婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:GOGOASIA 發表於 15-10-1 16:04 你識

原帖由 小丸子v 於 15-10-01 發表
自己個仔,带埋大肚老婆返黎住,老婆言返工,又吾比家用自己,但就個個月比外父外母家用,自問邊個奶奶接受到?!

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:ac321 的帖子

自己個仔,带埋大肚老婆返黎住,老婆吾返工,兩個又吾比家用自己,但自己個仔就個個月比外父外母家用,自問邊個奶奶接受到?!

大宅

畀面勳章

Matthew301 發表於 15-10-1 16:12
你18,你99梗係唔鐘意,覺得你太細,乜都唔識,好話唔好聽,99覺得你自己都未顧得掂,仲要照顧bb,照顧老公 ...
我反吾反工都吾關佢事啦 ;(

吾識我可以學:(但我覺得做人吾好做得甘過分好wo...

係屋企個陣佢基本當我係姐姐甘用...叫我幫佢做野係<你同我做___呀>吾係幫...我覺得似呀4多d

大宅

畀面勳章

M.A.C 發表於 15-10-1 16:14
樓主你18歲就奉子成婚,除左怕你年紀太細無自己照顧獨立能力外,亦怕你將來會後悔呀!要知道湊住個仔點樣返 ...
進修我諗住等bb大小小個陣再諗...

有冇得挽我覺得吾重要~我本身都吾中意出街個d..最多都係係屋企打下機咁..

自己bb緊係自己教,但媽咪會幫下手,但我吾會比媽咪寵壞佢

遲d挽咪遲d挽而家先係bb可以健康成長先最重要((我個人覺得

別墅

引用:Quote:Matthew301+發表於+15-10-1+16:12+你

我反吾反工都吾關佢事啦 ;(

吾識我可以學:(但我覺得做人吾好做得甘過分好wo...
你要佢個仔養,仲住喺佢到,你話關唔關佢事?
嗰個係你老公,但又係佢個仔,唔多唔少心痛個仔嘅情緒都會轉咗去你到。
所以,一係忍。
一係搬。一係當大家都透明。
無辦法。

大宅

畀面勳章

ac321 發表於 15-10-1 18:03
自己個仔,带埋大肚老婆返黎住,老婆吾返工,兩個又吾比家用自己,但自己個仔就個個月比外父外母家用,自問 ...
我冇係佢屋企長住..間吾中老公叫我反去先反去訓1日起2日止..我都知佢媽咪吾中意我..我又吾中意佢..見到都冇謂啦

我老公有幫佢交租...當初佢地講好左交租當比家用

佢媽咪有d大洗..講就話乜費乜費好貴...但我地出街食飯佢吾會簡有套餐既餐廳(百幾蚊3個送個d)..而係去個d菜館...一餐最平都$700幾...

大宅

畀面勳章

yoey躲貓貓 發表於 15-10-1 16:18
一句講曬,你老公對你&99態度如何,你99對你的態度也必如何!
我覺得我老公對佢都幾好呀...

佢老公出面借錢有人上門追數..老公驚佢應付吾到先吾肯搬去我度...佢媽咪對佢又吾係好...老公都甘對佢..我真係覺得老公係超超超超超孝順!!!!!

家務我地都有幫手做...最極品我記得有一次..d衫另一間房晾係出面..我地吾知道((冇入去睇過))冇收到...之後比樓上d冷氣機水整濕左..
佢媽咪反到黎係到嘈老公話佢吾收衫所以先比上面冷氣機水整濕..我老公好無奈..佢話吾知道..話佢應該打電話反泥講聲呀嘛!...

點知佢媽咪話你自己吾識去睇嫁!?搞到濕左...我係隔離聽到都覺得佢媽咪打橫行...人地冷氣機滴水整濕你d衫吾鬧人地..反而鬧自己個仔吾收衫..仲話人地夜晚都係開冷氣嫁啦....

而且我地又吾知道有衫係個間房晾緊...佢明知都係度鬧...

