想生BB

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kimchi0328 發表於 16-3-22 15:46
回覆 rosmama 的帖子

YES, 係包點先生隔離乍~ 我貪佢近街市, 買完送去睇, 哈~我估佢大約50幾掛, 唔係阿伯 ...
睇過好話我知

大宅

我暫時覺得幾好, 你可以試下呀~

男爵府

我睇左盧子宏一次, 佢都有問症, 我同佢講我經血少, 佢叫我先調理下先再準備有b, 不過我感覺好似麻麻地,所以食完佢幾劑藥粉之後無再睇佢,
之後就開始睇鄺太, 睇左大約二個月(5次), 不過佢好好人, 問佢都會解釋你咩問題, 唔會係咪都叫你繼續睇; 希望佢幫到我啦, 我打算再睇耐啲先, 不過佢d期真係好full,次次約下一次都要一個星期有多先再有位, 同埋一次(三日藥)都要差不多$400, 要自己bo藥, 我覺得好過食藥粉。

我都好心急快啲有(今日又來m了,好唔開心)

別墅

kimchi0328 發表於 16-3-24 14:48
我暫時覺得幾好, 你可以試下呀~
kimchi~~
你睇盧子宏醫師 睇成點呀..我都睇左佢1個月啦..一食完哂藥粉又去睇..佢話要調理3個月到..期間唔建議有bb,,,即係要避...我問佢可唔可以一邊試一邊調理..佢都話唔建議..
但我又覺得睇完3個cycle,又未必即刻有..咁咪白白過左3個cycle..又唔知真係夾唔夾..
醫師對你有咩看法呀?

別墅

laibebemama 發表於 16-6-27 11:49
我睇左盧子宏一次, 佢都有問症, 我同佢講我經血少, 佢叫我先調理下先再準備有b, 不過我感覺好似麻麻地,所以 ...
hello laibebemama,
鄘太比
盧子宏又貴d啵..我都睇緊盧子宏呀.都唔知夾唔夾呀..佢要我起碼睇3個月..仲要避孕...白白3個cycle呀
點解你覺得佢麻麻呢..

大宅

回覆 謝利畢菲 的帖子

之前我都係咁問佢, 因為我心急想快d, 但佢一樣答要我避, 亦唔建議一邊試一邊調理, 話D中藥會影響到ga, 仲話調理身體要d時間~

我又buy佢喎....我理解佢意思係...因為佢要我排清體內毒素, 如果一邊試, d藥效果會唔同, 就住就住, 唔夠徹底咁調理, 好似半桶水咁, 其實身體唔夠好咪仲衰, 就算有左都容易小x啦, 咁所以我選擇相信佢,用3個月時間密集式咁睇, 總好過用一年時間慢慢調理~

男爵府

回覆 謝利畢菲 的帖子

佢又係叫我最好調理兩三個月先, 即係要避孕先......唔好試住, 我覺得好似怪怪地咁, 三個月喎(仲要日日食), 好耐, 而且都唔係平, 我都睇左$360果次
我之後睇鄺太, 同佢講之前個醫師(盧)比左咩藥, 佢話我唔岩食果啲藥, 雖然我自己都唔清楚盧開既藥啱唔啱我, 但我睇鄺太既心情係好啲, 佢啲藥我唔駛日日煲, 有時隔兩日先煲一劑添, 佢真係有跟住我週期去開藥, 所以我決定再比機會去試佢,希望佢又同我夾到啦
p.s. 對上一次去我仲撞到我朋友, 佢又去睇生b, 都係人地介紹話ok

大宅

而家我睇左剛剛滿3個月, 佢話我今個月可以試啦~ 不過佢叫我最緊要放鬆心情~ 食左3個月...我覺得面色好好多, 加上我又跑步, 介生冷野, 身體係好左好多~

佢上星期同我講, 剛剛有個女仔睇佢bingo左, 睇左4個月only, 仲係高0, 同我一樣, 希望快d輪到我~

男爵府

不過鄺太都有講過可以先調理下再試, 因為我身體係比較差, 但我已經有個仔, 不過努力左好耐都未再有, 鄺太之後話, 咁生過又唔同, 可以試下先

別墅

kimchi0328 發表於 16-6-27 16:17
而家我睇左剛剛滿3個月, 佢話我今個月可以試啦~ 不過佢叫我最緊要放鬆心情~ 食左3個月...我覺得面色好好多 ...
你係咪都係一完左藥就即刻睇..冇停過呀?每次係咪7日藥呀?除左食佢d藥,你有冇特別食其他既營養食物呀?
聽你咁講。。我都有d信心,繼續睇落去,等你好消息呀!

