少少高溫狀態,都唔知想點

大宅

一樣經歷,我飲好多中藥,都算飲得苦。但飲沈醫師既藥,真系飲到作嘔反胃。最後只做針灸,不食藥,因為真系頂唔順。

禁止訪問

引用:一樣經歷,我飲好多中藥,都算飲得苦。但飲

大宅

虎到金來勳章

你地而家睇沈醫師會唔會好快吖?我覺得自己入去無5分鐘,好快,都好想醫師同我講多d野

大宅

引用:你要同醫生講,我上次完全飲完好辛苦,佢叫

原帖由 Lavenda-S 於 15-06-01 發表
你要同醫生講,我上次完全飲完好辛苦,佢叫我加幾片薑就好好,你打去問醫生啦。

...
我會講下,唔係好難堅持落去!

大宅

引用:Quote:原帖由 bibilan 於 15-06-01 發表我

原帖由 eggfaika 於 15-06-01 發表
我剩係知道依一個星期好容易熱,同埋我上星期睇果時咁岩果日溫度升左叫我做功課,但我明明上個月尾先黎m點 ...
你升温都好呀,子宮不會再寒,keep住,加油!

我反而降左温呀😢惨,飲左藥我仲好似亂左,同你一樣,不知有排無排,好怪,但我照跟沈ec話去做先,要睇便要信!

大宅

引用:一樣經歷,我飲好多中藥,都算飲得苦。但飲

原帖由 Aprilbaby 於 15-06-02 發表
一樣經歷,我飲好多中藥,都算飲得苦。但飲沈醫師既藥,真系飲到作嘔反胃。最後只做針灸,不食藥,因為真系 ...
係啦,好彩嘔得出,唔係仲辛苦……你只係針keep左幾耐呀,其實針我都有D怕咖,但為生B無計😵

大宅

引用:你地而家睇沈醫師會唔會好快吖?我覺得自己

原帖由 bibilan 於 15-06-02 發表
你地而家睇沈醫師會唔會好快吖?我覺得自己入去無5分鐘,好快,都好想醫師同我講多d野

...
我都覺得係好快睇完,但我又無咩問題去問她,她叫做咩便做。

你想耐D之要想下有咩問先,你睇左幾耐?

大宅

虎到金來勳章

我記得係三月份開始睇,不過唔係個個星期都去,有時候會停下,尋日俾距話來,叫我堅持去睇距,你估我唔想咩,有時候真係唔得閒,有時候想停下,因為d藥真係超難飲

別墅

引用:你地而家睇沈醫師會唔會好快吖?我覺得自己

...
我都係五分鐘都無就睇完,但佢又無同我講要戒乜,所以我黎緊會問佢,睇佢快,但執藥超耐

大宅

引用:我記得係三月份開始睇,不過唔係個個星期都

我記得係三月份開始睇,不過唔係個個星期都去,有時候會停下,尋日俾距話來,叫我堅持去睇距,你估我唔想咩 ...
你盡量堅持下,不要浪費D藥力,D藥咁難飲,希望快D齊齊過板啦,我4月中至睇,每星期去一次,D藥真係每月幾千,有排計……

大宅

引用:Quote:原帖由 bibilan 於 15-06-02 發表你

原帖由 eggfaika 於 15-06-02 發表
我都係五分鐘都無就睇完,但佢又無同我講要戒乜,所以我黎緊會問佢,睇佢快,但執藥超耐

...
係wo,無叫戎口,又無叫食咩,我問可否飲雞精滴個D,她話:我未知你情況(當時衫診),你飲完無咩問題便ok😵

大宅

虎到金來勳章

回覆:eggfaika 的帖子

距有叫我唔好飲咖啡,奶茶,同食凍野,就咁多

大宅

虎到金來勳章

我就係想調理好身體,到時做ivf身體好會好d,暫時都會跟住距來做,希望可以自然受孕

別墅

引用:Quote:原帖由+eggfaika+於+15-06-01+發表我

原帖由 rodona333 於 15-06-02 發表
你升温都好呀,子宮不會再寒,keep住,加油!

我反而降左温呀😢惨,飲左藥我仲好似亂左,同你一樣 ...
其實我睇佢先開始量體溫,所以我唔知自己食左藥體溫高左定係就黎黎m

首頁

尾頁

跳至