大宅

畀面勳章

ac321 發表於 15-10-1 16:21
好老實,如果你係我個女,我會叫你吾好結婚吾好要個B,因為
1.你太細,生 B 容易管教難,養 B係長遠既責任( ...
意外懷孕..真係好意外...有用domdom..就算domdom穿左都會食反藥...但都中左...

如果話冇用dom又冇食藥既情況下先中都可能考慮家庭情況,個人條件等等..會吾要個bb...

但吾係...我相信呢個bb係個天比我既禮物~所以一定要要!!!!

我諗住魏bb反幼稚園個陣搵份part-time做下...bb反學我反工..bb放學我去接佢~甘樣又吾會係bb反學個陣冇野做;又可以幫輕下老公;)

我體諒佢驚比我屋企人睇吾起..((雖然我吾覺)) , 但佢媽咪又吾中意我...所以我咪兩邊走....

我地會盡力thx~

大宅

畀面勳章

yl88 發表於 15-10-1 16:27
帶bb返娘家
應該會呀!

可能間吾中先帶bb反去比佢睇下...

大宅

畀面勳章

GOGOASIA 發表於 15-10-1 17:54
你咁細個就有左而結婚,你奶奶會覺得你唔正經,而且你搬左入去又無做野,難免佢會唔鐘意既。
你自己都就做 ...
可能啦...

老公叫我吾好做~我內佢外

佢吾中意我,我都會小d出現係佢面前-v-

大宅

畀面勳章

回覆 ac321 的帖子

我冇係佢屋企長住呀...我知佢吾中意我..所以我2邊住

我老公有幫佢交屋租..當初佢地講好左交租當比家用..

而家老公比家用比我媽咪我同佢一人一半...我都知佢比晒2邊負擔好重..我用我之前反工草既錢比一半...

侯爵府

好媽媽勳章

引用:回覆 ac321 的帖子我冇係佢屋企長住呀...我

回覆 ac321 的帖子

我冇係佢屋企長住呀...我知佢吾中意我..所以我2邊住
不如你盡快返工,兩人搬出黎住啦!
長期分居,感情好易淡!

大宅

畀面勳章

ac321 發表於 15-10-1 19:08
不如你盡快返工,兩人搬出黎住啦!
長期分居,感情好易淡!
我都想...佢吾肯搬;(

佢爹地借街數..間吾中有人上門追數..佢擔心佢媽咪一個應付吾到..點都吾肯搬...

所以我都驚驚地..一係佢去我度訓..一係我去佢度訓...但2邊走有陣好累...仲要冇人讓座比我坐T_T

大宅

回覆:點解可以做人做到咁....

何解仲要回99度住呢?不是犯賤嗎?

大宅

畀面勳章

ImaNewbie 發表於 15-10-1 19:43
何解仲要回99度住呢?不是犯賤嗎?
老公叫...唉

大宅

回覆:小丸子v 的帖子

老公應該保護老婆呀

大宅

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

吓!有人上門追數,你都仲要番去訓?幫到D乜?一個老媽+一個大肚老婆

大宅

畀面勳章

puni3577 發表於 15-10-1 21:31
吓!有人上門追數,你都仲要番去訓?幫到D乜?一個老媽+一個大肚老婆

間吾中反去訓...冉幫吾到嫁- -企係門後聽囉...

所以老公咪話得佢媽咪一個係屋企搞吾掂...所以吾搬..

大宅

畀面勳章

ImaNewbie 發表於 15-10-1 21:01
老公應該保護老婆呀
都有~

但關於到搬就點都吾制- -

佢媽咪冇野搵野黎嘈個陣都有幫我口

別墅

想當年18歲 仲讀緊書 之後做幾年野 自己揾錢去旅行 行街shopping 不知幾爽 無憂無慮 到24歲結婚 都比99話細個諗清楚 所以你18 我諗佢都係想你享受下年輕 唔好太執著啦

首頁

尾頁

跳至