親子旅遊

跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

mytigger 發表於 15-10-2 19:18
我上年是23/12去玩!人都很多,但玩水泡滑道排得很快,大約排3-5分鐘就玩到一次!

...
好呀, 唔該晒
今次我諗住25/12 去玩, 希望唔好太太多人啦

大宅

回覆 mytigger 的帖子

阿仔到時5歲, 第一次滑雪, 佢應該會超開心, 我都好期待呀

別墅

回覆:2015 首爾聖誕親子遊❤️揮手區!

想問妳地住邊間hotel or 民宿?有推介嗎?
Thanks thanks

男爵府

引用:我地4大3小,12月27日~1月2日,暫時諗在首

原帖由 Joancu 於 15-10-02 發表
我地4大3小,12月27日~1月2日,暫時諗在首爾玩,去大公園玩雪,everland, 景福宫,戰爭博物館……, 其他仲 ...
我覺得首爾真係有好多野玩、好多野行!
兒童大公園可以玩一天,everland、樂天世界、首爾樂園(首爾大公園)等,好多啱小朋友玩既地方!
而韓國好似都有幾個冬天會開既水上樂園!
但我去sealala係貪佢近(永登浦),佢有溫泉、汗蒸幕和小型水上樂園,我主要想落機去補眠跟住俾呀女玩玩水!我呀女超鐘意玩水所以個場細細地佢都ok!

男爵府

我也想帶2歲9個月同6歲小朋友去首爾4-5天遊。之前未去韓國的,請教有什麼地點啱咁細嘅小朋友玩。其中一行程想去戶外玩雪。

男爵府

引用:Quote:mytigger+發表於+15-10-2+19:18+我上

原帖由 山豬媽 於 15-10-02 發表
好呀, 唔該晒
今次我諗住25/12 去玩, 希望唔好太太多人啦
相信會好熱鬧、好有氣氛!

男爵府

引用:我也想帶2歲9個月同6歲小朋友去首爾4-5天遊

原帖由 little_kid 於 15-10-03 發表
我也想帶2歲9個月同6歲小朋友去首爾4-5天遊。之前未去韓國的,請教有什麼地點啱咁細嘅小朋友玩。其中一行程 ...
我上年去首爾玩了兩個市區雪橇場都好適合小朋友玩!我見好多韓國人帶2-3歲小朋友玩!而又有學校帶小學生來玩!好開心!
另外兒童大公園、首爾大公園都有動物睇!
樂園就有everland,樂天世界,首爾樂園!
如果想去郊區睇雪,可以去南怡島或者江村(有rail bike 玩)!
首爾好多野玩,或者你上韓巢網睇睇!佢有好多介紹,仲有地圖教人點去!

大宅

回覆:mytigger 的帖子

我都係27/12 至1/1 , 我想問首爾聖誕天氣是否很冷?穿咩衣服,現頭痛中

男爵府

引用:Quote:原帖由+little_kid+於+15-10-03+發表

原帖由 mytigger 於 15-10-03 發表
我上年去首爾玩了兩個市區雪橇場都好適合小朋友玩!我見好多韓國人帶2-3歲小朋友玩!而又有學校帶小學生來 ...
唔該晒!

大宅

Ellen 發表於 15-10-2 20:34
揮手
我都係第一次自由行去韓國,搭濟州航空,中午機去,晚機返。
你咩日子飛?

大宅

我就22~26/12, 住Staz II
行程暫plan :

22/12 傍晚到, 明洞或東大門行街食飯
23/12 熊城滑雪場,廣藏市場
24/12 平昌釣冰魚, 露梁津或麻浦海鮮晚飯
25/12 兒童大公園, 仁寺洞, 馬場洞食韓牛
26/12 樂天, 弘大,梨大,貝殼倉庫

最尾個日有d緊

大宅

Chong_fanfan 發表於 15-10-3 00:20
我都係27/12 至1/1 , 我想問首爾聖誕天氣是否很冷?穿咩衣服,現頭痛中
過去1月帶5歲女去韓國玩 最凍零下9度同有玩冰釣 問佢凍唔凍都話唔凍 主要一件2合1 出面防風褸加羽絨底 有帶羊毛內衣 但有時著左佢話好熱要徐 細佬仔似乎唔怕凍 大人比較怕凍D

大宅

引用:Quote:Chong_fanfan 發表於 15-10-3 00:20

原帖由 sanglo0101 於 15-10-03 發表
過去1月帶5歲女去韓國玩 最凍零下9度同有玩冰釣 問佢凍唔凍都話唔凍 主要一件2合1 出面防風褸加羽絨底 有帶 ...
甘有無著雪褲或羽絨褲?

大宅

anniemost 發表於 15-10-3 12:32
甘有無著雪褲或羽絨褲?
知道邊一日有雪玩就會著雪褲 係市內就著普通的

男爵府

引用:我都係27/12+至1/1+,+我想問首爾聖誕天氣是

原帖由 Chong_fanfan 於 15-10-03 發表
我地上年去都唔需要著好多衫!帶了好多暖包都無用到!
我覺得最緊要對鞋,著對厚襪加有毛膽防水boots,去玩雪時一定要內膽褲外加防水雪褲!
上身衫內裡唔好穿太厚,外套穿厚些都可以,最緊要方便除!(因為入室內有暖氣,一定要除外套)
小朋友冷帽可蓋耳朵會暖d!
頸巾用一個圈個隻方面又可扯高蓋埋面!

MCMADRE    發表於 15-10-5 00:06

男爵府

引用:Quote:Chong_fanfan+發表於+15-10-3+00:20+

原帖由 sanglo0101 於 15-10-03 發表
過去1月帶5歲女去韓國玩 最凍零下9度同有玩冰釣 問佢凍唔凍都話唔凍 主要一件2合1 出面防風褸加羽絨底 有帶 ...

係!我都發覺小朋友唔怕冷!

男爵府

引用:我就22~26/12,+住Staz+II行程暫plan+:22/

原帖由 anniemost 於 15-10-03 發表
我就22~26/12, 住Staz II
行程暫plan :
最尾個日幾點機?

侯爵府

我係26-31號
一行11人,最細3歲,最大應該65歲
第1次去,本黎諗住去愛寶樂園,但又怕太遠同凍,所以都係諗住改去樂天,但見又話好多人,煩惱中。。。。。。

男爵府

引用:我係26-31號一行11人,最細3歲,最大應該65

原帖由 Mary媽咪 於 15-10-03 發表
我係26-31號
一行11人,最細3歲,最大應該65歲
第1次去,本黎諗住去愛寶樂園,但又怕太遠同凍,所以都係諗 ...
首爾近市區還有一個叫首爾樂園Seoul land,無樂天禁多遊客,可以考慮下!
http://iamhappy88.com/seoul-land-20150804/

冬天裡面這有雪橇場的!

大宅

引用:Quote:原帖由+Chong_fanfan+於+15-10-03+發

原帖由 mytigger 於 15-10-03 發表
我地上年去都唔需要著好多衫!帶了好多暖包都無用到!
我覺得最緊要對鞋,著對厚襪加有毛膽防水boots,去玩 ...
多謝你資料,我都會買條雪褲比佢玩雪用!

首頁
12345...18

尾頁

跳至