潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

babibilee 發表於 16-9-1 23:04
影個lindy睇吓,無理由shop買的同橙色的一樣,好易睇

你咁講係咪質疑我的袋唔係喺shop 買定係假貨?你想我影相可以禮貌D而唔係指令。我唔知你有冇lindy, 我只係目測樓主張相指的兩個扣而講出分别,要量長短? 憑張咁模 糊嘅相,除非你係高人啦,我有7個lindys 都唔會咁肯定咁講!你鍾意睇我嘅lindys 或其他袋,入去我舊post 看個夠吧!或喜歡又再另開一個新post 講我啲袋點假,隨你喜歡吧!

大宅

parismybaby 發表於 16-9-1 23:36
你咁講係咪質疑我的袋唔係喺shop 買定係假貨?你想我影相可以禮貌D而唔係指令。我唔知你有冇lindy, 我只係 ...

Oh sorry, 我唔是質疑,btw如果有咩令你誤會或唔開心,唔好意思

大宅

parismybaby 發表於 16-9-1 23:36
你咁講係咪質疑我的袋唔係喺shop 買定係假貨?你想我影相可以禮貌D而唔係指令。我唔知你有冇lindy, 我只係 ...

同埋我都是好心,唔想其他jm大拿拿攞幾萬蚊出來買個假的,又或受騙,因為好多jm分享,淘寶賣的可以以假亂真,單純想jm們多點警剔

大宅

其實JM講完我都唔係好明,即刻拎自己果個出嚟對,對咗一大輪而家好似明明地,我都喺FB Group見到依個post,仲講明陪驗,如果係假,好得人驚~

子爵府

I have 2 Lindy. 如果講個扣,我仲未睇到有乜嘢分別

別墅

Jokitty 發表於 16-9-1 09:11
我見個拉鍊扣有d唔同,定還是年份舊所以parts唔同左

樓主,不如你直接說出來/ 發圖指教一下吧!估估下攪到我都有些擔心了 但我的確看不出拉鏈位的分別啊!

別墅

babibilee 發表於 16-9-1 23:04
影個lindy睇吓,無理由shop買的同橙色的一樣,好易睇

求指教

別墅

回覆樓主:

我睇到,其實真係幾明顯,不過如果唔係樓主提,我諗我自己唔會留意到

大宅

MrsSunshine 發表於 16-9-2 00:33
樓主,不如你直接說出來/ 發圖指教一下吧!估估下攪到我都有些擔心了 但我的確看不出拉鏈位的 ...

我估樓主係講個垃鏈扣上依條嘢~

伯爵府

引用:Quote:Buchen+發表於+16-9-1+23:18+個slide

原帖由 babibilee 於 16-09-01 發表
個puller問題,真是天網灰灰

你都係講個拉鍊金屬扣長咗?
張相at an angle 影個扣尾部俾個圈遮住咗你都睇到?
唔明...請指點吓

別墅

Chocolate1015 發表於 16-9-2 01:02
我估樓主係講個垃鏈扣上依條嘢~

我立刻上Group到看看,如由這個angle看的話,又是否有問題?

別墅

babibilee 發表於 16-9-1 23:42
同埋我都是好心,唔想其他jm大拿拿攞幾萬蚊出來買個假的,又或受騙,因為好多jm分享,淘寶賣的可以以假亂 ...

真心求指教,因我看不出分別,但你們卻說「很明顯」,我覺得自己好惷啊

大宅

babibilee 發表於 16-9-1 23:05
所以要在shop買,寧願貴d都要,再唔是自己買機票去買
唉!有邊個人吾想喺Shop買吖,SA肯配自己心水的貨先得架。(可能我吾系d咩VlP啦)我又好衰,一認定左果隻色就吾會退而求其次,又中2d特别color,有時焗住响出面買,講真買得幾萬蚊绝對吾會貪平為果幾千蚊而冒險,但當等極都冇就真係冇法子。有時shop冇出面有,佢地炒到個價仲貴過shop架。不過吾係shop買真系要好小心check真d,尤其賣的好平好大蛤乸果d。

子爵府

kkhon 發表於 16-9-2 02:38
唉!有邊個人吾想喺Shop買吖,SA肯配自己心水的貨先得架。(可能我吾系d咩VlP啦)我又好衰,一認定左果隻色就 ...

我反而又覺得有啲賣得貴嘅
係搏啲人覺得個袋咁貴
一定唔會係假啦咁而上當
所以當然最好係喺shop買
唔好搵代購或reseller買啦
就算喺shop難搵難買
但起碼買到個安心
又有售後服務啦

大宅

Sorry,好似搞到大家好亂咁,其實我都唔肯定個袋真定假,之不過以我所知近年既Lindy 拉鍊扣位係好似下面張圖咁,比較粗同係直既,而之前橙色果袋係幼身,同埋無咁圓滑架,大家拎個袋出黎睇下就會明白,之旦係會唔會係年份唔同配件唔同,呢個就係我想向有袋之人問既問題,是關我準備入手Lindy, 唔想比左真貨價錢但買左個假野返黎囉

大宅

回覆 Jokitty 的帖子

我的T年个拉鏈扣肥d,橙色个扣瘦d

大宅

回覆 Carriegerrard 的帖子

我有時喺XX站買有埋欧洲Shop张单,佢又上左市,我谂信得过掛,其他代購就未试过。

大宅

係淘寶揾到張相(粉紅色),同橙色一對比真係有d驚

侯爵府

回覆:L26 Q stamp真定假

中間係stamp X 嘅Lindy 26,右邊係stamp R嘅Lindy 30,呢兩個Lindy都是在香港嘅Hermes買的,所以都可能與年份不同所用的配件不同有關

lmy

侯爵府

引用:係淘寶揾到張相(粉紅色),同橙色一對比真

原帖由 Jokitty 於 16-09-02 發表
係淘寶揾到張相(粉紅色),同橙色一對比真係有d驚
淘寶呢個就真係太假了

wcpcelia    發表於 16-9-2 14:56
lmy

首頁

尾頁

跳至