跳至

首頁

尾頁

洋房

功課多唔多,大家都有吾同睇法!
不過淨係睇e張通告,都想像到般官...(emoji)

大宅

請教一下,呢張通告有咩問題?

珍珠宮

nkf 發表於 16-11-24 12:20
請教一下,呢張通告有咩問題?

同問

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:功課多唔多,大家都有吾同睇法!不過淨係睇

原帖由 MelonHat666 於 16-11-24 發表

洋房

MelonHat666 發表於 16-11-24 00:31

2016至2017年嘅通告,點會仲係2015........
之後更加莫名奇妙...
簽咗下半部即係同意去'衞生署教育展覽中心'.....唔係去上半部講嘅'動植物公園'.....

大家都講.....究竟簽唔簽好...賣豬仔咩........般官乜搞成咁..................

別墅

認識瑞士牛牛第一回

咁似乎學校既秘書求其做.但簽發通告既校長/負責老師也太草率了.
想問下老師教學方面可以嗎?會否是唔教又考,教淺考深?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

methy 發表於 16-11-22 22:37
朋友話聖嘉祿一星期四次默書,不知係咪真
小一一開波已一星期一次中默一次英默喇

洋房

今年轉左校長之後,學校有咁多野.........居然問我地收抺手紙費用!!
之前都無印象收過,今年學年半路先話收!
莫名奇妙................

珍珠宮

回覆樓主:

其實政府學校唔係問政府物流處攞lee啲架咩?每年應該會有一舊錢用黎買必需品點解仲要學生俾錢?

民房

回覆 MelonHat666 的帖子

睇翻張通告,兩年前真係有收過咩?唔知係咪我地班家長無記性呢??
今年畢業班ge家長喺道6年喇!!都諗唔到!!

網上張通告轉頭就被delete,好似...

洋房

回覆樓主:

出左新通告啦............

開會通過左收錢,冇耐又褪呔轍回!原來可以咁兒戲!
再者,家教會係咪應該企係我地e邊諗下,唔好太偏幫學校呢?

講到環保,讀幼稚園都係用手巾仔,點解宜家本末倒置,要小朋友一定用抺手紙呢?
通告簽完一張又一張,根本就浪費資源,呢d錢用係其他地方都得啦!

ncls    發表於 17-2-13 12:30

民房

elainelingchai 發表於 16-11-28 11:57
咁似乎學校既秘書求其做.但簽發通告既校長/負責老師也太草率了.
想問下老師教學方面可以嗎?會否是唔教又考 ...

家長日收左成績表好唔開心!
之前咁多年都唔考"自學",今年唔教嗰啲都考埋!影響曬成績分數!重要俾人調返轉怪我地啲家長無跟(emoji)(emoji)
李校長新人事新作風,預咗有好多野會變,但都唔好俾咁多壓力谷啦!

複式洋房

嘩 原來官立學校咁谷!請問你小孩幾年級?是否高小呢?因為我親戚個仔都想入呢間thx

民房

其實家長不會吝嗇付出$50,都是用在小朋友身上,不過今次學校突然提出tissue收費,而校方原來有錢可以調動,難怪引起大家疑惑

民房

tiffanybbcampus 發表於 17-2-9 22:24

睇翻張通告,兩年前真係有收過咩?唔知係咪我地班家長無記性呢??

你地諗唔起唔出奇,因為n年前的事了!

民房

何主任當日親自打電話講係零幾年收過類似的費用,所以好唔明點解趙副校出張通告咁強調係少收左2年紙巾錢!

別墅

MelonHat666 發表於 17-2-12 20:27
出左新通告啦............

開會通過左收錢,冇耐又褪呔轍回!原來可以咁兒戲!

其實聽聞係家教會提出要收,但學校幫手出呢份通告都有問題

大宅

回覆 tiffanybbcampus 的帖子

請問現在的老師是否有心教小朋友嗎?

民房

測驗分數跌左,超心up
我b已經好努力,我地都唔會比太多壓力佢,等佢自己發揮!
我b有唔明我就出手教番佢,但今年好明顯無乜心機返學lor!!!
問左好耐先肯講,上堂秩序超亂,根本聽唔到書,而且老師又新,都未明,就好快又飛左課書!!
最差係Test week still有閱讀堂,圖書館新來周老師超惡超無愛心,個個都驚左上佢堂,影響曬啲情緒!!
總之好擔心!!佢返學再係咁落去,冇心上堂學野...........

民房

rainbowyung1 發表於 17-3-7 09:01
回覆 tiffanybbcampus 的帖子

請問現在的老師是否有心教小朋友嗎?

吾覺有心囉!!
今年Change a lot,轉超多野囉!!

首頁

尾頁

跳至