懷孕前後

跳至

首頁
12345...17

尾頁

男爵府

知唔知可配CHU CHU樽嗎?

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

配chuchu樽是否都要用闊轉窄嘅環?
用28mm or 24mm parts 呢?

複式洋房

引用:知唔知可配CHU+CHU樽嗎?

原帖由 Love_JVs 於 15-08-12 發表
知唔知可配CHU CHU樽嗎?
我未試過呀,不過見到其他post話可以

複式洋房

引用:配chuchu樽是否都要用闊轉窄嘅環?用28mm+or

原帖由 bonnieluk2011 於 15-08-12 發表
配chuchu樽是否都要用闊轉窄嘅環?
用28mm or 24mm parts 呢?
我呢個係28mm喇叭呀,如果配窄樽就要個接環,不過唔肯定chu chu啱唔啱用

大宅

想請教下我在 taobao 見到優合單pump起瑪有兩款, ~99 同 ~180蚊

其實有無話邊款好d? 定一定是 99 呢款先好用? 99呢款我見是 pink colour, 是否只是 colour 唔同 ?

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆:優合單變雙配spectra parts+TT奶樽/窄口nuk奶樽/pigeon儲奶樽

有冇link可以share?

大宅

回覆:優合單變雙配spectra parts+TT奶樽-窄口nuk奶樽-pigeon儲奶樽

感謝分享

複式洋房

引用:想請教下我在+taobao+見到優合單pump起瑪有

原帖由 gingerrice 於 15-08-13 發表
想請教下我在 taobao 見到優合單pump起瑪有兩款, ~99 同 ~180蚊

其實有無話邊款好d? 定一定是 99 呢款先 ...
單泵都有分幾款㗎,有啲有mon顯示operation,有啲有鋰電池可以叉電,有啲有多幾個力度可以選擇,你按自己需要揀就ok了。e.g.我係ftm,預計大部分時間都喺屋企泵,所以冇揀可以叉電嘅,另外又想有個mon睇住進度同時間,所以最後揀咗呢款

複式洋房

引用:有冇link可以share? +

原帖由 mandy512 於 15-08-13 發表
有冇link可以share?
你指淘寶link嘛?
我買嘅係呢個
全国包邮升级款原生液晶电动吸奶器正品按摩挤奶器产妇自动吸奶器 http://a.m.tmall.com/i41506449332.htm?ut_sk=1.UrpcNsHsVMMDAPHrGtYQArDF_12500477_1439482848.Copy.detail
開頭一search好似好花多眼亂,其實來來去去都係嗰幾款,你可以揀啱邊款啱自己先,再認住佢個樣去唔同鋪比較價錢

別墅

引用:Quote:原帖由 princess1009 於 15-08-11 發

原帖由 Cerisemama 於 15-08-11 發表
我睇佢淘寶裡面啲圖,都係得一接口位駁落個泵機,所以如果係好似我咁買兩set spectra parts的話就一係要個y ...
唔好意思,打錯,係想問點解買雙泵嘅機,就要用返原裝優合嘅膠喉,係咪雙泵就唔可以配返香港買嘅喉?

複式洋房

princess1009 發表於 15-8-14 06:45
唔好意思,打錯,係想問點解買雙泵嘅機,就要用返原裝優合嘅膠喉,係咪雙泵就唔可以配返香港買嘅喉?

...
哦,我明你問咩喇我呢個係單泵咋,不過喺其他group見過雙泵都配到spectra或者medela freestyle嘅喉,佢地話單泵雙泵部機個駁喉位都一樣

大宅

引用:如果單揼變雙揼會不會唔夠力?我考慮緊買單

原帖由 yenn.LY 於 15-08-11 發表
如果單揼變雙揼會不會唔夠力?我考慮緊買單定雙
部機好夠力,單變雙後我用lv5已夠 (may lv10),仲好力過medela swing maxi

大宅

引用:Quote:原帖由+gingerrice+於+15-08-13+發表

原帖由 Cerisemama 於 15-08-14 發表
單泵都有分幾款㗎,有啲有mon顯示operation,有啲有鋰電池可以叉電,有啲有多幾個力度可以選擇,你按自己需 ...
呢隻可以充電㗎

大宅

回覆 Cerisemama 的帖子

唔好意思..
想請問一下...如果買優合單泵唔係應該有所有parts包埋咩?
請問點解要自己再買其他牌子parts?
其實我黎梗第2胎..但第1胎冇餵人奶..所以真係對泵奶冇認識..
請指教...

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Cerisemama+於+15-08-14+發表

原帖由 森蝶 於 15-08-14 發表
呢隻可以充電㗎
我呢隻平¥30,冇得叉電啊,另一款¥158有鋰電嘅先叉到啊

複式洋房

引用:回覆+Cerisemama+的帖子唔好意思..想請問一

原帖由 emilytam826 於 15-08-14 發表

唔好意思..
佢原裝買返嚟有齊哂d parts㗎,不過好多媽媽都信唔過大陸嘅膠,所以會換外國牌子嘅parts囉

複式洋房

回覆:優合單變雙配spectra parts+TT奶樽/窄口nuk奶樽/pigeon儲奶樽

我都想知用唔用到落chuchu奶樽,定另外買儲奶瓶

大宅

Thanks for sharing !!

大宅

引用:Quote:原帖由+森蝶+於+15-08-14+發表呢隻可

原帖由 Cerisemama 於 15-08-14 發表
我呢隻平¥30,冇得叉電啊,另一款¥158有鋰電嘅先叉到啊
原來係咁

大宅

唔該哂你呀..我係fb見到個優合奶泵group..終於明白係講梗咩啦..
但想問多句...用奶泵如果想泵定..係咪一定要泵係儲奶瓶???
如果唔係即刻飲..係咪唔可以泵落奶樽..然後雪住佢先???

首頁
12345...17

尾頁

跳至