自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

懿仔媽媽 發表於 16-9-16 03:03
其實我身而家型同你差唔多,瘦過未生前。 你仲瘦我1KG。 我有2個仔,一個4歲一個14個月。有朋友冇見我幾個月 ...

我都想做運動啊!
但一個人湊b完全抽唔到身,又要煮飯做家務,依家唯有等老公快d放大假,俾我去翻做gym!

大宅

回覆:生完之後肥腫難分係錯,瘦都係死罪!(長)

我同你身形體重差不多,陀b又係肥左30磅,全人奶,無工人無4大長老,自己湊自己做家務,好快已經回復未生時身形
本身食好多嘢,但一路磅數都差不多
話我嗰個係我一個朋友,佢話我呢d體質係好有問題,話我擺唔得耐,應該係短命種

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

sillykaka 發表於 16-9-16 01:50
隔離post講老公鬧老婆生完仔之後肥,我都好想呻下!
今晚中秋飯局,同老公屋企人食(係99女家果邊),成餐 ...
我又係,因為生完太瘦,奶奶上親黎睇B都話我,又話我唔食野,又叫我唔好餵人奶。其實我食好多野,不過可能佢覺得我都係食太少。我本食量就唔多。其實我瘦係因為當時餵人奶太辛苦,又唔夠訓。
但唸深佢都係關心我身體,所以我都冇放係心,求其答佢得架啦、我識處理就算。

男爵府

開心吸收勳章

今晚中秋飯局,同老公屋企人食(係99女家果邊),成餐 ...

傻瓜,唔使咁的
我陀仔肥左33 磅, 本身瘦底
生完半個即刻瘦23 磅,
半夜未夠就瘦過做女, 得返90幾磅,
我奶奶同街邊的大嬸,個個都話我減肥,餵人奶都冇益。
我當聽唔到(emoji)(emoji)因為我大食,食極唔肥,湊仔又辛苦, 係福氣黎的

大宅

回覆:生完之後肥腫難分係錯,瘦都係死罪!(長)

睇呢個post 好有感受.....
我而家陀到尾聲,基本上無重過因為仲嘔緊。
話我嘅唔係我嘅親人朋友,係同個媽媽group嘅人,話我share d 相博人注意,妒忌其他媽咪,讚其他媽咪其實係暗串佢地,扮樣細,我要訓床就同其他人講我訓床仲咁多嗲,諸如此類。我初時仲好白痴成日同佢分享嘔嘅經驗,其實大肚嘅人可以咁毒去咁樣攻擊另一個大肚嘅人先係令人最難受.....
不過好彩呢啲唔係我嘅朋友,我又唔會當佢敵人,咁個心先好過少少咋...

男爵府

HappyBaby1002 發表於 16-9-16 05:36
我同你身形體重差不多,陀b又係肥左30磅,全人奶,無工人無4大長老,自己湊自己做家務,好快已經回復未生時 ...

你朋友都過分喔,直頭詛咒!

男爵府

tester5 發表於 16-9-16 06:48
我又係,因為生完太瘦,奶奶上親黎睇B都話我,又話我唔食野,又叫我唔好餵人奶。其實我食好多野,不過可能 ...

我一直都食好多野架,未生b之前,正餐零食都係好多,就係唔鍾意食白飯!但有bb之後,餐餐都一大碗飯!
我奶水ok,夠bb食之外,仲儲到冰奶,但99叫我掉曬去,話無營養!不停叫我喂奶粉,仲有話我唔俾水bb飲,話我虐兒喔!人奶b邊使飲水架!

男爵府

yychu722 發表於 16-9-16 06:50
傻瓜,唔使咁的
我陀仔肥左33 磅, 本身瘦底
生完半個即刻瘦23 磅,

其實我唔係瘦底,都有D肉底,但就係一直俾老公全家話我減肥節食!依家bb出左世,都成日講翻我陀b果陣肚細啊,唔肥啊,害到bb都細碼之類!
唉,依家又去緊飯局的路上,真係好大壓力!

男爵府

miniemmy 發表於 16-9-16 13:43
睇呢個post 好有感受.....
我而家陀到尾聲,基本上無重過因為仲嘔緊。
話我嘅唔係我嘅親人朋友,係同個媽媽 ...

