2016年媽媽會

跳至

首頁
12345...25

尾頁

複式洋房

回覆:有明年四月bb出生的媽媽嗎?

4月b 7週時有心跳18*今個星期五再覆診到時9週,好緊張

複式洋房

引用:Quote:原帖由+CuteDonut+於+15-09-09+發表

原帖由 pigpig119 於 15-09-09 發表
我尋晚訓前作嘔得好勁,又嘔唔到,好辛苦
大家一齊努力加油!!!為左bb辛苦d都值得!😘😘😘

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 CuteDonut 的帖子

想問你搵邊個醫生做產檢呀??
我book左鄧悅翹9w, 第二次產檢

複式洋房

引用:4月b+7週時有心跳18*今個星期五再覆診到時9

原帖由 Kaynnick 於 15-09-09 發表
4月b 7週時有心跳18*今個星期五再覆診到時9週,好緊張
兩個禮拜會大左好多架!你7週時bb有幾長啊?我六週時0.26cm 而家八週就1.36cm喇!😊

大宅

Touchwood我仲未有要屙夜尿既習慣,依然可以一覺瞓到天光,不過未瞓得著就辛苦d,好似咩姿勢都唔舒服咁。

複式洋房

回覆:kath_v_v 的帖子

我都係第二次產檢,我搵尹鎮偉醫生。

大宅

回覆:CuteDonut 的帖子

我8週有1.53cm

複式洋房

引用:我8週有1.53cm +

原帖由 kitcw1010 於 15-09-09 發表
我8週有1.53cm
哈哈 長過我!☺️

大宅

我都係4月媽媽..宜家9w3 。。。成日想嘔又嘔唔到。。好多口水。。要成日吐T_T 食乜都冇胃口..每日為左諗3餐好煩惱,完全冇野想食

大宅

我想問一問大家既週數係唔係都係用對上一次M COME第一日黎計ga??

複式洋房

引用:我都係4月媽媽..宜家9w3+。。。成日想嘔又

原帖由 mrslau_kat 於 15-09-09 發表
我都係4月媽媽..宜家9w3 。。。成日想嘔又嘔唔到。。好多口水。。要成日吐T_T 食乜都冇胃口..每日為左諗3 ...
係啊 每日都要諗有乜我真係想食,但諗到後又覺得其實唔想食!我發覺食粥個人會舒服d 你可以試下 尤其是晚餐食左 會好訓d!

大宅

回覆:kath_v_v 的帖子

我如果用m期計今日係9w,但上次去照,醫生會睇個size俾個準確d既週數同預產期你,我就今日9w3,比用m期計大3日

複式洋房

引用:我想問一問大家既週數係唔係都係用對上一次

原帖由 kath_v_v 於 15-09-09 發表
我想問一問大家既週數係唔係都係用對上一次M COME第一日黎計ga??
係啊 不過實際上個胎會比呢個計法的週數細兩個禮拜左右 即係如果8週的話 個胎應該係6週大左右! 視乎你幾時排卵幾時受孕!

大宅

我反而係大左

複式洋房

引用:我反而係大左 +

原帖由 kitcw1010 於 15-09-09 發表
我反而係大左
你個bb好勁啊!!💪🏻

複式洋房

我要睇返先,印象中有1cm.可能記錯

大宅

回覆 kitcw1010 的帖子

我第一次照, 胎囊個size比起用m日子計細左1wk,要等第2次再照再確定

別墅

回覆:kitcw1010 的帖子

我8週4, 上星期睇咗第一次私家產檢, 聽咗心跳~要9月尾先睇第一次見助產士~隔咗成3個幾星期, 要唔要睇多一次先呢.....見助產士好似唔會照bb...

複式洋房

我係4月1日呀! 聽日去再照, 今個星期11wks. 上次照係7wks 有閃閃, 不過無話我知佢心跳幾多wor!
我由踏入7wks 開始無胃口, 呢個星期好d, 尋晚仲同同事食雞煲(走辣)。 不過就真係晚晚起身痾尿,訓得麻麻地。
我聽日plan 左會做埋nifty test. 因為唔太信政府既oscar test. 好似聽好多都唔準又要再驗。
大家加油呀!

大宅

回覆:jessybb 的帖子

見助產士係唔會照架,如果响公立醫院,唔係次次產檢都有得照,第一次照應該係做唐氏

首頁
12345...25

尾頁

跳至