興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:請問紫微盤睇到一個人係自閉,智障的嗎?

綱上睇到以下一篇文章指

\"見過好幾個患上抑鬱症者的星盤,最多是大限天同星雙化忌守命宮兼遇煞星,在辰宮及巳宮的機會最高。
至如巨門星雙化忌在辰宮或巳宮,兼遇煞星,亦有患上抑鬱症或自閉症的機會,且最易萌輕生之念。在其他宮度亦有,但情況會較輕。如巨門在戌宮,因有午宮的太陽化其暗氣,情況會好許多。至於會否出事,那就要加看其他星曜如天哭星是否在田宅宮等等。當然還有其他變局,但必能看出來\"

有D唔明,請指教。

男爵府

回覆:肥婆蘭 的帖子

綱上亦有一篇話

在福德宮天同化忌,更見天刑、天月、天姚、空曜、陰煞、天虛等雜曜同度或會合,又有天德、月德者,有時為弱智或自閉癥的表徵。這種病人無憂無慮,自己成為一個世界,所以亦可視為精神享受豐足。

男爵府

lulumelody 發表於 15-11-5 01:25
綱上睇到以下一篇文章指

\"見過好幾個患上抑鬱症者的星盤,最多是大限天同星雙化忌守命宮兼遇煞星,在辰宮 ...

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+肥婆蘭+於+15-11-03+發表加油

原帖由 yl88 於 15-11-03 發表
我有時在想,若命盤真的準,能預知小朋友讀唔讀叻唔叻,乖唔乖的話,咁就方便好多啦

...
師傅話可以就小朋友命盤睇到小朋友性格、心性,教父母因材施教

公爵府

引用:Quote:原帖由 yl88 於 15-11-03 發表我有時

原帖由 viviencwc 於 15-11-13 發表
師傅話可以就小朋友命盤睇到小朋友性格、心性,教父母因材施教
我都聽過係可以因應性格來因材施教
我上網check過我對仔女都係殺破狼格說父母在教育他們時要懂得↝↝示弱
咁其實何谓示弱呢??示弱又點教细路呢

首頁

尾頁

跳至