想生BB

跳至

首頁
12345...15

尾頁

洋房

回覆樓主:

我第2次做,有塞藥一日2次,22號驗,姑娘話我可以自己驗,驗咗打電話通知返去,但我做公家症

複式洋房

shermane 發表於 16-8-15 23:07
我第2次做,有塞藥一日2次,22號驗,姑娘話我可以自己驗,驗咗打電話通知返去,但我做公家症
...

e~~~其實你5號放胎,已經可以偷偷驗
有無諗過偷驗?⋯⋯我都心cc想偷驗呀

洋房

amychaumomo 發表於 16-8-15 23:10
e~~~其實你5號放胎,已經可以偷偷驗
有無諗過偷驗?⋯⋯我都心cc想偷驗呀
...

咁又無喎,但都想到時先驗,不過今日個肚有少少唔舒服,好似想嚟m嘅感覺咁

大宅

amychaumomo 發表於 16-8-15 22:16
我都係ivf 開左針,先驗到賀爾蒙,同黃體,因為佢每幾日就抽血驗,
你開左針之後就會知道自己重有咩問題, ...

加油加油!

大宅

amychaumomo 發表於 16-8-15 22:16
我都係ivf 開左針,先驗到賀爾蒙,同黃體,因為佢每幾日就抽血驗,
你開左針之後就會知道自己重有咩問題, ...

其實我都覺得我黃體唔係咁好

複式洋房

shermane 發表於 16-8-15 23:17

咁又無喎,但都想到時先驗,不過今日個肚有少少唔舒服,好 ...

我見哩到好多jm bingo 前都有谷m feel ,而且我地有塞藥應該好難分,我就快忍唔住想現在偷驗希望你過幾日係

複式洋房

hetiebaby 發表於 16-8-16 09:08
其實我都覺得我黃體唔係咁好

我諗我同你情況都好似,因為好多做完手術都可以自然成功,但我做完手術自然都係唔得⋯⋯
希望我今次一次搞掂,可以比d信心你

大宅

amychaumomo 發表於 16-8-16 12:08
我諗我同你情況都好似,因為好多做完手術都可以自然成功,但我做完手術自然都係唔得⋯⋯
希望我今次一次搞 ...

希望你成功!到時update我!其實宜家我都唔知問題係邊啦⋯排卵我應該冇問題既⋯可能真係黃體問題⋯如果真係荷爾蒙有問題 去到開針先知 咁有咩可以做?

複式洋房

hetiebaby 發表於 16-8-16 12:24
希望你成功!到時update我!其實宜家我都唔知問題係邊啦⋯排卵我應該冇問題既⋯可能真係黃體問題⋯如果真 ...

其實無咩可以做,子宮內膜異位症又唔可以亂睇中醫,驚食得太多雌激素野會覆發快左,為有做下運動,食定葉酸,(1日食400mcg夠架啦)多d食豆腐,唔好比自已病。你平時身體好唔好架?,我就除左有子宮內膜異位症之外,其實都無咩病痛,中氣十足,又無過肥過瘦噤囉

大宅

amychaumomo 發表於 16-8-16 12:39
其實無咩可以做,子宮內膜異位症又唔可以亂睇中醫,驚食得太多雌激素野會覆發快左,為有做下運動,食定葉 ...

我都身體幾好 好少病痛 就算經期都食得訓得。我有睇中醫啊 我話左我有子宮內膜異位 佢都有呢方面經驗 所以我先睇佢

複式洋房

hetiebaby 發表於 16-8-16 14:29
我都身體幾好 好少病痛 就算經期都食得訓得。我有睇中醫啊 我話左我有子宮內膜異位 佢都有呢方面經驗 所以 ...

你有好中醫睇都好,可以調理下,可能幫助好d,我睇開個教授唔鼓勵我睇中醫,所以我都無咩好做,望天打掛⋯⋯⋯

洋房

amychaumomo 發表於 16-8-16 12:02
我見哩到好多jm bingo 前都有谷m feel ,而且我地有塞藥應該好難分,我就快忍唔住想現在偷驗希 ...

但今日有少少血水咁你有無驗呀?我忍到22號先驗。我等妳好消息

複式洋房

shermane 發表於 16-8-16 15:22
但今日有少少血水咁你有無驗呀?我忍到22號先驗。我等妳好消息

有少少血水,你不如現在驗啦,如果真係中,可能作小產,拿拿聲去醫院,如果無,就喊一場,再黎過,好過估估下。
我應該未夠日數偷驗,過多兩日先

大宅

amychaumomo 發表於 16-8-16 14:32
你有好中醫睇都好,可以調理下,可能幫助好d,我睇開個教授唔鼓勵我睇中醫,所以我都無咩好做,望天打掛⋯ ...

西醫都唔會鼓勵睇中醫⋯如果我11月開針 我10月都停中醫啦 不過我繼續針灸。所以呢2個月睇下有冇奇蹟出現。我之前都測排卵 宜家咩都唔做啦 有D半放棄狀態

複式洋房

hetiebaby 發表於 16-8-16 15:33
西醫都唔會鼓勵睇中醫⋯如果我11月開針 我10月都停中醫啦 不過我繼續針灸。所以呢2個月睇下有冇奇蹟出現。 ...

盡左自己能力就算,有時個天要唔比小朋友你,都無法控制得到,世事太多野唔到我地去控制,我夠想中六合彩⋯⋯又唔見中

別墅

amychaumomo 發表於 16-8-14 22:21
幾大粒意思係?個胎?定子宮內膜異位症?
子宮內膜異位症無瘤架,係一d 粘連組織
,如果子宮內膜異位症分4 ...

我同你一樣,子宮內膜異位症三級,曾經有朱古力瘤,而家都做緊ivf,明天放胎啦

別墅

回覆 amychaumomo 的帖子

我同你一樣屬嚴重,我除左粘連仲要有囊腫,做左兩次手術。第二次係因為之前做ivf打針引起囊腫,ivf一次得一粒,放左但唔成功,洗左十幾萬。
後來打左支停經針,醫生要求一黎經再做ivf,但得好驚,而家試緊自然,但兩個月都唔成功。
唉!條路好難行。

複式洋房

sweet_zoe923 發表於 16-8-17 14:17

我同你一樣屬嚴重,我除左粘連仲要有囊腫,做左兩次手術。第二次係因為之前做ivf ...

我都因為打針,上個月照左粒朱古力瘤,不過醫生話好細,影響唔到ivf ...我諗我地都係一直行ivf 路,如果唔得,就放棄啦,為有過2人世界

別墅

岩岩開針時都好細粒,點知準備放胎就去到6cm,我定要做手術。咁就做左兩次手術,搞到我而家唔敢做ivf,加上醫生話我小卵,要草3次卵,叫我準備30萬。
痴線咩,大拿拿30萬,之前已經用左十幾萬做ivf,又洗左十幾萬做手術(保險cam到八九成),但又要供樓,唔食唔用都唔知要草幾耐。唉~

複式洋房

sweet_zoe923 發表於 16-8-17 17:38

岩岩開針時都好細粒,點知準備放胎就去到6cm,我定要做手術。咁就做左兩次手術, ...

你有無排到政府呀?去診所拎介紹封信去排政府,平好多,第一次見政府醫生時講返我地情況,帶d報告比佢,會快好多做ivf架
排瑪麗,廣華,威院是但一間
我就係威院私家做ivf ,排就瑪麗公家症

首頁
12345...15

尾頁

跳至