懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:tultul1 的帖子

成個月

複式洋房

回覆:有冇jm流血但bb最後仍ok

11 wk出過一次血,bb出世已五個月大

男爵府

我由5w一直流鮮血水到而家6w幾,流左個幾星期,請假瞓左1星期,瞓住和塞左安胎藥都流,仲有m痛feel, 醫院和私家醫生都照過,因個胎太細未確定生定死,要7w4先可以覆診,今日6w4我想去醫院照多一次然後返工,我覺得好辛苦,又作嘔又肚痛又流血唔停,工又返唔到驚之後被炒,大仔又抱唔到,覺得好難過

大宅

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章

我9w時流了ㄧ星期,BB已出生,3個月大了,唔好咁擔心

大宅

我由第2個月開始流,初頭都打定輸數,最终都埃到37週出世,最緊要瞓多啲,我個醫生叫我唔好行咁多,好在我幫屋企打工,可以係屋企成日瞓。

大宅

引用:我由第2個月開始流,初頭都打定輸數,最终

原帖由 karensee 於 15-07-13 發表
我由第2個月開始流,初頭都打定輸數,最终都埃到37週出世,最緊要瞓多啲,我個醫生叫我唔好行咁多,好在我 ...
你流了多久?仍然返工嗎?

男爵府

我岩岩照到閃閃了,流鮮血由4w幾流到而家6w4,唔知幾時先流完

大宅

引用:我9w時流了ㄧ星期,BB已出生,3個月大了,

原帖由 sammichang 於 15-07-13 發表
我9w時流了ㄧ星期,BB已出生,3個月大了,唔好咁擔心
謝謝妳啊!希望我都能像你一樣無事

大宅

引用:我岩岩照到閃閃了,流鮮血由4w幾流到而家6w

原帖由 wanmm323 於 15-07-13 發表
我岩岩照到閃閃了,流鮮血由4w幾流到而家6w4,唔知幾時先流完
吓兩星期了?咁醫生點講?

大宅

引用:11+wk出過一次血,bb出世已五個月大

原帖由 Applechow88 於 15-07-13 發表
11 wk出過一次血,bb出世已五個月大
流了大約多久呢?

別墅

我上一胎由6w開始流流到三四個月,第一月胎好驚請咗個幾月喺屋企抖,個女好健康咁出世依家兩嵗幾依家第二胎又係咁流我由得佢繼續番工做嘢跑跑踢踢,下星期都出世啦

大宅

我5週流到10週幾。不過現在14週only. 樓主不用太擔心^^ 其實醫生講得好岩,有流血/無流血可以有事/無事,正如我姐姐第一胎大流血,bb 好健康。第二胎一路無流,諗住ok 但下次覆診突然胎停止發育無心跳。而最影響bb 反而係孕婦既情緒,所以放鬆,唔好做粗重野,要做既就做晒,然後上天會安排的,加油

男爵府

引用:Quote:原帖由 wanmm323 於 15-07-13 發表我

原帖由 tultul1 於 15-07-13 發表
吓兩星期了?咁醫生點講?
醫生話下星期返去醫院再照

大宅

引用:我上一胎由6w開始流流到三四個月,第一月胎

原帖由 cystal0122 於 15-07-13 發表
我上一胎由6w開始流流到三四個月,第一月胎好驚請咗個幾月喺屋企抖,個女好健康咁出世依家兩嵗幾依 ...
你好樂觀啊!但流血係冇原因?

大宅

引用:我5週流到10週幾。不過現在14週only.+樓主

原帖由 minicc 於 15-07-13 發表
我5週流到10週幾。不過現在14週only. 樓主不用太擔心^^ 其實醫生講得好岩,有流血/無流血可以有事/無事,正 ...
謝謝妳!真的好堅強!希望這只是考驗,bb最終仍能健康成長

男爵府

引用:我上一胎由6w開始流流到三四個月,第一月胎

原帖由 cystal0122 於 15-07-13 發表
我上一胎由6w開始流流到三四個月,第一月胎好驚請咗個幾月喺屋企抖,個女好健康咁出世依家兩嵗幾依 ...
你好叻,我都諗住聽日返工了

男爵府

引用:Quote:原帖由 cystal0122 於 15-07-13 發表

原帖由 tultul1 於 15-07-13 發表
你好樂觀啊!但流血係冇原因?
我4w幾係私家度照話係胎盤出血,積左一大舊血塊係胎旁邊,流左差唔多2個星期血,今日照話唔見左果舊積血,但肚入面仲有血水

男爵府

我之前陀第一胎果陣,知道有佐冇几耐就開始流啡,斷斷續續咁樣流,當時就入佐院住院,每日都要打針食藥,除非上洗手間同沖涼之外真係一步都唔敢落床,好彩後來D血收佐,到后期都冇咩嘢,BB平安健康出世,希望你哋母子平安喇。

翡翠宮

如果係咁最好臥床休息咼,最好搵個中醫安胎喇

大宅

引用:我之前陀第一胎果陣,知道有佐冇几耐就開始

原帖由 劉芬尼 於 15-07-13 發表
我之前陀第一胎果陣,知道有佐冇几耐就開始流啡,斷斷續續咁樣流,當時就入佐院住院,每日都要打針食藥,除 ...
那時你流了多久的血啊?

首頁

尾頁

跳至