想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:waiyi_wwy 的帖子

我都覺得好虐待,由其係身邊有人有左,對我嚟講,直頭係想死

別墅

回覆:Caleung 的帖子

我既心情係同你一樣,準備10做ivf但都放鬆唔到,我覺得真係好難

男爵府

引用:你講得好好,好羨慕你諗通左,我現在都不斷

原帖由 VyuyuV 於 15-06-26 發表
你講得好好,好羨慕你諗通左,我現在都不斷同自己講放鬆唔好諗咁多,珍惜眼前人!

...
係呀~根本bingo就好似抽獎咁 邊有得控制 我地嘅身體 排卵快慢 啲精游入去嘅快慢 我們全部控制唔到 如果用紅d 排卵棒 排卵藥等等 係有用嘅 我地一早生2件啦 我地個個都識深粗嗰幾日dodo 個個都識 點解有啲人中 有啲人點都唔中 一切都係天意黎㗎 她們以為自己check到晒 捉到晒時間dodo而bingo 其實係個天要比佢地bingo
坦白講 如果天意係要一個人無bb 做ivf都唔會中…
BB真係無得強求 唔無發晒癲左check右check就會比我們 人嘅能力有限 我們只能保養好身體 放鬆心情 好好生活 等待上天安排
好開心 妳都同樣想通咗 我們都好快會中!

大宅

回覆 Nicky1129 的帖子

係呀~~~我都好同意你既講法,我呢排夠以為自己有機,呢個星期我已check左2次都唔得,但又未到due day wor~~~,我尋日check左第2次,之後就諗2次都無咁即係無,之後成個人都好似鬆哂咁,仲叫M小姐快D黎唔使等我心思思,今日我先feel到個胸谷谷地,但我覺得似M小姐就到

大宅

回覆:成日話放鬆唔好諗!!!

完全中哂

大宅

回覆:成日話放鬆唔好諗!!!

我都結左婚2年半,都未有,遲過我結婚既都有左仲生埋,都無辦法,我都慣左……
我睇中醫又試過、身體又check左,只欠輸卵管未check……工作很忙壓力大,成日放工趕去睇中醫好辛苦,又要俾錢喎,想做運動但工作太忙很累,曾經好努力做又令到自己好辛苦……紅D用過、體溫check過都係咁……每日11:00訓,唔煙唔酒,凍野已經無食好耐………
我都諗,咁辛苦為咩,而家我已無量體溫、無睇中醫,我同c6只吃supplements…紅D間中先check下……
我而家都學緊放鬆,再無就黎緊去睇西醫再check下……

別墅

回覆:Nicky1129 的帖子

你講得好啱!我由備孕買紅綠d,上網摷資料,由什麼都唔識,到宜家什麼體溫變化,排卵期徵狀和荷爾蒙的關係,甚至摸子宮頸預計排卵期都有所認識了。。。try左3個cycle 中左有說不出的開心,每天check 紅綠d,上網摷料。。。可是9week 小X。

真係唔到你唔信緣份,距係想穩你做媽媽嘅,什麼都唔做都會跟住你的。又或者上天都認為我們過嘅二人世界太少吧。

依家想通左,知道緊張都無用。不如活在當下,難得兩人過些自由自在的二人世界,sweet sweet, 為什麼急不及待要生個出黎,到時有排忙。就會後悔點解唔過耐啲二人世界。有幾個有細路嘅朋友都係咁同我講。

有就固然開心,未有都不用沮喪,好好enjoy 二人世界吧。

別墅

回覆:LittleMP3 的帖子

唉…你做既野全部同我一樣,我都已經唔知再有咩可以做,

別墅

回覆:LittleMP3 的帖子

希望大家唔好諗太多一齊bingo,我已收拾心情等做ivf你都要加油

男爵府

回覆:ev2014 的帖子

Very true

別墅

我係2年內有3次,但次小3次,每次都期待有,但知道有就擔心起上黎,擔心見啡見血,到我慢慢冷靜起來就又小x 了。身邊嘅人、醫生問我係咪好緊張,要放鬆啲...唉..真係放鬆唔到,每次FEEL都下面、濕、有嘢流出都立刻去廁所睇睇先安落...真係人都癲。眼見身邊朋友同事,一個個報喜,我就入院攪呢樣, CHECK嗰樣...人地陀住個月又搬屋又夜瞓都無事,又無不適請病假,但我一有就要請病假,最少一星期,請完假後生得出都唔怕請,慘在又唔係保到胎生得出,我都真係好唔好意思同同事上司講我又小產要入院請假,幸好我啲同事上司都好好,但我都真係覺得好唔好意思。

首頁

尾頁

跳至