其實我覺得mama group好多都好mean,所以我從來唔join!
你依家仲陀緊b,千萬唔好俾其他人影響到啊!要健康生阿b落嚟啊!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我都明白係好難受,我而家8個月,個肚似4個月,身型同你差唔多,不過我矮啲。你係99既親人賤口都還好,少見為妙,我係自己爸爸個家姐賤口呀~話我唔食野,話我個仔生出黎一定瘦骨仙。結婚前我係唔駛點做家務,有次仲當住我老公同99面話我煮個面都唔識,乜都唔識,點湊仔吖~但係我而家嫁左都有做家務仲有返工,仲拉返單身果陣既我黎講?諗起都好嬲好嬲,好在我99幫過我講野,話邊有人一開始識湊仔吖,大人就講少句,比啲後生女學下野囉

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

Purple_0322 發表於 16-9-16 18:38
我都明白係好難受,我而家8個月,個肚似4個月,身型同你差唔多,不過我矮啲。你係99既親人賤口都還好,少見 ...

仲有~我產檢個bb係中碼,重量係正常中位數多百幾g, 又話唔信,我個肚咁細,個bb一定好細一定過輕~其實我開始會胃頂食唔到好多,佢就係咁講~都唔知博乜囉 冇啲常識,我個肚細個b正常咁大咪得囉~

水晶宮

佢地都好唔識尊重人,
不過我好羨慕樓主,
我同你一樣高, 但係之前生完第一胎後除左餵人奶時SLIM返D之外,
根本無瘦過呀...
而家我第2胎過多兩個半月就生,
但已經去到80KG...
我都唔知點減,,,

伯爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

佢地吾抵得你咋,咁你下次笑笑口串返佢,嘩你生完肥腫難分,米芝連人咁款,一定好夠營養,我真係要學下你啦,可惜我食極吾肥~

男爵府

想生BB熱投

回覆樓主:

無理取鬧嘅人,肥咗又唔代表一定健康啲!你點解釋啲人都唔會聽得入耳!
我自己身型都係中等,但我食嘢份量唔算多(但都唔算少,可能對比其他人就少吧),啲人見親我食嘢都話我食咁少,又為咗減肥呀!!!其實根本無減,只係每個人胃口唔同

複式洋房

siiu_Y0613 發表於 16-9-16 01:52
嘩,甘難聽的說話,系人講架咩?

應該係狗吠
不過都侮辱左隻狗

樓主吾洗理d無知識水平既人
遲下呢d咪老人痴呆失心瘋樣樣有佢份

佢果一個年代既老豆老媽子,姐係d祖先可能經歷完紅衛兵文革癲左
而家生既後代鍾意事無大小都批鬥自然屋企人

成枱都係業畜

瑪瑙宮

生完 D 人真係多野講, 好煩, 又話我個囝做乜咁瘦, 又話佢做乜只腳唔郁係咪有問題, 又話佢唔肯講野係咪啞, 煩到死. 反而無人話我肥.

大宅

引用:Quote:miniemmy+發表於+16-9-16+13:43+睇呢

原帖由 sillykaka 於 16-09-16 發表
其實我覺得mama group好多都好mean,所以我從來唔join!
你依家仲陀緊b,千萬唔好俾其他人影響到啊!要健 ...
其實我都唔明大家見又無見過,點解講野可以mean 到咁嘅地步......不過好彩係路人一個....如果唔係我會顛左

珍珠宮

HappyBaby1002 發表於 16-9-16 05:36
我同你身形體重差不多,陀b又係肥左30磅,全人奶,無工人無4大長老,自己湊自己做家務,好快已經回復未生時 ...

咁咒你

子爵府

你都好謙虛164高,49kg話自己面大四肢粗,不知幾fit

我情況同你相似,由細到大都瘦底,佗b個個都話我肚細要食多d野,奶奶話我咩都唔食bb無營養,但我總共重左三十幾磅,bb出世7磅3。岩岩生完係醫院,奶奶同老公既姑姐又叫我坐月唔好減肥,要食多d野

bb全人奶4個月13.7磅,奶奶打電話同老公講叫bb食奶粉,人奶唔夠營養....其實預左會聽到呢d反對我餵人奶既聲音,好在我一早同埋老公去產檢,姑娘講解人奶既好處,所以老公好支持我全人奶,其他人點講由得佢地,我只需要老公支持

珍珠宮

畀面勳章

我生完都冇肚......

唔係人人生完都肥腫難分......

唔比人天生麗質架咩

首頁
12345...6

尾頁

跳至