別墅

laibebemama 發表於 16-6-27 16:17
回覆 謝利畢菲 的帖子

佢又係叫我最好調理兩三個月先, 即係要避孕先......唔好試住, 我覺得好似怪怪地咁, ...
我又搵日去鄺太到把下脈。。又聽多個醫師意見先。。

男爵府

回覆 謝利畢菲 的帖子

要打去約左先架, 我上星期約覆診都排到7月頭先得

大宅

其實3個月前都想試下鄺太, 但打去book日子, 要等1-2星期先有得睇, 我覺得太耐, 同埋唔想自己煲藥呀, D人話盧EC把脈好準, 所以試左盧EC~

別墅

laibebemama 發表於 16-6-27 17:10
回覆 謝利畢菲 的帖子

要打去約左先架, 我上星期約覆診都排到7月頭先得
嘩..咁full..walkin 係咪一定唔睇嫁..咁佢d藥唔係日日需要食..係咪都係醫師決定..每次開幾多日藥呀..thanks

別墅

kimchi0328 發表於 16-6-27 17:22
其實3個月前都想試下鄺太, 但打去book日子, 要等1-2星期先有得睇, 我覺得太耐, 同埋唔想自己煲藥呀, D人話 ...
你依3個月有冇睇過其他中醫聽下意見呀?
我媽話3個月都幾耐下..仲話佢有機會呃我

大宅

回覆 謝利畢菲 的帖子

我頭一個月唔係日日食, 通常開4-5日藥, 我就食完停2日先睇, 後來盧EC叫我唔好停, 集中火力把握時間, 所以第2-3個月都日日食咁濟~ 不過佢唔會每次開7日藥, 會按返我週期既時間開藥既~
我問駛唔駛食定葉酸同維他命, 佢話我唔需要食住, 叫我多做運動, 最緊要心情放鬆就OK, 所以我暫時都冇食呀~

大宅

回覆 謝利畢菲 的帖子

有....之前睇過賴素娟女中醫, 完全唔掂! 仲晒左我2個月時間!

別墅

kimchi0328 發表於 16-6-27 17:54
回覆 謝利畢菲 的帖子

有....之前睇過賴素娟女中醫, 完全唔掂! 仲晒左我2個月時間! ...
我之前都睇過賴素娟..我都覺唔掂..
你睇盧ec前..經期準唔準..3個月後真係可以試..你本身既身體係咪都唔算好差呀

大宅

我係睇盧子宏bingo的~
但佢其實批我好難有,所以我bingo左都唔敢再搵佢。
因為我完全唔記得佢有叫我避孕…所以有左幾驚比佢鬧爆~
不過佢啲藥我第一次食時我一日痾二十次,唔係講笑,因為我連飲水都痾…我個日一返公司九點打卡,一直坐係廁所,到中午食左碗白粥再飲多劑藥,下晝都係廁所過,直到六點收工同事抬我返出黎。
不過佢話我係好少數,因為一日佢話最多痾十次,我痾咁多次其實係因為體內積聚既毒素太多~
我bingo呢次,睇左盧醫師兩個月咋~所以各jm加油~

男爵府

tingx2 發表於 16-6-27 18:59
我係睇盧子宏bingo的~
但佢其實批我好難有,所以我bingo左都唔敢再搵佢。
因為我完全唔記得佢有叫我避孕… ...

我果次睇佢又係...食完d藥又係咁痾,不過一日都係幾次,冇你咁誇張(emoji)

首頁
12345...9

尾頁

跳至