懷孕前後

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

4月元朗媽媽報到,恭喜各位準媽媽
我都係尋日先攞到醫生紙,預計4月中左右
第一胎,好多野都唔識,麻煩各JM幫手,亦希望大家都陀得順利

我決定係順產,因為話會對BB心肺功能好D,產後復完都會快D,所以決定忍痛 不過我父母住柴灣,所以會揀東區醫院,好似話東區都OK。

我見好多JM都提及馮澍明醫生,唔知同佐敦個個係咪同一人呢? 因為我睇開既中西醫醫生(FOR 調理身體)佢都介紹左個婦科醫生俾我又係叫馮澍明,不過係佐敦

我一路都只係食開葉酸,仲有咩要補充KA?
THX 各位JM

大宅

回覆:2016年4月元朗準媽媽

大家好、我係2月媽媽。
尋日我都去左元朗馮樹明到睇,不過大廈架lift壞左,我困左lift。走個陣要行20層落樓。尋日有人講部lift成日都壞,搞到我都唔敢再搭....

QE 唔一定有結構,我就無,要出去照。

大宅

畀面勳章

回覆 ivymark 的帖子

恭喜恭喜!

估唔到有咁多個4月元朗媽媽,但站時得我一個諗住係屯門醫院生

順產好處好似多過開刀好多咁喎!我仲1516中...

馮澍明有係佐敦應診,應該係同一個人。

大宅

畀面勳章

回覆 kim1204 的帖子

你好!

請問馮樹明產檢收幾錢?

我以day1離M計今日5W,應該幾時約馮醫生照好呢?BOOK星期六係唔係會好FULL??

別墅

我係16年2月媽媽 我諗住去屯門生咋

複式洋房

ching735 發表於 15-8-18 13:51
回覆 hangszebb 的帖子

我見好多人都話Dr Ho唔好~

我而家7 wks 3 day, 我睇Dr. Ho, 照閃閃, 幾好wor!! ,開頭肚超照唔到, 陰超先照到閃閃,講解詳細 ga bor

大宅

引用:回覆+kim1204+的帖子你好!請問馮樹明產檢

原帖由 ching735 於 15-08-18 發表
回覆 kim1204 的帖子

你好!
星期六應該比較難book,佢唔係成日係元朗,所以要book定。如果無痛無異常,7w去照都ok...
$680一次

別墅

Hello, 元朗4月(未知邊日)媽媽報到, 今日 岩岩us照到胎囊但未有閃閃。
我應該會在pwh生因為娘家起沙田, 我想問健康院可唔可以揀返元朗區架?

大宅

畀面勳章

回覆 rebeclau2003 的帖子

近年朋友生都話屯門醫院好ok,唔會好似以前咁,所以我都考慮中...

但我又怕痛又怕冇力生

大宅

畀面勳章

cathy0202 發表於 15-8-18 16:23
我而家7 wks 3 day, 我睇Dr. Ho, 照閃閃, 幾好wor!! ,開頭肚超照唔到, 陰超先照到閃閃,講解詳細 ga ...
其實肚超同陰超有乜分別?咁佢最後照咗兩樣會唔會貴d?

大宅

畀面勳章

kim1204 發表於 15-8-18 16:40
星期六應該比較難book,佢唔係成日係元朗,所以要book定。如果無痛無異常,7w去照都ok...
$680一次

...
咁我都一陣打去book定月尾星期六去照先得

大宅

畀面勳章

yslpnh 發表於 15-8-18 16:40
Hello, 元朗4月(未知邊日)媽媽報到, 今日 岩岩us照到胎囊但未有閃閃。
我應該會在pwh生因為娘家起沙田, ...
恭喜恭喜!

期實我都未確定幾時預產,站時用下面呢個網站計算

http://huaiyunjisuanqi.51240.com/?riqi=2015-7-13

你今日去攞醫生証明信+照胎囊?

咁係唔係已經可以照到,肯定唔係宮外孕?

大宅

cathy0202 發表於 15-8-18 16:23
我而家7 wks 3 day, 我睇Dr. Ho, 照閃閃, 幾好wor!! ,開頭肚超照唔到, 陰超先照到閃閃,講解詳細 ga ...
其實我第一次去睇佢都好好架...
可能我CASE麻煩
佢怕答錯我, 所以唔答啦

別墅

引用:Quote:yslpnh 發表於 15-8-18 16:40 Hello,

原帖由 ching735 於 15-08-18 發表
恭喜恭喜!

期實我都未確定幾時預產,站時用下面呢個網站計算
係囉, 去照下係咪宮內, 佢話仲好細要過多個拎禮拜先有閃閃到時先出信比我排

複式洋房

ching735 發表於 15-8-18 16:09
回覆 ivymark 的帖子

恭喜恭喜!
多謝!其實如果可以開順產,最好都順la,你可以排左順產先,如果過多一排決定開刀先轉lor!
此終住北區又無咩選擇,我都係結婚後先至搬入元朗,聽人講話跨區登記醫院,我又唔識wo,甘可以揀既我梗係揀東區醫院la,一黎環境熟d,又近娘家,二黎感覺好似好d甘

我頭先都fax左資料去醫院登記,依家約左31/8做第一次檢查。希望一切順利

大宅

畀面勳章

yslpnh 發表於 15-8-18 16:59
係囉, 去照下係咪宮內, 佢話仲好細要過多個拎禮拜先有閃閃到時先出信比我排

...

我有朋友試過宮外孕,攪到我都好驚,想早d去照下~

你係睇私家醫生?幾錢?

大宅

畀面勳章

ivymark 發表於 15-8-18 17:06
多謝!其實如果可以開順產,最好都順la,你可以排左順產先,如果過多一排決定開刀先轉lor!
此終住北區又無咩 ...
有得揀當然揀東區啦!方便自己父母照顧自己,有d人生咗仲會返娘家坐月~

好似話只要你有住址証明住個區就可以報個區

誇區政府醫院我就唔會諗,私家開刀迫住遠就冇法,其實大方向都係政府順產,咁生完三餐媽咪都可以攞野食比我照顧我,咁會安心D...

複式洋房

ching735 發表於 15-8-18 16:47
其實肚超同陰超有乜分別?咁佢最後照咗兩樣會唔會貴d?

陰超係要喺陰道睇, 醫生喺裏面照超聲! 兩樣一齊做都係收$700, 其實因為我肚超睇唔到閃閃, 所以我選擇做陰超睇閃閃, 我諗之後用肚超就得

複式洋房

ching735 發表於 15-8-18 13:51
回覆 hangszebb 的帖子

我見好多人都話Dr Ho唔好~

你試睇吓Dr. Ho先la, 我覺得女醫生睇始終好d

大宅

畀面勳章

cathy0202 發表於 15-8-18 17:39
陰超係要喺陰道睇, 醫生喺裏面照超聲! 兩樣一齊做都係收$700, 其實因為我肚超睇唔到閃閃, 所以我選擇做 ...
都唔貴喎!買個安心都好,唔洗好似我而家咁心掛掛,等我都嗱嗱臨BOOK個醫生照下先...

首頁
12345...7

尾頁

跳至